Tuesday, 6 September 2016

HIDUP SATU PERJUANGAN (292) SEGALA TAKDIR DALAM KETENTUAN-NYA
HIDUP SATU PERJUANGAN (292) SEGALA TAKDIR DALAM KETENTUAN-NYA

SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR

Sekedar Mengingatkan Akan Ada Pertanyaan yg WAJIB kita jawab kelak...
silahkan di ((SHARE)) ya..


KH. Abdullah Gymnastiar
^^^ == NIKMATNYA MEMBACA AL-FATIHAH == ^^^
Pada saat membaca surah Al-Fatihah waktu shalat, banyak membacanya tergesa-gesa tanpa spasi, tanpa jeda dan tak dinikmati,
padahal disaat kita selesai membaca satu ayat dari surah Al-Fatihah, Allah menjawab setiap ucapan kita, maka dari itu kita disunahkan berhenti sejenak setiap selesai membaca satu ayat.
Dalam Sebuah Hadits Qudsi Allah SWT berfirman :
"Aku membagi shalat menjadi dua bagian, untuk Aku dan untuk hamba-Ku".
Artinya, tiga ayat diatas: Iyyaka Na'budu Wa iyyaka nasta'in adalah hak Allah, dan tiga ayat kebawahnya adalah urusan hamba-Nya.
Ketika Kita mengucapkan "Alhamdulillahi Rabbil 'alamin". Allah menjawab :"Hamba-Ku telah memuji-Ku".
Ketika kita mengucapkan "Ar-Rahmanir-Rahim"...Allah menjawab : "Hamba-Ku telah mengagungkan-Ku".
Ketika kita mengucapkan "Maliki yaumiddin"...Allah menjawab :"Hamba-Ku memuja-Ku"
Ketika kita mengucapkan “Iyyaka na’ budu wa iyyaka nasta’in”...Allah menjawab : “Inilah perjanjian antara Aku dan hamba-Ku”.
Ketika kita mengucapkan “Ihdinash shiratal mustaqiim, Shiratalladzina an’amta alaihim ghairil maghdhubi alaihim waladdhoolliin.”...
Allah menjawab : “Inilah perjanjian antara Aku dan hamba-Ku.. Akan Ku penuhi yang ia minta.”
(H.R. Muslim dan At-Turmudzi)
Berhentilah sejenak setelah membaca setiap satu ayat... Rasakan dan resapi betul-betul jawaban indah dari Allah, satu persatu, karena Allah sesungguhnya sedang menjawab ucapan-ucapan kita...
Lalu ucapkanlah "Aamiin" dengan penuh harapan dikabulkan, sebab malaikatpun sedang mengucapkan hal yang sama dengan kita.
"Barang siapa yang ucapan “Aamiin-nya” bersamaan dgn para malaikat, maka Allah akan memberikan ampunan kepada-Nya.”.
(H.R Bukhari, muslim, Abu Dawud)

4 TAHUN YANG LALU PADA HARI INI
6hb September 2012
SEGALA TAKDIR DALAM KETENTUAN-NYA
jauh di mata dekat di hati
dekat di hati jauh di mata
hatiku hatimu
dalam genggaman-Nya
segala takdir
adalah Ketentuan-Nya
KARYA RATU RIMBA NIAGARA
6 Sept 2012

Ratu Rimba Niagara kemas kini gambar profil beliau.
Komen
Adel Fadel
Adel Fadel mat mlm
Ratu Rimba Niagara Waalaikummussalam wr wb
jauh di mata dekat di hati
dekat di hati jauh di mata

hatiku hatimu
dalam genggaman-Nya
segala takdir
adalah Ketentuan-Nya

Ratu Rimba Niagara luka dijahit dengan benang,
benang kasih benang cinta;
orang yang jauh terkenang-kenang,

apa nak buat dah putus cinta.
(hehehehe)

Radja Nur
Radja Nur ██████████████★ђąδīŗ★██ ──────.▁▂▃▄▅▆▇█████████▇▆▅▄▃▂ ──────.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ─────.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────.▁▂▃▄▅▆▇█▓██▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───.▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓███▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───.▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓█▓▓█▓█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ──.▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓█▓▓███▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▓▓█▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────.▁▂▃▄▅▆▇██▓▓█▓█████▇▆▅▄▃▂ ──────.▁▂▃▄▅▆▇██▓▓██▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────────.▁▂▃▄▅▆▇██▓█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───────────.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───────────.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───────────.▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────────────.▁▂▃▄▅▆▇██▇▆▅▄▃▂ 
≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈ ██▓██
Q sapa hati'mu dengan segenap ketulusan jiwa,
Kerin­du'an tercipta hany untuk'mu wahai adinda
Ha­ti merindu sukma'q menyapa
Smg kebahagian senantiasa mengieringi d setiap lang'kah hidup'mu wahai adinda
Teb­ar'kan'lah selalu benih asmara'mu dalam jiwa
Agar kau bisa merasa apa yang q rasa
Damai'm­u membelai sukma
Senyu­m'mu lenyap'kan rasa yang menyesa'kan dada
Kasih dan cinta'mu cipta'kan pesona d jiwa,,,,,prha­tian'mu menambah keyakinan'q 
Selalu ingin bersama?
──────────▁▂▃▄▅▆▇██▇▆▅▄▃▂ ─────────▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ─────────▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ─────────▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ──────▁▂▃▄▅▆▇██▓█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────▁▂▃▄▅▆▇██▓▓██▓▓█▇▆▅▄▃▂ ──▁▂▃▄▅▆▇██▓▓█▓█████▇▆▅▄▃▂ ─▁▂▃▄▅▆▇█▓▓█▓▓█▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓█▓▓███▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ─▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓█▓▓█▓█▓▓█▇▆▅▄▃▂ ─▁▂▃▄▅▆▇█▓█▓▓███▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ──▁▂▃▄▅▆▇█▓██▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ───▁▂▃▄▅▆▇█▓▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ────▁▂▃▄▅▆▇█▓▓▓▓▓▓█▇▆▅▄▃▂ ──▁▂▃▄▅▆▇███████████▇▆▅▄▃▂ 
-- ▁▂▃▄▅▆▇██☞ ђąδīŗ ☜ ██▇▆▅▄▃▂▁

http://m.facebook.com/photo.php?fbid=335696556545052...

