Sunday, 31 July 2016

HIDUP SATU PERJUANGAN (16) AKU TAK MINTA DIHARGAI TAPI DINGATI MEMADAIHIDUP SATU PERJUANGAN (16) AKU TAK MINTA DIHARGAI TAPI DINGATI MEMADAI

ALLAH TUJUAN CINTA KITA RASULULLAH IDOLA KITA
السلام عليكم...ان شاء الله ،
 1 hari lagi NAFAS menjadi TASBIH.
 1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH....

Suapan Berita

BILA X PANDAI JANGAN BUAT PANDAI..
Suka

AKU TAK MINTA DIHARGAI TAPI DINGATI MEMADAI
"Aku tak pandai maka ajarlah aku menjadi pandai sepertimu ...jika kau tak sudi mengajar aku...sejujurnya aku rendah diri untuk menjadi rakan fbmu... semua rakan fbku tak sudi menghargaiku sedangkan aku sentiasa sudi menghargai mereka sebab itu aku terima mereka menjadi rakan fbku...sedihku bukan kerana aku tak dihargai tapi aku sedih rakan fbku tak sudi bertegur sapa denganku walaupun dengan like jauh sekali komentar karyaku...sedangkan aku terima mereka menjadi rakan fb agar saling menyokong perjuanganku perjuangannya untuk hidup sebagai khalifah-Nya mencari jalan-jalan pulang kepangkuanNya dalam redha lagi diredaiNya sebab itu juga rakan fbku tak ramai sehingga sekarang...kepada mereka yang tidak lagi menjadi rakan fbku maka sudilah maafkan aku...kita saling tak menyapa siapalah aku untuk menjadi rakan terbaikmu...izinkan aku membawa sepimu hingga ke akhir hayatku namun aku masih berharap kita akan saling menyapa di Syurga kerana di Syurga penghuninya saling sapa menyapa dengan ucapan salam sejahtera sesama penghuni Syurga dengan penuh rasa kasih sayang saling menghormati bersyukur dengan nikmat atas Kurniaan Ilahi dimasukkan ke Syurga tanpa hisab berkat kebaikan yang pernah diperbuat ketika di dunia dahulu...Allahu Akbar indahnya saat itu...kurindukan saat kita saling menyapa di Syurga sahabat merangkap saudara seislamku....moga Allah SWT makbulkan menjadi realiti di Syurga nanti. AAmiin Ya Rabbal A'Lamiin."
RATU RIMBA NIAGARA,
sahabat alammayamu yang suka berpujangga bermadah indah dengan harapan menjadi saham akhiratku dan saham akhirat sahabatku jua..Aamiin
27 Syawal 1437H
1 Ogos 2016
Suka
Komen
ALLAH TUJUAN CINTA KITA RASULULLAH IDOLA KITA
السلام عليكم...ان شاء الله ،
 1 hari lagi NAFAS menjadi TASBIH.
 1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH....
Teruskan Membaca
Suka
Komen

