Wednesday, 24 February 2016

KERANA-MU (81) KENAL DIRI KENAL TUHANKERANA-MU (81) KENAL DIRI KENAL TUHAN
KITA BERSAMA MENGGAPAI BUNGA-BUNGA SYURGA-NYA

ALLAHU AKBAR
Norhayati Ahmad to Rindu Itu Anugerah ILLAHI
22 hrs
Ketikkan"SUKA" jika anda CINTA ALLAH DAN RASUL..
Komentarkan "Aamiin.." Mudah2an ALLAH menurunkan rezeki yg melimpah lagi barakah kepada kita semua...Inshaa'ALLAH...!!
‪#‎Aamiin‬ Ya ROBBAL Aalamiin...
Ratu Rimba Niagara Alhamdulillah sesungguhnya dunia tasawuf terlalu indah hanya mereka yang memahami dan merasai keindahanNya SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR.
Akhiramdani Abdulhak ya.


PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
16 JAMADIL AWAL 1437H
25 FEBRUARI 2016
Asraf Ngadinin likes this.
Com

News Feed

RECENT ACTIVITY
Alkamil Mukammil

Arba'a TGL 15 Jumadil Awal 1437H/Rabu TGL 24 Februari 2016M
SER HADITS
"TIADA TERMASUK GOLONGANKU PENDENGKI, PENGADU DOMBA DAN TUKANG TENUNG, SEDANG AKU TIDAK TERMASUK GOLONGAN ORANG-ORANG ITU"
-Kita perlu renungkan hadits tersebut diatas. dan senantiasa marilah kita koreksi diri kita masing2, bahwa apakah sifat DENGKI, ADU DOMBA serta kedukun untuk SANTET/TENUNG orang?
-Apabila salah satu saja sifat yg masih ada pada diri seseorang, maka orang tersebut bukan Golongan/ummat BAGINDA NABI MUHAMMAD SAW.
-jd sebelum kita memasuki atau mempelajari ILMU AGAMA, sebaiknya, KITA lerlebih dahulu bebas dari sifat2 yang tidak disukai oleh Nabi Muhammad SAW.
-fikirlah dengan jiwa yg tenang ‪#‎sufi‬ ‪#‎tasawuf‬ wassalam.
2 people like this.
Comments
Pohon Sunnah
Kita tgk berape like Dan share utk kesah kuda ni wink emoticon
Seekor kuda terjatuh ke dalam lubang yang sudah kering. Karena sudah tidak mampu untuk menolong kuda tersebut, maka orang-orang di kampung memutuskan untuk menutup lubang itu. Mereka ingin mengubur kuda itu hidup-hidup supaya bangkainya tidak mengganggu dan agar kejadian serupa tidak terulang kembali.
Mereka pun bergotong royong mengangkut tanah dan memasukkannya ke dalam lubang tersebut. Lalu, apa yang terjadi? Setiap ada tanah yang mengena punggungnya, kuda itu selalu membuangnya ke bawah lalu memindahkan kakinya ke atas tanah tersebut. Semakin tinggi tanah menutupi lubang, maka semakin tinggi pula posisi kuda itu. Sehingga akhirnya ia berjaya keluar dari lubang dengan selamat.
Pesan Moral Ke 1:
Begitulah gambaran kita dalam hidup ini. Ketika perjalanan hidup melemparkan beban dan masalah pd kita, maka mengelaklah lalu berdirilah dengan kukuh di atasnya, maka suatu saat nanti semua itu akan menaikkan posisi kita ke puncak.
Pesan Moral Ke 2:
Ketika orang-orang meremehkanmu, menghinamu bahkan berusaha menjatuhkanmu... mencelakaimu... Sebenarnya adalah peluang jika kita melihat dr sudut yg berbeza dan akan memberi keuntungan kepadamu yang terus berjuang, bertahan & pantang menyerah.
-Pohon Sunnah-
4 people like this.
Comments

PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
16 JAMADIL AWAL 1437H
25 FEBRUARI 2016

0 comments:

Post a Comment

 
;