Radja Nur
Radja Nur Apa kabar dinda'q ?
Arya Erlang Kelana
Arya Erlang Kelana assalam mualaikum wr.wb tolong add #Ratu salam kenal dan persahabatan

Sekar Arum Subhanallah :-)slm hormat Ratu..
Bambang Sugeng Haryanto Bunda Ratu......tak salah bila nanda mengagumimu......
Mystique Nur
Mystique Nur Saya juga mengagumi sastra dan kemanisan persahabatan bunda ratu yang luar biasa..
Ratu Rimba Niagara bunda pun mengagumi nanda ya...jika kita mengagumi ciptaan hamba Tuhan sebenarnya kita sedang memuji Tuhan yang mencipta semua manusia di muka bumi ini ...moga persahabatan dalam silaturrahim ini kita dapat teruskan sampai ke Jannah In Shaa Allah AAmiin.
Ratu Rimba Niagara Cuma yang harus kau tahu siapapun kamu atau siapapun mereka , samada mereka sudah menjadi rakan fbku atau mantan rakan fbku kasih dan sayangku tak akan hilang sampai kapanpun itu sekalipun jasadku hancur berkecai dimakan ulat kuburan...dan aku yakin rohku sentiasa bersama mereka yang pernah menyayangiku dan mengenaliku tika aku hidup dan mati...itulah aku...maka setiap mereka yang bergelar saudara seislamku ku kusayangi sepanjang hidup ku sampai akhirat ku menyayangi dengan bersastra kuluahkan segala kasih sayangku kepada semua penghuni bumi tak kira siapa mereka dan di mana mereka berada...Allahu Akbar moga kasih sayangku kepada semua penghuni bumi mendapat perhatian Allah swt. Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.
BERSAMA MEMARTABATKAN INSTITUSI DIRAJA
Raja-Raja Melayu ada
cuma membangkitkan semangat
pada rakyat dan Raja
agar sama-sama semangat
memartabatkan Institusi diRaja
Raja dan rakyat berpisah tiada
Karya Ratu Rimba Niagara
6 Sept 2012
Suttan Seghayo berkongsi kiriman Ratu Rimba Niagara
Suttan Seghayo telah menambah 4 foto baru — bersama Andi Aspar Arung Dididan 35 yang lain di Istana Singgah Kedatun Keagungan Lampung.
Sebagai Ummat kita wajib saling mengingatkan untuk sesuatu yang menuju kepada kebaikan ummat dan diri kita , semoga Alloh meridoi.....Aamiin Yra ( Sampaikan Walau Saru Ayat...(Teruskan kpd Sahabat lainnya)
Suttan Seghayo berkongsi kiriman Ratu Rimba Niagara.
ATAS BELAS KASIHAN-NYA
"Inilah masanya untuk kita sama buktikan bahasa melayu adalah bahasa indah yang dikagumi oleh seluruh dunia."

ATAS BELAS KASIHAN-NYA
"Inilah masanya untuk kita sama buktikan bahasa melayu adalah bahasa indah yang dikagumi oleh seluruh dunia."
"Hebat sangat ke bahasa melayu yang engkau karangkan tu ratu?
Cermin diri kau siapa...engkau bukan siapa-siapa , engkau bukan penulis ternama jauh sekali sasterawan negara. Tiada siapa pun yang kenal engkau di Malaysia apa tah lagi di Indonesia , Brunei ataupun mana-mana negara dunia. Sebab itu aku katakan pada engkau jangan nak berangan tinggi sangat nanti kalau jatuh mati terus....hahaha ada hati konon...."
"Aku tak bercita-cita pun untuk menandingi mana-mana penulis yang terkenal yang sudah ada nama kerana aku sentiasa sedar siapa diriku...kerana itu juga aku bersastera kesendirian ..duniaku sasteraku...laman fbku adalah tempat aku bersastera semahuku. Saat paling bahagia apabila selesai bersastra aku siarkan di laman grup-grup yang aku sertai.
Berkongsi karya bukanlah untuk menunjukkan aku hebat bersastera tapi itulah aku apa yang Allah kurniakan ilham padaku aku kongsikan kepada rakan-rakan alammayaku. Tak salahkan?"
"Tak salah engkau kata? Tahu tak ramai yang meluat dengan karyamu...sudahlah panjang berjela-jela...kerap pula kau siarkan ..engkau tahu tak semak...engkau ni mengarang macam tak ingat dunia kan...macamlah engkau ini hebat bersastera. Engkau tak rasa malu ke bila engkau diusir dari grup , engkau dihina gara-gara engkau menyiarkan karya. Orang dah tak suka faham-faham ajelah ini tetap juga buat muka tak tahu malu...apa orang kata engkau buat tak tahu jer...hai pelik aku dengan orang macam engkau ni...berubahlah jangan asyik berlagak dan taksub sangat dengan dunia sastera engkau yang picisan tu. Sastera yang engkau karangkan tu tahap bacan budak-budak tadika...hahaha..ada hati nak jadikan sasteramu hingga ke peringkat antarabangsa. Cermin diri ok..cermin diri setiap hari...hahaha lawak jenakanya...."
"Engkau nak kata apa pun katalah nak ketawakan aku seperti mereka yang tak suka aku berkarya ...ada aku kisah janji dalam berkarya aku tak buruk-burukkan orang lain. Orang hina aku dah lama aku maafkan. Aku dapat bersastera pun dah Syukur Alhamdulillah. Kini apa pun terjadi aku sedang memburu cita-citaku untuk merealitikan cita-cita sastera di alammayaku ke dunia realiti. Akhirnya cita-citaku mengujudkan KOTA SASTRA NUSANTARA RATU RIMBA NIAGARA dimakbulkan Tuhan."
"Engkau ini memang kuat berangan kan? Bersastera karya picisan ada hati hendak mengujudkan KOTA SASTRA, jangan nak bermimpi di siang hari...sampai engkau mati hidup semula tak akan berjaya. Setakat angan-angan Mat Jenin bolehlah...hahaha"
"Yang engkau sakit hati dengan aku kenapa? Sedangkan aku kenal engkau pun tidak. Kalau kenal pun sekadar dialammaya itupun engkau berwajahkan pokok bukan gambar sebenar...itu lagi lawak kan2 seakan aku sedang berkomunikasi dengan pokok yang pandai berkata2 menyakitkan hati orang...pokok...pokok...kasihan engkau pokok...pokoknya haru ditebang agar tak merusakkan fikiranku"
"Aku berwajah pokok agar aku boleh berkata sesuka hati aku...orang sakit hati lagi aku suka terutama orang macam engkau ni yang suka berangan2 tinggi akan aku cantas habis-habisan ...hahaha engkau tak malu ke apa yang engkau citakan tu cuma mimpi di siang hari..."
"Aku bukan mimpi di siang hari... setidak-tidaknya aku sudah berusaha dan buktikn usaha aku ...hanya pada Tuhan aku sandarkan harapan menentukan kejayaan apa yang aku usahakan...moga akan hadir pejuang sasteraku yang seikhlas hati merealitikan sasteraku ke dunia nyata atas belas kasih-Nya jua dihadirkan menjayakan segala usaha dan cita-citaku. AAmiin."
Karya Ratu Rimba Niagara.
22 Zulkaedah 1436H
6 September 2015

Sociedad Argentina de Horticultura berkongsi kiriman Ratu Rimba Niagara.