Suapan Berita

BILA X PANDAI JANGAN BUAT PANDAI..
Suka
Komen
Komen
SukaBalasan218 jam
Nur Qalbu Ya btul tulah yg terbaik..skurg bertrima ksh lh..sb bukn mudh bgi seseorg tuk buat phala.
SukaBalasan217 jam
SukaBalasan114 jam
Rabeah Binti Mohd Ali aku tak pandai maka ajarlah aku menjadi pandai sepertimu ...jika kau tak sudi mengajar aku...sejujurnya aku rendah diri untuk menjadi rakan fbmu... semua rakan fbku tak sudi menghargaiku sedangkan aku sentiasa sudi menghargai mereka sebab itu aku terima mereka menjadi rakan fbku...sedihku begitu sedih bukan kerana aku tak dihargai tapi aku sedih rakan fbku tak sudi bertegur sapa denganku walaupun dengan like jauh sekali komentar karyaku...sedangkan aku terima mereka menjadi rakan fb sebagai saling menyokong perjuanganku perjuangannya untuk hidup sebagai khalifah-Nya mencari jalan-jalan pulang kepangkuanNya dalam redha lagi diredaiNya sebab itu juga rakan fbku tak ramai sehingga sekarang...kepada mereka yang tidak lagi menjadi rakan fbku maka sudilah maafkan aku...kita saling tak menyapa siapalah aku untuk menjadi rakan terbaikmu...izinkan aku membawa sepimu hingga ke akhir hayatku namun aku masih berharap kita akan saling menyapa di Syurga kerana di Syurga penghuninya saling sapa menyapa dengan ucapan salam sejahtera sesama penghuni Syurga dengan penuh kasih sayang saling menghormati bersyukur dengan nikmat atas Kurniaan Ilahi dimasukkan ke Syurga tanpa hisab berkat kebaikan yang pernah diperbuat ketika di dunia dahulu...Allahu Akbar indahnya saat itu...kurindukan saat kita saling menyapa di Syurga sahabat merangkap saudara seislamku....moga Allah SWT makbulkan menjadi realiti di Syurga nanti. AAmiin Ya Rabbal A'Lamiin.
SukaBalasan30 min
ALLAH TUJUAN CINTA KITA RASULULLAH IDOLA KITA
السلام عليكم...ان شاء الله ،
 1 hari lagi NAFAS menjadi TASBIH.
 1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH.
 1 hari lagi DOA di IJABAH.
 1 hari lagi PAHALA di lipat gandakan.
Tapi, Itu semua tak akan terjadi tanpa maaf tulus dlm keikhlasan dari hati.
Izinkan kedua telapak tangan bertangkup memohon maaf utk;
 Lisan yg terlanjur.
 Janji yg terabaikan.
 Hati yg berprasangka. dan
 Semua sikap yg menyakitkan...
Tegur saya jika mulai sombong.
Tegur saya jika mulai angkuh.
Tegur saya jika salah.
Krn saya masih memerlukan saudara sperti Anda hari ini, esok dan selamanya.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا
كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
ALLAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG
kasih sayangNya kepada hambaNya melebihi kasih sayang
seorang ibu kepada anaknya Masya-Allah memang patutlah kita mesti menyayangi Allah SWT tempat pertama Rasulullah tempat kedua kemudian barulah kepada keluarga.
Setiap ahli keluarga yang hadir dalam hidup kita cumalah sebagai untuk menambah saham akhirat dan tanggungjawab yang akan dipertanggungjawabkan.
Di hari akhirat setiap ahli keluarga saling menuntut pahala kebaikan yang pernah dilakukan walaupun sebesar zarah tapi masing-masing sibuk menjaga pahala kebaikan untuk diri sendiri kerana terlalu berharganya pahala kebaikan walaupun sebesar zarah untuk menghadapi huru hara Hari Akhirat Yang Maha Dahsyat untuk dihadapi dengan rasa cemas dengan harapan pahala yang sebesar zarah dapat menyelamatkan daripada api neraka . Masya-Allah Allahu Akbar. Moga seluruh ahli keluarga kita terselamat daripada azab huru hara Hari Akhirat di padang Masyar.
Beruntungnya di padang masyar jika kita termasuk golongan yang mendapat minum Air Telaga Al-Khauthar daripada Rasulullah yang jika di minum akan menghilangkan dahaga buat selamanya. Tapi golongan yang dapat minum adalah mereka yang semasa hidup di dunia mengamalkan Al-Quran dan Sunnah.
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR moga kita termasuk golongan yang mengamalkan apa yang terdapat dalam Al-Quran dan Sunnah. Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.
17 Ramadan 1437H
22 Jun 2016
MAKRIFAT CINTA...
Makrifat cinta bermakna saling menyayangi kerana Allah SWT membuatkan hati ada taman berbunga iman menjadi hamba-Nya yang bertaqwa.
Ikatan silaturrahim dalam persahabatan sentiasa ikhlas dengan niat bersama menuju jalan-jalan ke SyurgaNya.
Sentiasa redha apa jua takdirNya percaya setiap takdir pasti ada hikmahNya yang indah.
Jika hati dilukai tak akan ada rasa kecewa kerana yakin Allah akan menggantikan yang lebih baik.
Lalui hidup dengan sentiasa bersangka baik dengan Allah Azzawajallah kerana Allah SWT mengikut prasangka hambaNya
Memahami apa rencanaNya di situlah adanya Makrifat Cinta
"ALLAH TIDAK MEMBERI APA YANG KITA MAHUKAN TAPI ALLAH MEMBERI APA YANG KITA PERLUKAN,"
TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH
"HIKMAH"
Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.
JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN KEBAHAGIAAN UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .
ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
Makluman Anda
Ayeem Aim meminta untuk sertai SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
2 minit yang lalu
Ayue Iera, Mak Rosi dan Mohammad Hanif juga memberi komen pada foto dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
3 minit yang lalu
Amin Raduan dan Fendy Fendy telah meminta untuk menyertai IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
5 minit yang lalu
Noor Azlina Zainal Abidin,Anita Aziz dan 30 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "SUBHANALLAH INDAHNYA KEMATIANMU DUHAI..."
6 minit yang lalu
Noor Ieyda,Arjuna Mujahid AdXb dan 5 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
10 minit yang lalu
Aremay Sulaiman Aremay,Ain Razali dan 4 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
11 minit yang lalu
Noor Ieyda dan Bakti Sejati menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
11 minit yang lalu
Kaseh RohAya,Bakti Sejati dan 6 yang lain menyukai siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
12 minit yang lalu
Azman Jeman,Zaleha Abrahim dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SUBHANALLAH INDAHNYA KEMATIANMU DUHAI..."
12 minit yang lalu
Azman Jeman,Suppian Ahmad dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "YA ALLAH JADIKAN AL-QURAN SAHABAT..."
13 minit yang lalu
Azman Jeman,Sahaknaim Sahaknaim dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
13 minit yang lalu
Umar Moktar Moktar,Panpida Islah dan 10 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "SUBHANALLAH INDAHNYA KEMATIANMU DUHAI..."
17 minit yang lalu
Rusminah Mohd Aris,Sarifah Rosilawati dan 16 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
18 minit yang lalu
Sherry Yusoff, Sadiah Yusop dan Umi Kalthum memberi komen pada siaran di Jom berubah kerana allah.
19 minit yang lalu
Panpida Islah,Ahmadfaiq Ahmadfaiq dan 5 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
31 minit yang lalu
Ombak Rindu,Ayongsejahtera Ayongsejahtera dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Syurga Di Hati Kita: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
33 minit yang lalu
Ahmadfaiq Ahmadfaiq,Suzilawati Bakhori dan 2 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "ANDAINYA INI RAMADHAN TERAKHIRKU ..."
46 minit yang lalu
Ahmadfaiq Ahmadfaiq, Ain Nur Haq dan Khairudin Zainol Dino Khairil menyukai siaran anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "ALLAH TUJUAN KITA RASULULLAH IDOLA KITA".
48 minit yang lalu
Ahmadfaiq Ahmadfaiq,Pangeran Muda Rimba dan 3 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
49 minit yang lalu
Jasman Ahmad menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "BERMULANYA KISAH SI PUTRI RIMBA NIAGARA".
lebih kurang sejam yang lalu
Salle Ramli dan Mohd Xavier Mohd menyukai siaran anda dalam AKU SUKE..: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