KITA SAMA BERBAKTI SESAMA INSAN DEMI-NYA
Ratu Rimba Niagara shared Saya Cinta Allah SWT's post.
Duhai Raja Angkasa bawalah aku terbang hingga hujung dunia agar bisa bersama berbakti kepada seluruh penghuni bumi tercinta..."...
Teruskan Membaca

KITA SAMA BERBAKTI SESAMA INSAN DEMI-NYA
Ratu Rimba Niagara shared Saya Cinta Allah SWT's post.
Duhai Raja Angkasa bawalah aku terbang hingga hujung dunia agar bisa bersama berbakti kepada seluruh penghuni bumi tercinta..."
Berat sama dipikul
Ringan sama dijinjing
Susahmu susahku
Susah senang kita bersama
Kita sehati sejiwa
Menabur jasa dan bakti
Kepada seluruh penghuni bumi demi-Nya,
Allahu Akbar Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin
Karya Ratu Rimba Niagara,
21 Zulkaedah 1436H
5 September 2015
Smile Zuan and Rentha Alamin like this.
Smile Zuan subhanallah
Unlike · Reply · 1 · 5 mins
Ratu Rimba Niagara Beramal kerana Allah menabur bakti sesama insan itulah yang kita dambakan sehingga ke akhir hayat . Insya-Allah AAmiin Ya Rabbal A'Lamiin.
Johan Perkasa Alam Syah Jika anda dicaturkan,keluarlah dari papan catur...
Ratu Rimba Niagara jangan dibiarkan orang lain mencaturkan hidupmu
kerana Allah swt sudah mengaturkan takdirmu
Blarek Sineret commented on your post.
Ratu Rimba Niagara
Andai aku jatuh tersungkur sudilah sambutku dengan keikhlasan hatimu agar aku terselamat daripada seksaan api neraka...
Datuk Jem Abd Rahman and Blarek Sineret like this.
Blarek Sineret Insyaallah..Aamin..Ya Rabbal A'alamiin .
Ratu Rimba Niagara Allahu Akbar Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.
CINTA TAK SEMESTINYA MEMILIKI TAKDIR CINTA ITULAH CINTA YANG DIMILIKI.
Jika Allah matlamat cinta kita akan berusaha sedaya mungkin menjadikan realiti.
Cinta yang membuatkan kita mencintai Allah lebih daripada cinta itulah cinta yang terindah dan membahagiakan iman.
telah berkongsi foto Sri Perabu Bumi Kusuma.
Sri Perabu Bumi Kusuma bersama Claudia J Taulu-Walean dan 26 yang lain.
SUMA ILLA ARWAHI KHUSUSON
KAHATUR KALUHURAN PANGAGUNGNYA
SRI BADUGARAJA HAJI,SRI BADUGA MAHARAJA,SRI SANG RATU DEWATA,DEWATA PRANA,DEWAWISESA.PRABU PAMANAH RASA.PRABU SILIWANGI (1482-1521).
Sri Baduga Maharaja (Ratu Jayadewata) mengawali pemerintahan zaman Padjajaran, yang memerintah selama 39 tahun (1482-1521). Pada masa inilah Pakuan mencapai puncak perkembangannya.
Undur jaman datang jaman,sabab jaman mawa lalakon.Lilana sabab jaman,sarua jeung waktunya nyukma,ngusumah eujeung nitis laju nitis dipinda sukma.Darengekeun!Nu kiwari ngusuman urang jaradi rajana ngan bakal nepika mangsa:Tanah bugel sisi Cibantaleun dijieun kandang kebo dongkol.Tah didinya,sanagara bakal jadi sampalan kebo barule,nu di angon ku jalma jangkung nu tutunjuk dialun -alun.Tiharita Raja-Raja di belengu.Kebo nyekel buntut nurutan urang narik wuluku ngan narikna henteu karasa sabab murah jaman seubah hakan tidinya wuluku di tumpakan kunyuk.
Laju turunan urang aya nu lilir.tapi lilima cara nu hudang tina ngimpi.Ti nu laleungit.tambah loba nu kapanggih,tambah loba nu manggihan.tapi loba nu pahili aya kabawa nu lain kudu di ala!turunan urang loba nu heunteu eungeuh,yen jaman ganti lalakon!
Ti dinya gehger sanagara panto nutup di buburak kunu ngalanteur pamuka jalan.tapi di jalan nu pasingsal.Nu tutunjuk nyumput jauh,Alun-alun jadi sawung,kebo bule kalalabur;Laju sampalan nu di Rajah Monyet!Turunan urang ngareunah seuri,tapi seuri heunteu anggeus.sabab kaburu warung beak ku Monyet.Leuk beak ku monyet cawane rareuneh ku monyet.Segala gala di Rajah Monyet.Turunan urang sieun kunu niru niru monyet
.Panarat dicekel monyet bari diuk dina bubuntut.Wulukna ditarik ku turunan urang kabeh.Loba nu praraeh kalaparan.Ti dinya loba nu ngarep-ngarep pelak jagong sabari nyanyahoanan paresek caturangga.Henteu areungeuh yen jaman geus ganti lalakon.Laju ti hawar-hawar.titungtung sagara kaler ngaguruh ngagaludra megarkeun endog.Genjlong saamparan jagat!Ari di Urang?
Rame kunu mangpring prang-pring sabulu -bulu gading.Monyet ngumpul ting rumpuyuk.Laju ngamuk turunan urang,Ngamukna teu jeung aturan.Loba pararaeh teu boga dosa.Puguh musuh jieun batur.puguh disebut musuh,Ngadak ngadak loba nu pangkat marentah cara nu edan,nu bingung tambah baringung.Barudak satepak jaradi bapa.
Nu ngaramuk tambah ra ngamuknateu pilih bulu.Nu barodas di buburak,nu harideung di sieuh -sieuh mani saheng buana urang,sabab nu ngaramuk heunteu beda ti tawon,di palengpeng keuna sayangna.Sanusa dijieun jagal.tapi kaburu aya nu nyapih,Nu nyapiha urang sabrang.Laju ngadeg deui raja asalnya jalma biasa.tapi memang titisan Raja.Titisna Raja baheula jeung biangna hiji putri dewata da puguh titisan Raja,Raja Anyar hese apes kuroga hala!Ti harita ganti deui jaman,ganti jaman lalakon!IRAHA?Wassalam
Rabeah Binti Mohd Ali berkongsi pautan.

njoy the song leave comment n rated.. 10q ^^
YOUTUBE.COM

Ratu Rimba Niagara
 telah berkongsi foto Sociedad Argentina de Horticultura.
KITA SERASI BERSAMA BAGI MENJAYAKAN CITA-CITA ANAK BANGSA IBU PERTIWI NUSANTARA INSYA-ALLAH AAMIIIN
Your Notifications
Notaris Ana Dewi Putri, Fetty Ima and 2 others like your post in SAORAJA LA TEMMU PAGE ARUNG PAROTO (KING OF PAROTO): "ATAS BELAS KASIHAN-NYA "Inilah..."
...Teruskan Membaca
1 TAHUN YANG LALU PADA HARI INI
6hb September 2015
JANGAN MENJADI API DALAM SEKAM
Azmi Zain Yusof Ishak sememangnya sedang menjawat jawatan Yang diPertuan Negara Singapura (berstatus gabenor) sebelum menjadi republik pada tahun 1965. Jawatan presiden menggantikan jawatan itu dan beliau secara otomatik menjadi presiden. Boleh kemuka bukti2 seperti manifesto PAP yang berjanji sedemikian untuk menguatkan tulisan2 seperti ini? Barulah best saya nak share.
Azmi Zain Sebab logiknya, kalau benarlah Lee Kwan Yew nak menang, elok lagi dia berjanji dengan orang Cina (yang menjadi majoriti penduduk Singapura) untuk menaikkan orang Cina sebagai presiden.
Shukri Suleiman Rabeah Binti Mohd Ali .. mai lah sembang sini
Azmi Zain Selalunya macam nilah Shukri Suleiman... tak salah nak jadi nasionalis bangsa. Tapi jadilah yang mahu give and take, jangan sekadar jadi copy and paste je.
Azmi Zain Melayu nak bermuafakat, bermuafakatlah dengan ilmu, dengan sejarah sebenar dan realiti, bukan yang dibuat2 atau ditokok tambah. Banyak post disini mengajak bermuafakat dengan perasaan dan emosi. Muafakat yang sebegitu boleh, tapi kesannya buruk.
Shukri Suleiman Muka cantik... tp x pandai nak bersembang
JANGAN BIARKAN ORANG LAIN MENCATURKAN HIDUPMU
Johan Perkasa Alam Shah Jika anda dicaturkan,keluarlah dari papan catur...
Ratu Rimba Niagara jangan dibiarkan orang lain mencaturkan hidupmu kerana Allah swt sudah mengaturkan takdirmu
Duhai Syukri Suleiman merangkap admin grup Majlis Permuafakatan Politik Melayu (MPPM) dan Azmi Zain bahasamu terlalu menikam tangkai jantung hatiku kerana aku tak mahu aku dicaturkan oleh kalian berdua maka aku keluar dari papan catur.
Kalian orang yang bijak pandai maka selamat bermain catur tapi awas jangan menjatuhkan orang lain dengan teknik api dalam sekam.
Petikan Wall Grup Majlis Permuafakatan Politik Melayu (MPPM) & Grup Pujangga Ratu Rimba Cinta 5 Benua
22 Zulkaedah 1436H
6 September 2015
JANJI MESTI DITEPATI JIKA TAK DITEPATI SALAHKAN DIRI SENDIRI
laman fb saya tempat saya bersastra maka rakan fb saya adalah pejuang sastra saya jika mereka wujud seperti tidak wujud pelit like dan komentar maka saya terpaksa mencari pejuang sastera lain. Berundur tidak semestinya memutuskan silaturrahim tapi memberi peluang kepada yang benar-benar faham kenapa dia dilantik dipilih menjadi pejuang sastra saya merangkap rakan fb saya.
WARKAH UNTUK HULUBALANG (RAKAN FB) ISTANA RIMBA NIAGARA
Hulubalangku...
untuk pengetahuanmu
di Rimba Niagara ini
tiada tilam empuk untuk beta beradu
beta beradu diatas daunan kasih sayang
yang dipetik setiap hari oleh rakyat rimbaku
dilenakan dengan alunan zikir munajat
oleh dayang-dayang yang menyayangi beta
agar beta beradu dalam Rahmat Kasih Ilahi
sehinggalah beta terlelap.
rakyat rimba terlalu jaga pemikiran beta
agar dengan Rahmat Kasih-Nya Ilahi
beta dapat mengarang yang indah-indah
tentang KEBESARAN-NYA TUHAN
dan sentiasa memikirkan tentang rakyat niagara
yang pentingkan akhirat daripada pesona duniawi
Setiap hari beta dilayan oleh semua penghuni rimba
Niagara dengan bahasa-bahasa indah yang mengingatkan
betapa dahsyatnya hari akhirat, di mana kata-kata yang mengguriskan hati atau yang menyakitkan hati akan dipertanggungjawabkan...
makanya hububalangku jika tidak mahu dibuang negeri dari rimba niagara ini berkatalah yang boleh mewangikan iman dan menyemarakkan semangat untuk semua yang mendengarnya mahu berjuang fisabilillah...andai kamu fikir di rimba niagara ini cumalah untuk candaan yang tak berfaedah dan kamu hanya sebagai boneka kedekut/pelit untuk memberikan curahan idea dan sedikit pengorbanan dalam perjuangan sastra beta...segeralah kamu berundur sebelum pintu Istana Niagara ini tertutup untuk kamu ...barangkali kamu anggap niagara ini cumalah kerajaan ilusi Ratu Rimba Niagara.
jika kamu beranggapan begitu kamu silap...
kamu diterima di Rimba Niagara adalah untuk menjaga dan membentengi pertahanan Kota Istana Rimba Niagara tapi rupanya kamu dengan sengaja atau tidak sengaja mahu meruntuhkannya tanpa sadarnya kamu dengan bahasa yang melukakan hati beta mendengarnya.
Ini pengampunan terakhir bagi kamu. Kamu mahu berubah atau kamu mahu tinggalkan Istana Rimba Niagara secara terhormat.
Jika kamu mahu berubah...ayuh beta tunggu komentarmu yang boleh mendatangkan iman dan lebih bersemangat fisabilillah.
In Shaa Allah jika kita berazam untuk menjadi Kekasih Tuhan pastilah Allah perkenankan. In Shaa Allah AAmiin.
"HATI INGAT MATI HIDUP
LUPA MATI HATI MATI
DUNIA BUKAN TEMPAT KITA
TEMPAT KITA NEGERI ABADI
HIDUP ADALAH MIMPI
MATI ITULAH REALITI"
"BERBICARALAH SEMAHUMU JIKA ITU BISA MENENANGKAN IMANMU
BISULAH KAMU JIKA ITU MEMBUATKAN RAMAI YANG TERSAKITI HATI"
Dengan Ingatan Tulus Ikhlas,
RATU RIMBA NIAGARA
YANG MEMERINTAH KERAJAAN RIMBA NIAGARA
ISTANA RIMBA NIAGARA
KERAJAAN ILUSI PENGETAHUAN-NYA
22 ZULKAEDAH 1436H
6 SEPTEMBER 2015
Sociedad Argentina de Horticultura telah menambah 3 foto baru — bersama Ales Mendiola Gonzalez dan 20 yang lain.
Leptoceras menziesii
Sociedad Argentina de Horticultura
Desde 1936 al Servicio de la Comunidad
TERIMA KASIH RENTHA ALAMIN & SEMUA TETAMU KARENA SUDI MELANCONG KE KOTA SASTRA NUSANTARA RATU RIMBA NIAGARA
Your Notifications
Puetz Andrey and Budi Pasman like your post in KALBAR BERSATU MAJU: "TERIMA KASIH ALLAH MENGIZINKAN AKU..."
...Teruskan Membaca
Malaysia Airlines
Follow your travel instincts and let the lengendary Ghan take you into the heart of Australia because #todayishere. Have you locked down your travel dates? -www.malaysiaairlines.com
4 TAHUN YANG LALU PADA HARI INI