lebih kurang sejam yang lalu
Mawar Merah,Din Chem dan 8 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Kyrl Nzm,Sista Dgra dan 4 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH JADIKAN AL-QURAN SAHABAT..."
lebih kurang sejam yang lalu
Harimau Kumbang komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
lebih kurang sejam yang lalu
Kyrl Nzm,Rosna Mustamin dan 12 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH MAKBULKAN SEMUA DOA KAMI YANG..."
lebih kurang sejam yang lalu
Rozita Medar, Budu Ops Frenz dan Nur Liyana menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
lebih kurang sejam yang lalu
Rawo Sindu, Alam Keramat dan Zu Man Herman menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
lebih kurang sejam yang lalu
Sang Gelandangan mengirim pada Puisi Cinta.
lebih kurang sejam yang lalu
Mohd Zain Zainudin Zain bertindak balas kepada kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah: "SUBHANALLAH INDAHNYA KEMATIANMU DUHAI..."
2 jam yang lalu
Abu Hassan Abu Hassan,Sunwukong Sunkong dan 4 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
2 jam yang lalu
Budu Ops Frenz dan Yat Grunge menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "ANDAINYA INI RAMADHAN TERAKHIRKU ..."
2 jam yang lalu
Budu Ops Frenz menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
2 jam yang lalu
Budu Ops Frenz menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "ALLAH TUJUAN KITA RASULULLAH IDOLA KITA".
2 jam yang lalu
Kanjeng Sunan menyukai kulit foto anda.
2 jam yang lalu
Sunwukong Sunkong, Noor Ieyda dan Nik Izaeq Izudin Rahim memberi komen pada siaran di SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
3 jam yang lalu
Pancaran Senja, Jebat Adam Jay dan Eizz Zah Razaq menyukai siaran anda dalam KITA TETAP SETIAKAWAN...: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
3 jam yang lalu
Sunwukong Sunkong dan Nik Izaeq Izudin Rahim telah memberi komen pada siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
4 jam yang lalu
Kakarot May Cry,Mengejar Pencuri Hatiku dan 4 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
4 jam yang lalu
Rohani Said,Erna Aini dan 6 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
4 jam yang lalu
Rohani Said,Harimau Selatan dan 13 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "KUKIRIMKAN SEKUNTUM MAWAR TANDA MEMOHON..."
4 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH MAKBULKAN SEMUA DOA KAMI YANG..."
5 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "ANDAINYA INI RAMADHAN TERAKHIRKU ..."
5 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH JADIKAN AL-QURAN SAHABAT..."
5 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
5 jam yang lalu
Amil Hamzah,Nik Izaeq Izudin Rahim dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
5 jam yang lalu
Amil Hamzah,Nik Izaeq Izudin Rahim dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "ALLAH TUJUAN KITA RASULULLAH IDOLA KITA".
6 jam yang lalu
Nora Ryan dan Peluru Kendali telah memberi komen pada siaran anda di Video ISLAMIK.
6 jam yang lalu
Sunwukong Sunkong dan Nik Izaeq Izudin Rahim telah memberi komen pada siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
6 jam yang lalu
Nik Izaeq Izudin Rahim komen tentang Kirim di dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
6 jam yang lalu
Nik Izaeq Izudin Rahim komen tentang Kirim di dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
6 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb komen tentang Kirim di dalam KITA TETAP SETIAKAWAN....
6 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
6 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
6 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
6 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
6 jam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Ya Allah jauhkan aku ilmu yang..."
6 jam yang lalu
Nor Sabrina Sabrina, Alia Maisarah dan Azam Azz menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
7 jam yang lalu
Aremay Sulaiman Aremay komen tentang Kirim di dalam KITA TETAP SETIAKAWAN....
7 jam yang lalu
Aremay Sulaiman Aremay,Sha Amza Sha Amza dan 2 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
7 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb menyukai komen anda: "AAmiin Ya Rabbal A'Lamiin.
Moga Allah..."
7 jam yang lalu
Rahsia Kalbu dan BasirOsman Basir menyukai siaran anda dalam aku ingin bersamamu selamanya: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
7 jam yang lalu
Alia Maisarah dan Azam Azz menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
7 jam yang lalu
Alia Maisarah menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
7 jam yang lalu
Bakti Sejati menyukai kiriman anda dalam 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃.: "PUISI FISABILILLAH KARYA PUTRI RIMBA..."
8 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Arjuna Mujahid AdXb menyukai siaran anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "MAKA KAU IZINKAN SEGALA KEBAIKAN YANG..."
8 jam yang lalu
Muhd Redzuan bertindak balas kepada kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah: "YA ALLAH JADIKAN MATA KAMI YANG ENGKAU..."
8 jam yang lalu
Perantau Perak mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
8 jam yang lalu
Perantau Perak mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
8 jam yang lalu
Bakti Sejati,Mutiara Kehidupan dan 10 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
8 jam yang lalu
Perantau Perak mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "RABIATUL ADAWIYAH CAHAYANYA BAGAIKAN..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "DARI SYURGA ADAM DAN HAWA BERCINTA ..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "AKU RASA TAKJUB DENGAN DUNIA SASTERAKU..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu dan Firdaus Michael menyukai siaran anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu dan Firdaus Michael menyukai siaran anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Jadilah sahabat jujur saling..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "POHONAN SASTERAKU ADALAH ANUGERAH-NYA..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "AKU CUMALAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "MENANAM KEINDAHAN HIDUP BERBUDI..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu menyukai kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "ALLAH TIDAK MENGIRA BERMULANYA KAMU..."
8 jam yang lalu
Kalthom Zainal menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "baik pada pandangan manusia riak
baik..."
8 jam yang lalu
Michelle Mic,Siti Zabidah Hassan Hassan dan 3 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu,Rani Rahman dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "PUISI FISABILILLAH KARYA PUTRI RIMBA..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu,Suppian Ahmad dan 7 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
8 jam yang lalu
Musafir Ilmu,Yatie Saad dan 6 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "BERMULANYA KISAH SI PUTRI RIMBA NIAGARA".
8 jam yang lalu
Azmira Ayuni mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
8 jam yang lalu
Rohani Ani mengesahkan siaran anda di Syurga Di Hati Kita.
8 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb dan Nabsiah Madsah menyukai siaran anda dalam KITA TETAP SETIAKAWAN...: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
8 jam yang lalu
Mestika Pancadelima, Madin Din dan Sazalee Sulaiman menyukai siaran anda dalam AKSARA BICARA MENJALAR TRANSFORMASI KE HATI: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
8 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb komen tentang Kirim di dalam KITA TETAP SETIAKAWAN....
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman anda dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.: "GUGUSAN BUNGA PUISI NAN INDAH UNTUK..."