TEATER BANGSAWAN DIRAJA ,'KERAJAAN RATU RIMBA NIAGARA & KERAJAAN NUSANTARA,' Karya Ratu Rimba Niagara, Suttan Seghayo Dipuncak Nur, Abil Khoir , Johan Perkasa Alam, Kustono Watampone, Mak Uniang Adesta,
Cahaya Sugiargi,Amby Murlin, Juwita Ningsih, Rentha Alamin & Rakyat Nusantara (Peminat Sastra Ratu Rimba Niagara Merangkap Rakan Grup)
WARKAH UNTUK HULUBALANG (RAKAN FB) ISTANA RIMBA NIAGARA
Hulubalangku...
untuk pengetahuanmu
di Rimba Niagara ini
tiada tilam empuk untuk beta beradu
beta beradu diatas daunan kasih sayang
yang dipetik setiap hari oleh rakyat rimbaku
dilenakan dengan alunan zikir munajat
oleh dayang-dayang yang menyayangi beta
agar beta beradu dalam Rahmat Kasih Ilahi
sehinggalah beta terlelap.
rakyat rimba terlalu jaga pemikiran beta
agar dengan Rahmat Kasih-Nya Ilahi
beta dapat mengarang yang indah-indah
tentang KEBESARAN-NYA TUHAN
dan sentiasa memikirkan tentang rakyat niagara
yang pentingkan akhirat daripada pesona duniawi
Setiap hari beta dilayan oleh semua penghuni rimba
Niagara dengan bahasa-bahasa indah yang mengingatkan
betapa dahsyatnya hari akhirat, di mana kata-kata yang mengguriskan hati atau yang menyakitkan hati akan dipertanggungjawabkan...
makanya hububalangku jika tidak mahu dibuang negeri dari rimba niagara ini berkatalah yang boleh mewangikan iman dan menyemarakkan semangat untuk semua yang mendengarnya mahu berjuang fisabilillah...andai kamu fikir di rimba niagara ini cumalah untuk candaan yang tak berfaedah dan kamu hanya sebagai boneka kedekut/pelit untuk memberikan curahan idea dan sedikit pengorbanan dalam perjuangan sastra beta...segeralah kamu berundur sebelum pintu Istana Niagara ini tertutup untuk kamu ...barangkali kamu anggap niagara ini cumalah kerajaan ilusi Ratu Rimba Niagara.
jika kamu beranggapan begitu kamu silap...
kamu diterima di Rimba Niagara adalah untuk menjaga dan membentengi pertahanan Kota Istana Rimba Niagara tapi rupanya kamu dengan sengaja atau tidak sengaja mahu meruntuhkannya tanpa sadarnya kamu dengan bahasa yang melukakan hati beta mendengarnya.
Ini pengampunan terakhir bagi kamu. Kamu mahu berubah atau kamu mahu tinggalkan Istana Rimba Niagara secara terhormat.
Jika kamu mahu berubah...ayuh beta tunggu komentarmu yang boleh mendatangkan iman dan lebih bersemangat fisabilillah.
In Shaa Allah jika kita berazam untuk menjadi Kekasih Tuhan pastilah Allah perkenankan. In Shaa Allah AAmiin.
"HATI INGAT MATI HIDUP
LUPA MATI HATI MATI
DUNIA BUKAN TEMPAT KITA
TEMPAT KITA NEGERI ABADI
HIDUP ADALAH MIMPI
MATI ITULAH REALITI"
"BERBICARALAH SEMAHUMU JIKA ITU BISA MENENANGKAN IMANMU
BISULAH KAMU JIKA ITU MEMBUATKAN RAMAI YANG TERSAKITI HATI"
Dengan Ingatan Tulus Ikhlas,
RATU RIMBA NIAGARA
YANG MEMERINTAH KERAJAAN RIMBA NIAGARA
ISTANA RIMBA NIAGARA
KERAJAAN ILUSI PENGETAHUAN-NYA
26 JAMADILAWAL 1435H
28 MAC 2014
5 SEPTEMBER 2015
Johan Perkasa Alam Syah's photo.
Johan Perkasa Alam Syah
Gagasan Melayu Raya 2020
Like Comment
2 people like this.
Abil Khoir @ Oh ,,,Garudaku ,,@ rentangkn sayap mu rangkullah NUSANTARA ,,,,satukn dia ,,,,,,,,dalm pelukanmu ,
GARUDA RENTANGKAN SAYAPMU RANGKULLAH NUSANTARA
28 MARET 2014
Suttan Seghayo Dipuncak Nur
Perhatikan Burung2 yang Terbang, karena Burung merupakan Lambang Ruhani , sedang Garuda adalah Burung Yang Besar.....Maka Burung Garuda melambangkan Ruhani Yang Besar , bagi Ummat yg mengikuti Petunjuk Alloh YMK,.....semoga kita dapat mencapainya.,,,,,,,,,Amiin Yra — with Kedaton Kraton Wahyu Utama and 97 others at Istana Singgah Kedatun Keagungan Lampung.
Mak Uniang Adesta Allahu Akbar
Allah Maha Raja seluruh Alam
Benar Allah
Kustono Watampone Subhanallah...burung Garuda selalu dijadikan simbol/lambang oleh kerajaan,negara,instansi maupun partai serta organesasi, krn ini melambangkan jeli,kuat,sabar,tabah dan gesit... Insyaallah kita sebagai bangsa yg besar dan terdiri dari banyak suku dan adat istiadat serta agama...kalau bersatu kita jg bisa menciptakan suatu kekuatan,agar semboyan para leluhur kita dpt ditegakkan kembali.....salam takzim YM.Suttan Seghayo Dipuncak Nur II.
Juwita Ningsih Amin
Haris Dimensi apapun yang tercipta di alam ini adalah tanda2 untuk mengenal-Nya,. seperti halnya Garuda/elang,. jika kita dengar dengan seksama teriakannya ketika melayang di angkasa, dia berteriak, haaaq.. haaaaq.. elang terbang menatap kehidupan dibumi sambil memberitahukan kepada kita bahwa Allah SWT adalah Al-Haq.
haaaq.. haaaq
GARUDAMU GARUDAKU
GARUDAMU
GARUDAKU
BIARPUN BERBEDA PENDAPAT
CITA-CITA TETAP SAMA
DISAMAKAN OLEH IKATAN
JARINGAN LABA-LABA
SALING BEKERJASAMA
MENDUKUNGI CITA CITA ANAK BANGSA
GENERASI DULU, KINI DAN AKAN DATANG
DISATUKAN CITA-CITA DAN HASRAT MURNI
MEMBINA JARINGAN LABA-LABA NAN INDAH
PENUH STRATEGI DALAM KEINDAHAN
KASIH SAYANG
DIPADAMKAN SEGALA KEEGOAN
SEKALIPUN PUNYA SEGALA
BARULAH SEMPURNA JARINGAN
LABA- LABA NAN INDAH
BARULAH
GARUDAMU
GARUDAKU
BISA TERBANG
MENGGAPAI BINTANG
DI LANGIT KE TUJUH
IN SHAA ALLAH AAMIIN
KARYA RATU RIMBA NIAGARA
PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA
MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA
26 JAMADILAWAL 1435H
28 MARET 2014
KETIKA PEMIMPIN TIDAK MELIHAT DUKA RAKYAT
Cahaya Sugiargi
Ketika seorang pemimpin sdh tdk dpt melihat duka yg dipimpin nya, maka sejak saat itu dia bukan pemimpin lagi, semoga seluruh pemimpin dpt lebih arif dan bijak dalam menjalankan kewajiban nya. Aamiin, salam e.s widjaya
Like Comment
You like this.
SUARA RAKYAT MENENTUKAN KEKUASAAN PEMIMPIN
3 people like this.
Amby Murlin Sy suka sy suka
Ratu Rimba Niagara Makasih karena suka ya....
Amby Murlin Sprtinya anda seorg negarawan cnderung politikus.
Slmt mlm dn slm kenal.
Ratu Rimba Niagara Salam kenal juga moga sudi memberi dukungan atas perjuangan rakyat nusantara tercinta,
Amby Murlin Tp sy kurang sudi mlht para pemimpin nya yg tdk prnah kenyang tanpa mmikir kn rakyat nya!
Ratu Rimba Niagara Sebab itu kita kena bangkit membela rakyat bahawa suara rakyat menentukan kekuasaan pemimpin,
Ratu Rimba Niagara Tanpa Rakyat Pemimpin Tak Berkuasa.
Amby Murlin Care nya bgaimn pula, buat kt org yg hanya lepas di bangku sd ni cam sy ne!!
Ratu Rimba Niagara Mana mungkin rakyat sengaja membiarkan rakyat tertindas dizalimi pemimpin dan akhirnya negara jatuh ke tangan musuh durjana yang sentiasa menunggu peluang. Hidup Rakyat! Kenanglah Generasi Selepasmu.
Amby Murlin Insyaallah, amin!
Ratu Rimba Niagara Hanya mereka yang berjiwa rakyat saja yang faham tentang rakyat makanya rakyat mesti pilih pemimpin yang berjiwa rakyat.
'SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA & INDONESIA TERCINTA!'
'KUCINTA DAN SAYANGIMU SAMPAI HUJUNG NYAWA!
' NYAWAKU INI JADI TARUHAN DEMI CINTAKU PADAMU'
'INILAH HADIAHKU UNTUK GENERASI KINI DAN AKAN DATANG MALAYSIA & INDONESIA.
UCAPAN TULUS IKHLAS SEMPENA MERAIKAN HARI KEPUTERAAN KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH KE 69 , HARI KELAHIRAN PUJANGGA RATU RIMBA NIAGARA CINTA 5 BENUA 13 OGOS 2O15, DIRGAHAYU KEMERDEKAAN INDONESIA 17 AGUSTUS 2015 DIRGAHAYU KEMERDEKAAN MALAYSIA 31 OGOS 2015'
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terima kasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
21 ZULKAEDAH 1436H
5 SEPTEMBER 2015
TERIMA KASIH RENTHA ALAMIN & SEMUA TETAMU KARENA SUDI MELANCONG KE KOTA SASTRA NUSANTARA RATU RIMBA NIAGARA
Your Notifications
Puetz Andrey and Budi Pasman like your post in KALBAR BERSATU MAJU: "TERIMA KASIH ALLAH MENGIZINKAN AKU..."
about an hour ago
Mus Mustaqeem, Atina Chan and 5 others like your post in Kebangkitan Bani Jawi (Nusantara): "SUARA RAKYAT MENENTUKAN KEKUASAAN..."
about an hour ago
Puetz Andrey likes your post in KALBAR BERSATU MAJU: "Mereka yang mengabaikan kasih sayangku..."
about an hour ago
Abil Khoir commented on your post in Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.
about an hour ago
Abil Khoir and Kang Mus like your post in Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara: "GAGASAN MELAYU RAYA 2020 Your..."
about an hour ago