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman anda dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman anda dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.: "AKU ASKAR MELAYU SEDIA BERBAKTI PADA..."
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman anda dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.: "YA ALLAH MAKBULKAN SEMUA DOA KAMI YANG..."
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo komen tentang Kirim di dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.
8 jam yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman anda dalam PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.: "ANDAINYA INI RAMADHAN TERAKHIRKU ..."
8 jam yang lalu
Lukman Kamal menyukai kiriman anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.: "YA ALLAH KURNIAKAN AKU HATI YANG TULUS..."
9 jam yang lalu
Zamarkila Sekeluarga meminta untuk sertai TAK KAN HILANG MELAYU DI BUMI "forum sirahturahmi anak melayu sedunia".
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi dan Putra Aswin menyukai siaran anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "YA ALLAH SUBURKAN DI HATI KAMI SEMANGAT..."
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Miera Wardina dan 2 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "IZINKAN LILINKU BERCAHAYA BIARPUN HATI..."
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Miera Wardina dan 2 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Miera Wardina dan 3 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Miera Wardina dan 2 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "MENGAJAK TUNAS-TUNAS BANGSA MEMASUKI..."
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Emilia Susanti dan 6 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "SEMUA ORANG SAMA DI HADAPAN ALLAH".
9 jam yang lalu
Fendi Abu Bakar Fendi,Ami Jolai dan 4 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
9 jam yang lalu
Michelle Mic, Abgmamu Yahaya dan Adwa Farha menyukai siaran anda dalam AKU SUKE..: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
9 jam yang lalu
Elyana Tarigan meminta untuk sertai "TAK MELAYU HILANG DIBUMI" SUMPAH HANG TUAH ...!!!.
9 jam yang lalu
Ema Alisya, Rosniza Ibrahim dan Seharum Melatie menyukai siaran anda dalam Puisi Cinta: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
9 jam yang lalu
Jiwe Azuwam, Yayunk Baizura dan Fatihah Fatihah menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
9 jam yang lalu
Jiwe Azuwam,Rosita Hussain dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "GURINDAM PUISI QALBU IDOLA CINTA ADAM &..."
9 jam yang lalu
Nurul Najwa Asri posted an item for sale in SENARAI PERUNCIT & PEMBORONG: "CARPET MURAH MURAH !!!!".
10 jam yang lalu
Madin Din dan Sazalee Sulaiman menyukai siaran anda dalam AKSARA BICARA MENJALAR TRANSFORMASI KE HATI: "YA ALLAH SUBURKAN DI HATI KAMI SEMANGAT..."
10 jam yang lalu
D'harma Kala menyukai kiriman anda dalam Kumpulan Karya Sastera sahabatku.: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, "PUTERA..."
10 jam yang lalu
Rubiah Lakimpah,Sharuddin Alias dan 8 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
11 jam yang lalu
Zu Man Herman,Azam Azz dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
12 jam yang lalu
Awie Mindoon Unding menyukai kiriman anda dalam Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
12 jam yang lalu
Rosita Hussain dan Afza Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SEMUA ORANG SAMA DI HADAPAN ALLAH".
13 jam yang lalu
Mdz Daud menyukai kiriman anda dalam kita tetap sejiwa.: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
13 jam yang lalu
Rohaya TonMamat,Muhammad Izwan Jr Pro dan 10 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "Lelaki adalah kanak-kanak yang tak akan..."
14 jam yang lalu
Fairuz Abdullah dan Nurul Aida Nurul menyukai siaran anda dalam sampaikan salam serumpun melayu nusantara: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
14 jam yang lalu
Sitiey Love dan Paktih Zu telah memberi komen pada siaran anda di kita tetap sejiwa.
16 jam yang lalu
Sitiey Love,Musafir Ilmu dan 5 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "PERSANDINGAN DI KANVAS CINTA
PELANGI..."
16 jam yang lalu
Sitiey Love, Siti Surida dan Nur Iman Iman Iman memberi komen pada siaran di kita tetap sejiwa.
16 jam yang lalu
Sitiey Love,Musafir Ilmu dan 8 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "GURINDAM PUISI QALBU IDOLA CINTA ADAM &..."
16 jam yang lalu
Jamilah Raja Mohammad,Eizz Zah Razaq dan 9 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "CINTA KEKASIH ALLAH NABI MUHAMMAD S.A.W".
17 jam yang lalu
Musafir Ilmu,Rosilawati Mdnoor dan 6 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
17 jam yang lalu
Azhar Aziz,Korusaki Ichigo dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
17 jam yang lalu
Azhar Aziz, Korusaki Ichigo dan Jes Nita menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "BUKAKAN KHASHAF DZAT CINTA MU PADAKU YA..."
17 jam yang lalu
Azhar Aziz dan Korusaki Ichigo menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "DIA KAU AKU & SEMUA".
17 jam yang lalu
Azhar Aziz dan Korusaki Ichigo menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "PUISIMU SEHARUM SYURGAWI".
17 jam yang lalu
Azhar Aziz, Korusaki Ichigo dan Nur Manja Ana menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "ADAM DAN HAWA CINTA IDOLA".
17 jam yang lalu
Azhar Aziz dan Korusaki Ichigo menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "GURINDAM PUISI QALBU IDOLA CINTA ADAM &..."
17 jam yang lalu
Skinchange Quet, Norliza Abdul Rahman dan Nuar Den menyukai siaran anda dalam " UKHWAH FILLAH ": "SEMUA WANITA SOLEHA IMPIKAN KUNCI PINTU..."
17 jam yang lalu
Azhar Aziz dan Korusaki Ichigo menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "KUKIRIMKAN SEKUNTUM MAWAR TANDA MEMOHON..."
17 jam yang lalu
Azhar Aziz, Korusaki Ichigo dan Azmir Ayop menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
17 jam yang lalu
Fariedah Yousof posted an item for sale in SENARAI PERUNCIT & PEMBORONG: "Jam tangan".
17 jam yang lalu
Faizal Ahmad dan Sunwukong Sunkong telah memberi komen pada siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
17 jam yang lalu
Faizol Joe,Belalang Kedop dan 6 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
18 jam yang lalu
Chia Ia,Omar Saad dan 3 yang lain menyukai siaran anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
18 jam yang lalu
Chia Ia,Sfadzlirah Fadzli dan 2 yang lain menyukai siaran anda di penulis buta @ RASHID KOCAI: "PEREMPUAN DAN LELAKI MESTI MATANG ..."
18 jam yang lalu
Siti Baiduri menyukai kiriman anda dalam Kumpulan Karya Sastera sahabatku.: "IZINKAN LILINKU BERCAHAYA BIARPUN HATI..."
19 jam yang lalu
Baharrudin Pijak,Eizz Zah Razaq dan 5 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "BERSAMA KITA MENUJU JAMBATAN KE AKHIRAT..."
19 jam yang lalu
Eizz Zah Razaq,Sha Amza Sha Amza dan 2 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "SI PUTRI RIMBA DENGAN SI KUNTA SI KUNTE".
19 jam yang lalu
Eizz Zah Razaq, Aremay Sulaiman Aremay dan Jebat Adam Jay menyukai siaran anda dalam KITA TETAP SETIAKAWAN...: "BERMULANYA KISAH SI PUTRI RIMBA NIAGARA".
19 jam yang lalu
Eizz Zah Razaq,Ariffin Bakar dan 4 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "MENGAJAK TUNAS-TUNAS BANGSA MEMASUKI..."
20 jam yang lalu
Azlina Ina menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "SENTIASA RINDU DAN CINTA HANYALAH..."
20 jam yang lalu
Budu Ops Frenz, Kamisah Mapiasah dan Neng Yang Timah menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
20 jam yang lalu
Bahari Bidor menyukai kiriman anda dalam sampaikan salam serumpun melayu nusantara.: "MENGAJAK TUNAS-TUNAS BANGSA MEMASUKI..."
20 jam yang lalu
Hadi Muhamad menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
20 jam yang lalu
Lina Wati,Aleeya Maisarah dan 6 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
21 jam yang lalu
Su Olang Mu ka'Ngah,Sepi Perinduu dan 3 yang lain menyukai siaran anda di TEAM CINTA ALLAH S.W.T DAN CINTA RASULULLAH S.A.W: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
22 jam yang lalu
Dianas Annas dan Misya Bella menyukai siaran anda dalam kita tetap sejiwa: "KUNTUMAN-KUNTUMAN BUNGA SASTERA..."
22 jam yang lalu
Kasih Liza Saidin dan Hashiema Shiema telah memberi komen pada siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN....
22 jam yang lalu
Sazalee Sulaiman dan Madin Din menyukai siaran anda dalam AKSARA BICARA MENJALAR TRANSFORMASI KE HATI: "PUISI FISABILILLAH KARYA PUTRI RIMBA..."
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SI PUTRI RIMBA DENGAN SI KUNTA SI KUNTE".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "DERUAN OMBAK!".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq,Azman Khan dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "HANYA ALLAH CINTA YANG TERATAS
BALASLAH..."
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "INDAHNYA TAMAN BUNGA-BUNGA CINTA SYURGA".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "ADAM DAN HAWA CINTA IDOLA".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "PUISIMU SEHARUM SYURGAWI".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "DIA KAU AKU & SEMUA".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "PANTUN NUR HIDAYAH KASIH".
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq dan Ain Nur Haq menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "BUKAKAN KHASHAF DZAT CINTA MU PADAKU YA..."
23 jam yang lalu
Afza Nur Haq,Farida Alang dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "CINTA KEKASIH ALLAH NABI MUHAMMAD S.A.W".
23 jam yang lalu
Hadi Muhamad, Alia Maisarah II dan Chik Chik Chik menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
23 jam yang lalu
Ronny Lerrick changed the privacy of the group MTV22 from Public to Closed.
Semalam pada pukul 7.45 pagi
Md Nazim,Arshad Abas dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Syurga Di Hati Kita: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 7.40 pagi
Sabit Sabit dan Ring Go menyukai siaran anda dalam aku ingin bersamamu selamanya: "SAAT LANGIT MELAMBAI RINDU".
Semalam pada pukul 7.28 pagi
Lily Rusidah,Normah Ebon dan 2 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "SAAT LANGIT MELAMBAI RINDU".
Semalam pada pukul 7.15 pagi
Lily Rusidah, Normah Ebon dan Znalabidin Znalmajor menyukai siaran anda dalam kita tetap sejiwa: "INDAHNYA TAMAN BUNGA-BUNGA CINTA SYURGA".
Semalam pada pukul 7.14 pagi
Lily Rusidah, Normah Ebon dan Znalabidin Znalmajor menyukai siaran anda dalam kita tetap sejiwa: "ADAM DAN HAWA CINTA IDOLA".
Semalam pada pukul 7.14 pagi
Noordin Ahmad dan Rashid Kocai juga telah komen pada foto Rashid Kocai.
Semalam pada pukul 7.06 pagi
Muttaqin Marzuki,Rosmawati Yeop Ahmad dan 6 yang lain menyukai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta: "KUKIRIMKAN SEKUNTUM MAWAR TANDA MEMOHON..."
Semalam pada pukul 6.59 pagi
Anif JB,All Hasani dan 4 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 6.49 pagi
Hasnah Hasnah Narawi menyukai kiriman anda dalam Menuju Jalan PULANG.: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 6.30 pagi
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Allah walaupun sepenuh bumi Engkau..."
Semalam pada pukul 6.16 pagi
Ain Nur Haq, Kamisah Johari dan Ucchy Rusli menyukai siaran anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Hadirlah Allah dalam hatiku".
Semalam pada pukul 6.16 pagi
Salim Yusoff, Paktih Zu dan 3 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
Semalam pada pukul 3.53 pagi
Abdullah Alangalang, Ahmad Solihin dan Sudi Almajid menyukai siaran anda dalam Awaluddin Ma'rifatullah: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 3.48 pagi
Jamil Firdaus,Syed Abd Kadir Kadir dan 2 yang lain menyukai siaran anda di IMAN DAN TAQWA: "ALLAH TIDAK MENGIRA BERMULANYA KAMU..."
Semalam pada pukul 3.21 pagi
Bintang Kehidupan menyukai kiriman anda dalam BELAJAR BERTASAWUF mari brsama mendalami indahnya dunia tasawuf.: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 2.17 pagi
Julie Yusrani dan Chik Chik Chik menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "CINTA KEKASIH ALLAH NABI MUHAMMAD S.A.W".
Semalam pada pukul 1.35 pagi
Wan Muhd menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "TERIMA KASIH BUAT SEMUA SAHABATKU YANG..."
Semalam pada pukul 1.23 pagi
Rashid Kocai dan Rashid Kocai suka komen anda: "MOGA KITA SELAMAT MENUJU KE SYURGA-NYA..."
Semalam pada pukul 12.33 pagi
Ham Dani,Devi Sii Pencinta Biru dan 5 yang lain menyukai siaran anda di BERgiNILAh KaU kuKEnaNG SUnyI DaN peNUh CintA@Rashid kocai.: "SEMUA WANITA SOLEHA IMPIKAN KUNCI PINTU..."
Semalam pada pukul 12.27 pagi
Aremay Sulaiman Aremay komen tentang Kirim di dalam KITA TETAP SETIAKAWAN....
Semalam pada pukul 12.04 pagi
Azman Khan menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "HANYA ALLAH CINTA YANG TERATAS
BALASLAH..."
Semalam pada pukul 12.01 pagi
Noor Fazlin,Nur Manja Ana dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "YA ALLAH SUBURKAN DI HATI KAMI SEMANGAT..."
pada 30hb Julai jam 11.55 ptg
All Hasani,Anif JB dan 8 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "SEMUA WANITA SOLEHA IMPIKAN KUNCI PINTU..."
pada 30hb Julai jam 11.36 ptg
YA ALLAH JADIKANLAH KARYA SASTERAKU MENGALIR SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS MENGALIR MENYATU HINGGA KE SUNGAI-SUNGAI SYURGA-MU
AKU MENULIS KERANA-MU
ILHAM YANG AKU TULIS DATANG DARI-MU
KAU HADIRKAN ILHAM TANPA HENTI PADAKU ATAS KEHENDAK-MU, AKU BERSYUKUR ILHAM DATANG TANPA HENTI-NYA , ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH TANPA IZIN-MU AKU TIDAK DAPAT MENULIS BIARPUN SEBARIS AYAT, ALLAHU AKBAR KEKUASAAN-MU MENGATASI SEGALA-NYA.
YA ALLAH KERANA KARYA SASTRA YANG KUTULIS ADALAH DARI-MU JADIKANLAH AKU DAN YANG MEMBACA KARYAKU
HAMBA-MU YANG SENTIASA REDHO ATAS TAKDIR-MU
PERCAYA SETIAP YANG DITAKDIRKAN ITU ADA HIKMAH DI SEBALIK-NYA
YA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS SESUAI DENGAN ZAMAN WALAUPUN ZAMAN TERUS BERUBAH TAPI KARYAKU SENTIASA ADA DI JIWA SEMUA MANUSIA YANG MENGHAYATINYA KERANA SASTERAKU ADALAH ILHAM DARI-MU, JIKA ILHAM DARI-MU PASTI MEMBERI KEBAIKAN PADA DIRIKU DAN PADA SEMUA YANG MEMBACA KARYAKU.
AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'SASTERAKU ILHAM DARI-NYA'
NAMA PENAKU INI ILHAM DARI-NYA JUGA
ADA YANG TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT
ATAS NAMA PENAKU INI
RATU SEORANG RAJA/RATU ATAU PEMIMPIN ITU YANG TERSURAT YANG TERSIRAT MEMARTABATKAN INSTITUSI DIRAJA NUSANTARA
RIMBA AGAR SENTIASA RASA MERENDAH DIRI MEMERINTAH DI KERAJAAN RAKYAT RIMBA JADI TIADA SIAPA HENDAK CEMBURU KERANA BUKAN MEMERINTAH KERAJAAN MANUSIA ,
TERSIRATNYA MAHU DAPATKAN INSPIRASI UNTUK MENJIWAI WATAK
RAJA DAN PEMERINTAH UNTUK DITUANGKAN ILHAM DALAM KARYA SASTERA.
NIAGARA KARYA SASTRA YANG DIHASILKAN SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA SENTIASA MENGALIR, SENTIASA BERSASTRA TANPA HENTI SEHINGGA TERHENTI NAFAS TERHENTILAH PENA, BIARPUN NAFAS TERHENTI SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS-TERUSAN DIBACA OLEH YANG MASIH HIDUP ,
MOGA ILMU SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS MASUK KE AKAUN SAHAM AKHIRATKU SEPERTI MENGALIR AIR TERJUNAN NIAGARA MENYATU TERUS KE SUNGAI-SUNGAI SYURGAWI
INSYA-ALLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
"SALAM SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
27 Syawal 1437H 1 Ogos 2016