Taufiq Said, ذول فيكري and 4 others like your post in Kebangkitan Bani Jawi (Nusantara): "TERIMA KASIH ALLAH MENGIZINKAN AKU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "BRUNEI DARUSSALAM BERTUAH KERANA PUNYAI..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YANG PERGI KITA KENANGI DALAM DOA YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes a post you are tagged in: "Kesadaran Ummat akan Tumbuh dan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'DARI ALLAH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'DARI ALLAH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "MOGA PERSAHABATAN KITA BERLANJUTAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "KEINDAHAN RASA HATI SEINDAH OMBAK YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "NUR HIDAYAH KASIH-NYA TERUS BERSINAR ..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "WIJAYA KUSUMA DAN CINTA & CINTA KU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "CINTAKU CINTA 5 BENUA SEKALI AKU JATUH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "GURINDAM PUISI QALBU UNTUK KANDA Salam..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,' PUTERA..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Senyuman manis putera diRaja Brunei..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Jangan sesekali sakiti hati dan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: ""KOTA AGUNG KEBUDAYAAN ZAMAN DAMAI..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Kawan setia dinanti
kawan jadi lawan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Kasih ibu kasih sejati
Suci dan luhur".
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "sudilah terima kuntuman bunga sasteraku..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "DI WAJAHMU TERPANCAR JENDELA HATI YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "ANAKANDA RAJA SULTAN BRUNEI DARUSSALAM..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH SATUKAN HATI KAMI DALAM MENUJU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH SATUKAN HATI KAMI DALAM MENUJU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "JALAN IHDINASSIRATHALMUSTAQIM (JALAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "JALAN IHDINASSIRATHALMUSTAQIM (JALAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "KENAL DIRI KENAL TUHAN
BIAR ALLAH YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH JAUHKAN AKU DARIPADA ORANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH JAUHKAN AKU DARIPADA ORANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "BERARTINYA KEJUJURAN Sesiapa saja..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Persahabatan kita walaupun cuma di..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Hanya ini yang mampu kusedekahkan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Manusia tidak boleh mencipta takdir,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Sehebat macammana manusia itu tidak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Hitam-hitam si tampuk manggis..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Keluarga bahagia hulubalang putri arnab".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Penderitaan di dunia ini cuma sekejap..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Indahnya santun sesama kita,
Budi..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jauh di mata dekat di hati,
Kasih tak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jauh di mata dekat di hati,
Kasih tak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a post you are tagged in: "rahayu......... Kring.....kring........"
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE JANNAH ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE JANNAH".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "DENGAN BERKARYA TERJALINNYA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'INSTITUSI..."
2 hours ago
Puetz Andrey, Andi Palgunadi and 3 others like your post in KALBAR BERSATU MAJU: "SAHABAT SEJATI TIDAK AKAN MEMBIARKAN..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "BESAR GANJARAN JIKA SUKA BERSEDEKAH ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "PANTUN ANAKANDA TERSAYANG AYAHANDA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Gigimu gigiku serupa
Ketawa pun sama..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Yang dekat disayang,
Yang jauh diingat,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SAYA SUKA POLITIK YANG BELA RAKYAT Ada..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Indahnya silaturrahim kerana Islam..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH AKU BERSASTERA KERANA-MU,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH AKU BERSASTERA KERANA-MU,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Subhanallah indahnya tatkala matahari..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,'INDAHNYA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "susah senang kita bersama
hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika tak minum kena babab.....hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Anakku ibu sayangkan kamu
susah senang..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SUBHANALLAH MAHA INDAH-NYA CIPTAAN-MU..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Lihatlah alam ciptaan Tuhan yang indah..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "kuterbang kupu-kupu nan indah ini di..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Putera duyung ," Cinta Berdarah Cintaku..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "maafkan aku andainya aku terlena ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Subhanallah indahnya".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "alaa....alaa janganlah merajuk...kita..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Wajah yang cantik/ganteng/kacak akan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika di masukkan ke Syurga sememangnya..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika ditakdirkan anda ada di situ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "BERSEDEKAHLAH SELAGI ADA PELUANG Today..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "siapalah aku untuk menyayangimu...hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "moga kawan fb dan grupku semuanya hati..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YANG AKU CARI Yang kucari sahabat..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika kita dikecewakan oleh orang yang..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TAKDIR CINTA bukan cinta namanya jika..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "UMNO MEMBELA RAKYAT TANPA MENGIRA PARTI..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,' PUTERA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "hasil tangkapanku untuk diberikan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "hasil tangkapanku untuk diberikan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KOLEKSI PUISI BERTEMAKAN CINTA KURNIAAN..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "MELAYU KENA BIJAK JANGAN JADI MELAYU..."
"SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA & INDONESIA TERCINTA!'
'KUCINTA DAN SAYANGIMU SAMPAI HUJUNG NYAWA!
' NYAWAKU INI JADI TARUHAN DEMI CINTAKU PADAMU'
'INILAH HADIAHKU UNTUK GENERASI KINI DAN AKAN DATANG MALAYSIA & INDONESIA.
UCAPAN TULUS IKHLAS SEMPENA MERAIKAN HARI KEPUTERAAN KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH KE 69 , HARI KELAHIRAN PUJANGGA RATU RIMBA NIAGARA CINTA 5 BENUA 13 OGOS 2O15, DIRGAHAYU KEMERDEKAAN INDONESIA 17 AGUSTUS 2015 DIRGAHAYU KEMERDEKAAN MALAYSIA 31 OGOS 2015'
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terima kasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
22 ZULKAEDAH 1436H
6 SEPTEMBER 2015
Malaysia Airlines
Follow your travel instincts and let the lengendary Ghan take you into the heart of Australia because #todayishere. Have you locked down your travel dates? -www.malaysiaairlines.com
TERIMA KASIH RENTHA ALAMIN & SEMUA TETAMU KARENA SUDI MELANCONG KE KOTA SASTRA NUSANTARA RATU RIMBA NIAGARA
Your Notifications
Puetz Andrey and Budi Pasman like your post in KALBAR BERSATU MAJU: "TERIMA KASIH ALLAH MENGIZINKAN AKU..."
about an hour ago
Mus Mustaqeem, Atina Chan and 5 others like your post in Kebangkitan Bani Jawi (Nusantara): "SUARA RAKYAT MENENTUKAN KEKUASAAN..."
about an hour ago
Puetz Andrey likes your post in KALBAR BERSATU MAJU: "Mereka yang mengabaikan kasih sayangku..."
about an hour ago
Abil Khoir commented on your post in Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.
about an hour ago
Abil Khoir and Kang Mus like your post in Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara: "GAGASAN MELAYU RAYA 2020 Your..."
about an hour ago