YA ALLAH JADIKANLAH KARYA SASTERAKU MENGALIR SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS MENGALIR MENYATU HINGGA KE SUNGAI-SUNGAI SYURGA-MU

AKU MENULIS KERANA-MU
ILHAM YANG AKU TULIS DATANG DARI-MU
KAU HADIRKAN ILHAM TANPA HENTI PADAKU ATAS KEHENDAK-MU, AKU BERSYUKUR ILHAM DATANG TANPA HENTI-NYA , ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH TANPA IZIN-MU AKU TIDAK DAPAT MENULIS BIARPUN SEBARIS AYAT, ALLAHU AKBAR KEKUASAAN-MU MENGATASI SEGALA-NYA.

YA ALLAH KERANA KARYA SASTRA YANG KUTULIS ADALAH DARI-MU JADIKANLAH AKU DAN YANG MEMBACA KARYAKU
HAMBA-MU YANG SENTIASA REDHO ATAS TAKDIR-MU
PERCAYA SETIAP YANG DITAKDIRKAN ITU ADA HIKMAH DI SEBALIK-NYA

YA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS SESUAI DENGAN ZAMAN WALAUPUN ZAMAN TERUS BERUBAH TAPI KARYAKU SENTIASA ADA DI JIWA SEMUA MANUSIA YANG MENGHAYATINYA KERANA SASTERAKU ADALAH ILHAM DARI-MU, JIKA ILHAM DARI-MU PASTI MEMBERI KEBAIKAN PADA DIRIKU DAN PADA SEMUA YANG MEMBACA KARYAKU.
AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'SASTERAKU ILHAM DARI-NYA'

NAMA PENAKU INI ILHAM DARI-NYA JUGA
ADA YANG TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT
ATAS NAMA PENAKU INI

RATU SEORANG RAJA/RATU ATAU PEMIMPIN ITU YANG TERSURAT YANG TERSIRAT MEMARTABATKAN INSTITUSI DIRAJA NUSANTARA

RIMBA AGAR SENTIASA RASA MERENDAH DIRI MEMERINTAH DI KERAJAAN RAKYAT RIMBA JADI TIADA SIAPA HENDAK CEMBURU KERANA BUKAN MEMERINTAH KERAJAAN MANUSIA ,
TERSIRATNYA MAHU DAPATKAN INSPIRASI UNTUK MENJIWAI WATAK
RAJA DAN PEMERINTAH UNTUK DITUANGKAN ILHAM DALAM KARYA SASTERA.

NIAGARA KARYA SASTRA YANG DIHASILKAN SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA SENTIASA MENGALIR, SENTIASA BERSASTRA TANPA HENTI SEHINGGA TERHENTI NAFAS TERHENTILAH PENA, BIARPUN NAFAS TERHENTI SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS-TERUSAN DIBACA OLEH YANG MASIH HIDUP ,

MOGA ILMU SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS MASUK KE AKAUN SAHAM AKHIRATKU SEPERTI MENGALIR AIR TERJUNAN NIAGARA MENYATU TERUS KE SUNGAI-SUNGAI SYURGAWI
INSYA-ALLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.

Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

"SALAM  SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"

KH. Abdullah Gymnastiar

·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita

PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
                                   
27 Syawal  1437H
 1 Ogos   2016

KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
25 SYAWAL 1437H 30 JULAI 2016
Sparaxis Elegans
Sociedad Argentina de Horticultura
Desde 1936 al Servicio de la Comunidad
SukaTunjukkan lagi reaksi
  
Komen
2 Comments
Komen
Emy Tarigan Kecantikkan bunga itu seiras dgn kata"Mu yg kian menusuk di Hati ini. Trima kasih sahabat kn mengungkit seleraku pd masa kini.
Tak SukaBalasan16 jam
Rabeah Binti Mohd Ali Indah hidup dikelilingi dengan sahabat-sahabat yang jujur sepertimu...
SukaBalasan5 jam
Emy Tarigan Ha hahhh emangnye kmu tau sy jujur?
SukaBalasan12 min
Rabeah Binti Mohd Ali bersangka baik adalah lebih baik sahabatku...iyakan?
SukaBalasan10 min
Rabeah Binti Mohd Ali
Tulis balasan...
  
Jebat Adam Jay sama denganla..sya pun orang seni..boleh join ni..slmt tghari..
Tak SukaBalasan14 jam
Rabeah Binti Mohd Ali Insya-Allah kalau betul kita usahakan bersama sampai berjaya dan sesiapa sahabat lain yang berminat amat dialukan..
SukaBalasan9 min

KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
14 SYAWAL 1436H
30 JULAI 2015
Sociedad Argentina de Horticultura telah menambah 3 foto baru — bersama Elsa Amelia Ygich dan 70 yang lain.
Sparaxis Elegans
Sociedad Argentina de Horticultura
Desde 1936 al Servicio de la Comunidad

SukaTunjukkan lagi reaksi
    Komen
Komen

## Pray for the MUSLIMS of ROHINGYA ##
DISIARKAN OLEH PEJUANG FISABILILLAH RICKY IKHSAN KHAN
DARI GRUP MELA AYU RADIO ONLINE
9 Ramadhan 1433H
29 Julai 2012M

SukaTunjukkan lagi reaksi
      Komen
SALAM SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
20 SYAWAL 1437H 25 JULAI 2016

Foto Sweet Love.
Sweet Love bersama Zainab Majid dan Norman Hakim.
HATIKU....
biar setenang air di muara...
Iman...
ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
"SALAM SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
21 SYAWAL 1437H 26 JULAI 2016

Foto Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali ツ.
Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali ツ
Hidup memerlukan perjuangan dan perjuangan memerlukan pengorbnan # Janji Allah itu pasti .

SukaTunjukkan lagi reaksi
             Komen
1 Comment
Komen
AlamPren AdniMpn setiap angan mu,adalah angan angan bagi rahmat yang di muliyakanNya
setiap jiwa mu,jiwanya setiap hari meng ukir kan,asraf rindu ramat muliya,meyertai,pejuwangan jiwa jiwa yang di rencanakanNya
hujut cita cita mu,adalah hujut cita cita rob nya,maka itulah setiap apa yang engkau rencanakan,dahulu nya,iya yang dahulu merencanakan dari pada kita,maka itulah semua itu ada dari tulisan lukisan takdir nya kepadamu,dan takdir mu kepadanya,setiap yang kau ingin kan,itu juga yang di inginkan oleh sang pencipta,kariya ratu rimba 5 benua nusantara menusantarakan bahagian ilmia rabeah ratu ibu nusantara di bagian sastara dunia,cinta mupadaNya cinta masyarakat dunia padamu,atas doa ku,untuk nya,doa nya tuhan untuk kita, masyah Allah

Tak SukaBalasan154 min
Rabeah Binti Mohd Ali Subhanallah Alhamdulillah Allahu Akbar, semuaNya telah direncanakan oleh-Nya kita sebagai hamba-Nya berdoa agar dapat melalui jalan-jalan-Nya dengan sabar dan redha atas segala ujianNya. Moga Allah SWT memudahkan dan menjayakan segala niat suci murni kita sebelum dipanggil bertemu-Nya. Aamiin.
SukaBalasan1 minSukaTunjukkan lagi reaksi
                                                                                           Komen
256 Comments
Komen
Rabeah Binti Mohd Ali

Tulis komen...

Rabeah Binti Mohd Ali MAKRIFAT CINTA...

Makrifat cinta bermakna saling menyayangi kerana Allah SWT membuatkan hati ada taman berbunga iman menjadi hamba-Nya yang bertaqwa.

Ikatan silaturrahim dalam persahabatan sentiasa ikhlas dengan niat bersama menuju jalan-jalan ke SyurgaNya. 

Sentiasa redha apa jua takdirNya percaya setiap takdir pasti ada hikmahNya yang indah.

Jika hati dilukai tak akan ada rasa kecewa kerana yakin Allah akan menggantikan yang lebih baik.

Lalui hidup dengan sentiasa bersangka baik dengan Allah Azzawajallah kerana Allah SWT mengikut prasangka hambaNya

Memahami apa rencanaNya di situlah adanya Makrifat Cinta

"ALLAH TIDAK MEMBERI APA YANG KITA MAHUKAN TAPI ALLAH MEMBERI APA YANG KITA PERLUKAN,"

TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH

"HIKMAH"

Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.

JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN KEBAHAGIAAN UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .

ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !

SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.

Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

"SALAM RAMADHAN 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
18 Ramadan 1437H
23 Jun 2016

SukaBalasan11 min
Rabeah Binti Mohd Ali ALLAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG
kasih sayangNya kepada hambaNya melebihi kasih sayang
seorang ibu kepada anaknya Masya-Allah memang patutlah kita mesti menyayangi Allah SWT tempat pertama Rasulullah tempat kedua kemudian barulah kepada keluarga.

Setiap ahli keluarga yang hadir dalam hidup kita cumalah sebagai untuk menambah saham akhirat dan tanggungjawab yang akan dipertanggungjawabkan.

Di hari akhirat setiap ahli keluarga saling menuntut pahala kebaikan yang pernah dilakukan walaupun sebesar zarah tapi masing-masing sibuk menjaga pahala kebaikan untuk diri sendiri kerana terlalu berharganya pahala kebaikan walaupun sebesar zarah untuk menghadapi huru hara Hari Akhirat Yang Maha Dahsyat untuk dihadapi dengan rasa cemas dengan harapan pahala yang sebesar zarah dapat menyelamatkan daripada api neraka . Masya-Allah Allahu Akbar. Moga seluruh ahli keluarga kita terselamat daripada azab huru hara Hari Akhirat di padang Masyar.