Taufiq Said, ذول فيكري and 4 others like your post in Kebangkitan Bani Jawi (Nusantara): "TERIMA KASIH ALLAH MENGIZINKAN AKU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "BRUNEI DARUSSALAM BERTUAH KERANA PUNYAI..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YANG PERGI KITA KENANGI DALAM DOA YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes a post you are tagged in: "Kesadaran Ummat akan Tumbuh dan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'DARI ALLAH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'DARI ALLAH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "MOGA PERSAHABATAN KITA BERLANJUTAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "KEINDAHAN RASA HATI SEINDAH OMBAK YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "NUR HIDAYAH KASIH-NYA TERUS BERSINAR ..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "WIJAYA KUSUMA DAN CINTA & CINTA KU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "CINTAKU CINTA 5 BENUA SEKALI AKU JATUH..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "GURINDAM PUISI QALBU UNTUK KANDA Salam..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,' PUTERA..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Senyuman manis putera diRaja Brunei..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Jangan sesekali sakiti hati dan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: ""KOTA AGUNG KEBUDAYAAN ZAMAN DAMAI..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Kawan setia dinanti
kawan jadi lawan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Kasih ibu kasih sejati
Suci dan luhur".
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "sudilah terima kuntuman bunga sasteraku..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "DI WAJAHMU TERPANCAR JENDELA HATI YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "ANAKANDA RAJA SULTAN BRUNEI DARUSSALAM..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH SATUKAN HATI KAMI DALAM MENUJU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH SATUKAN HATI KAMI DALAM MENUJU..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "JALAN IHDINASSIRATHALMUSTAQIM (JALAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "JALAN IHDINASSIRATHALMUSTAQIM (JALAN..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "KENAL DIRI KENAL TUHAN
BIAR ALLAH YANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH JAUHKAN AKU DARIPADA ORANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH JAUHKAN AKU DARIPADA ORANG..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "BERARTINYA KEJUJURAN Sesiapa saja..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Persahabatan kita walaupun cuma di..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Hanya ini yang mampu kusedekahkan..."
about an hour ago
Rentha Alamin likes your post: "Manusia tidak boleh mencipta takdir,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Sehebat macammana manusia itu tidak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Hitam-hitam si tampuk manggis..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Keluarga bahagia hulubalang putri arnab".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Penderitaan di dunia ini cuma sekejap..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Indahnya santun sesama kita,
Budi..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jauh di mata dekat di hati,
Kasih tak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jauh di mata dekat di hati,
Kasih tak..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a post you are tagged in: "rahayu......... Kring.....kring........"
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE JANNAH ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE JANNAH".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "DENGAN BERKARYA TERJALINNYA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'INSTITUSI..."
2 hours ago
Puetz Andrey, Andi Palgunadi and 3 others like your post in KALBAR BERSATU MAJU: "SAHABAT SEJATI TIDAK AKAN MEMBIARKAN..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "BESAR GANJARAN JIKA SUKA BERSEDEKAH ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "PANTUN ANAKANDA TERSAYANG AYAHANDA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Gigimu gigiku serupa
Ketawa pun sama..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SELAMAT HARI KEBANGSAAN KE-31 BUAT..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Yang dekat disayang,
Yang jauh diingat,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SAYA SUKA POLITIK YANG BELA RAKYAT Ada..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Indahnya silaturrahim kerana Islam..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH AKU BERSASTERA KERANA-MU,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YA ALLAH AKU BERSASTERA KERANA-MU,..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "CAHAYAILAH UNTUK SIAPA SAJA YANG SEDANG..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Subhanallah indahnya tatkala matahari..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,'INDAHNYA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "ALLAH TANPA-MU SIAPALAH AKU".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "susah senang kita bersama
hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika tak minum kena babab.....hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Anakku ibu sayangkan kamu
susah senang..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "SUBHANALLAH MAHA INDAH-NYA CIPTAAN-MU..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Lihatlah alam ciptaan Tuhan yang indah..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "kuterbang kupu-kupu nan indah ini di..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Putera duyung ," Cinta Berdarah Cintaku..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "maafkan aku andainya aku terlena ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Subhanallah indahnya".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "alaa....alaa janganlah merajuk...kita..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Wajah yang cantik/ganteng/kacak akan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika di masukkan ke Syurga sememangnya..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika ditakdirkan anda ada di situ..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "BERSEDEKAHLAH SELAGI ADA PELUANG Today..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "siapalah aku untuk menyayangimu...hehehe".
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "moga kawan fb dan grupku semuanya hati..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "YANG AKU CARI Yang kucari sahabat..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "Jika kita dikecewakan oleh orang yang..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TAKDIR CINTA bukan cinta namanya jika..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "UMNO MEMBELA RAKYAT TANPA MENGIRA PARTI..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes a photo you are tagged in.
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA,' PUTERA..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "hasil tangkapanku untuk diberikan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "hasil tangkapanku untuk diberikan..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "KOLEKSI PUISI BERTEMAKAN CINTA KURNIAAN..."
2 hours ago
Rentha Alamin likes your post: "MELAYU KENA BIJAK JANGAN JADI MELAYU..."
"SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA & INDONESIA TERCINTA!'
'KUCINTA DAN SAYANGIMU SAMPAI HUJUNG NYAWA!
' NYAWAKU INI JADI TARUHAN DEMI CINTAKU PADAMU'
'INILAH HADIAHKU UNTUK GENERASI KINI DAN AKAN DATANG MALAYSIA & INDONESIA.
UCAPAN TULUS IKHLAS SEMPENA MERAIKAN HARI KEPUTERAAN KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH KE 69 , HARI KELAHIRAN PUJANGGA RATU RIMBA NIAGARA CINTA 5 BENUA 13 OGOS 2O15, DIRGAHAYU KEMERDEKAAN INDONESIA 17 AGUSTUS 2015 DIRGAHAYU KEMERDEKAAN MALAYSIA 31 OGOS 2015'
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terima kasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
22 ZULKAEDAH 1436H
6 SEPTEMBER 2015
Malaysia Airlines
Follow your travel instincts and let the lengendary Ghan take you into the heart of Australia because #todayishere. Have you locked down your travel dates? -www.malaysiaairlines.com