Beruntungnya di padang masyar jika kita termasuk golongan yang mendapat minum Air Telaga Al-Khauthar daripada Rasulullah yang jika di minum akan menghilangkan dahaga buat selamanya. Tapi golongan yang dapat minum adalah mereka yang semasa hidup di dunia mengamalkan Al-Quran dan Sunnah.
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR moga kita termasuk golongan yang mengamalkan apa yang terdapat dalam Al-Quran dan Sunnah. Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.

17 Ramadan 1437H
22 Jun 2016

KARYA RATU RIMBA NIAGARA DISIARKAN DI PAGE KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH SEMPENA MERAIKAN HARI NUZUL AL-QURAN 1437H DENGAN DIIRINGI DOA MOGA ALLAH SWT MERAHMATI DUNIA AKHIRAT SILATURRAHIM NAN INDAH INI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

SukaBalasan42 min
Rabeah Binti Mohd Ali
السلام عليكم...ان شاء الله ،
 1 hari lagi NAFAS menjadi TASBIH.
 1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH.
 1 hari lagi DOA di IJABAH.
 1 hari lagi PAHALA di lipat gandakan.
Tapi, Itu semua tak akan terjadi tanpa maaf tulus dlm keikhlasan dari hati.
Izinkan kedua telapak tangan bertangkup memohon maaf utk;
 Lisan yg terlanjur.
 Janji yg terabaikan.
 Hati yg berprasangka. dan
 Semua sikap yg menyakitkan...
Tegur saya jika mulai sombong.
Tegur saya jika mulai angkuh.
Tegur saya jika salah.
Krn saya masih memerlukan saudara sperti Anda hari ini, esok dan selamanya.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا
كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
Marhaban ya Ramadhan...


H.H Haji Hassanal Bolkiah Salam,
15 Ramadan and Nuzul Quran.Please Aaaamin for the betterment of all Ummah, and for the next remaining Ramadan.
Let us start as 'ROYALTIES' may Allah S W T grant us to share with all Citizens with our Dignity Contagious,a and protect us with Pea
...Lihat Lebih Banyak
Lihat Terjemahan
SukaBalasan5221 jam

Mohamad Shawal menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm,Kaseh RohAya dan 5 yang lain menyukai siaran anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
Gymnastiar
·Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
17 RAMADAN 1437H
22 JUN 2016
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
KARYA RATU RIMBA NIAGARA DISIARKAN DI PAGE KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH SEMPENA MERAIKAN HARI NUZUL AL-QURAN 1437H DENGAN DIIRINGI DOA MOGA ALLAH SWT MERAHMATI DUNIA AKHIRAT SILATURRAHIM NAN INDAH INI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
Ini adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KANIni adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KAN
6B0AAEC521A3.DENVERHOTELDISCOUNTS.COM

Suka
                                                                                             Komen
Komen
Siti Rosilah Amin
Tak SukaBalasan12 min


YA ALLAH JADIKANLAH KARYA SASTERAKU MENGALIR SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS MENGALIR MENYATU HINGGA KE SUNGAI-SUNGAI SYURGA-MU

AKU MENULIS KERANA-MU
ILHAM YANG AKU TULIS DATANG DARI-MU
KAU HADIRKAN ILHAM TANPA HENTI PADAKU ATAS KEHENDAK-MU, AKU BERSYUKUR ILHAM DATANG TANPA HENTI-NYA , ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH TANPA IZIN-MU AKU TIDAK DAPAT MENULIS BIARPUN SEBARIS AYAT, ALLAHU AKBAR KEKUASAAN-MU MENGATASI SEGALA-NYA.

YA ALLAH KERANA KARYA SASTRA YANG KUTULIS ADALAH DARI-MU JADIKANLAH AKU DAN YANG MEMBACA KARYAKU
HAMBA-MU YANG SENTIASA REDHO ATAS TAKDIR-MU
PERCAYA SETIAP YANG DITAKDIRKAN ITU ADA HIKMAH DI SEBALIK-NYA

YA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS SESUAI DENGAN ZAMAN WALAUPUN ZAMAN TERUS BERUBAH TAPI KARYAKU SENTIASA ADA DI JIWA SEMUA MANUSIA YANG MENGHAYATINYA KERANA SASTERAKU ADALAH ILHAM DARI-MU, JIKA ILHAM DARI-MU PASTI MEMBERI KEBAIKAN PADA DIRIKU DAN PADA SEMUA YANG MEMBACA KARYAKU.
AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'SASTERAKU ILHAM DARI-NYA'

NAMA PENAKU INI ILHAM DARI-NYA JUGA
ADA YANG TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT
ATAS NAMA PENAKU INI

RATU SEORANG RAJA/RATU ATAU PEMIMPIN ITU YANG TERSURAT YANG TERSIRAT MEMARTABATKAN INSTITUSI DIRAJA NUSANTARA

RIMBA AGAR SENTIASA RASA MERENDAH DIRI MEMERINTAH DI KERAJAAN RAKYAT RIMBA JADI TIADA SIAPA HENDAK CEMBURU KERANA BUKAN MEMERINTAH KERAJAAN MANUSIA ,
TERSIRATNYA MAHU DAPATKAN INSPIRASI UNTUK MENJIWAI WATAK
RAJA DAN PEMERINTAH UNTUK DITUANGKAN ILHAM DALAM KARYA SASTERA.

NIAGARA KARYA SASTRA YANG DIHASILKAN SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA SENTIASA MENGALIR, SENTIASA BERSASTRA TANPA HENTI SEHINGGA TERHENTI NAFAS TERHENTILAH PENA, BIARPUN NAFAS TERHENTI SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS-TERUSAN DIBACA OLEH YANG MASIH HIDUP ,

MOGA ILMU SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS MASUK KE AKAUN SAHAM AKHIRATKU SEPERTI MENGALIR AIR TERJUNAN NIAGARA MENYATU TERUS KE SUNGAI-SUNGAI SYURGAWI
INSYA-ALLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.

Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

"SALAM  SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"

KH. Abdullah Gymnastiar

·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita

PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
                                  
26 SYAWAL 1437H
  31  JULAI  2016 

0 comments:

Post a Comment

 
;