SukaTunjukkan lagi reaksi
Komen

TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH
"HIKMAH"
Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.
JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN BAHAGIA UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .
ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK
KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
"SALAM BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
4 Zulhijjah 1437H
6 September 2016


SALAM CINTA KASIH DAN SAYANG UNTUK PERDAMAIAN SELURUH
DUNIA '
Dengan Ingatan Tulus Ikhlas Daripada,
Ratu Rimba Niagara Pujangga Seribu Zaman,
Srikandi Sastera Raja-Sultan Nusantara @ Pujangga Nusantara
Cinta 5 Benua Malaysia,Indonesia, Brunei, Singapura, Thailand,
202 Negara Dunia & Seluruh Dunia Kecuali Israel,
16 Zulkaedah 1436H
31 Ogos 2015
SELAMAT HARI KEMERDEKAAN MALAYSIA TERCINTA!'
'KUCINTA DAN SAYANGIMU SAMPAI HUJUNG NYAWA!
' NYAWAKU INI JADI TARUHAN DEMI CINTAKU PADAMU'
'INILAH HADIAHKU UNTUK GENERASI KINI DAN AKAN DATANG MALAYSIA,
UCAPAN TULUS IKHLAS SEMPENA MERAIKAN HARI KEPUTERAAN KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH KE 70 , HARI KELAHIRAN PUJANGGA RATU RIMBA NIAGARA CINTA 5 BENUA 13 OGOS 2O16, DIRGAHAYU KEMERDEKAAN INDONESIA 17 AGUSTUS 2015 DIRGAHAYU KEMERDEKAAN MALAYSIA 31 OGOS 2016'
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terima kasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
4 ZULHIJJAH 1437H
6 SEPTEMBER 2016

0 comments:

Post a Comment

 
;