Saturday, 11 June 2016

HAMBA-MU (202) CINTA ALLAH SENTIASA BERSEDIA UNTUK DIMILIKIHAMBA-MU (202) CINTA ALLAH SENTIASA BERSEDIA UNTUK DIMILIKI
Suka
Komentari
Komentar
 Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana cinta-Mu sentiasa bersedia untuk dimiliki
SUBHANALLAH ALHAMDULILAH ALLAHU AKBAR

SukaBalasBaru saja

Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada semua hamba-Mu
Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana cinta-Mu sentiasa bersedia untuk dimiliki
SUBHANALLAH ALHAMDULILAH ALLAHU AKBAR

SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari
Ya Rasulullah cintamu kepada semua ummatmu setulus hati menyintai..

SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari
Jangan sedih jika tidak memiliki cinta manusia kerana Allah sentiasa bersedia untuk dimiliki cinta-Nya Yang Maha Sempurna Indah yang Maha Setia DIA sama sekali tidak menghampakan kerana janjiNya pasti ditepati
Ya Rasulullah kami cinta dan rindukanmu...
moga cinta dan rindu kami mendapat balasanmu
Ya Rasulullah Kekasih Allah AamiinSukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari
Bila rindu bertandang lagi aku serindu-rindu padamu Ya Rasulullah.

eee-0:54
www
Lokman Jalil ke Indahnya di KOTA2 SUCI & BUMI BAROKAH

Masjid Nabawi Madinah Al Munawarrah.- rinduku bertandang lagi....

SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentar
Rabeah Binti Mohd Ali Jangan sedih jika tidak memiliki cinta manusia kerana Allah sentiasa bersedia untuk dimiliki cinta-Nya Yang Maha Sempurna Indah yang Maha Setia DIA sama sekali tidak menghampakan kerana janjiNya pasti ditepati
Sudah lumrah manusianya begitu harta pangkat kekayaan menjadi sanjungan miskin melarat papa kedana dihina ke mana pergi...

Suka
Komentari
Sudah lumrah manusianya begitu darjat harta pangkat kekayaan menjadi sanjungan miskin melarat papa kedana dihina ke mana pergi...

Suka
Komentari
Komentar
Manda Conai Aslm wbt slmt petang Adik ku
Batal SukaBalas132 menit
Rabeah Binti Mohd Ali Waalaikummussalam wr wb kakakku manda trima kasih atas sapaan indahmu
SukaBalas29 menit

Kabar Berita


Suka
Komentari
Komentar
Rabeah Binti Mohd Ali Sudah lumrah manusianya begitu darjat harta pangkat kekayaan menjadi sanjungan miskin melarat papa kedana dihina ke mana pergi...
MOGA APA YANG KUTULIS BISA MEMBAHAGIAKAN SAHABAT DUNIA AKHIRATKU WALAUPUN CUMA DI ALAMMAYA
"Aku masih ingat lagi di alam persekolahan pergi ke pantai bersama rakan sekelasku Norlaila mencari ilham . Melihat keindahan laut dan ombak dapat ilham, Keluar rumah baru dapat ilham...tapi sejak hampir 6 tahun membuka akaun fb dan menjadi ahli grup hampir puluhan grup...ilham datang tanpa henti ..aku rasa teruja dan tenggelam dalam dunia sasteraku...bagiku semuanya indah sehingga aku tak terkutip hendak ditulis...tanpa menghiraukan jemariku kematu, pernah satu peringkat sakit kepala yang amat sangat , otak bagai nak pecah dan mata bagai nak terkeluar kerana terlalu lama berkarya.
Pernah juga ketika sedang menaip jemariku bagaikan berkilauan-kilauan disinari permata pelbagai bentuk sungguh cantik dan aku terpana dengan kilauan permata yang berada dijemariku ketika sedang menaip ayat-ayat Cinta Allah Kasih Rasulullah Keagungan Kebesaran TUHAN.
Sebab itu setiap like dan komentar daripada kawan-kawan fb dan grup sangat berharga dan aku sangat-sangat menghargainya. Terima kasih tak terhingga kepada mereka yang sudi like dan komentar setiap kali aku bersiaran karya. Insya-Allah nama-nama mereka kubingkaikan di Galeri Perpustakaan alammaya RATU RIMBA NIAGARA sebagai menghargai dan kenangan abadi yang terindah untuk peminat sastera Ratu Rimba Niagara generasi kini dan akan datang.
Kepada rakan fbku yang pernah memberi sokongan diucapkan terima kasih dan yang tidak menjadi rakan fbku lagi mohon dimaafi kerana karyaku tak dapat bertahta di hatimu . Berpisah bukan bererti benci atau memutuskan silaturrahim ...kerana kita saling tak mengerti kesibukanmu dengan duniamu sehingga kita saling tak menyapa walaupun cuma like dan komentar seolah aku tak wujud sebagai rakan fbmu...apalah makna rakan fb saling sepi menyepi sehingga kematian menjemput kita...sepi itu bahagiamu maka biarlah aku menyepikan karyaku daripada tatapanmu maka tolong maafkan aku andai aku undur diri darimu.
ADAKALANYA BERTERUS TERANG LEBIH BAIK DARIPADA MENYEPIKAN DIRI SEHINGGA MEMBAWA PRASANGKA SESAMA SENDIRI, YANG LEBIH DIKHUATIRI SEHINGGA PRASANGA MEMBAWA HINGGA KE AKHIRAT. ALLAHU AKBAR JIKA BEGINILAH LEBIH BAIK TIDAK MENGENALI DARIPADA MENGENALI MAKANYA AKU MEMOHON MAAF SEBELUM SAMA-SAMA MEMBAWA MASALAH REMEH TEMEH HINGGA KE AKHIRAT. KETIKA ITU KITA SALING SALAH MENYALAH DI HADAPAN TUHAN INGIN MENUNTUT PAHALA SAHABAT KITA SEDANGKAN DI ALAMMAYA TAK PERNAH BERTEGUR SAPA. MOGA MASALAH DI DUNIA MAYA DISELESAIKAN SEBELUM KITA MENINGGAL. SALING MEMAHAMI SALING MEMAAFKAN ITU ADALAH YANG TERBAIK UNTUK HARI AKHIRAT KITA.

Gugusan bunga cinta dari-Mu yang Maha Indah

Suka
Komentari

Kabar Berita

ASSALAMUALAIKUM,BISMILLAH,SALAM ISYAK,SELAMAT MALAM DAN
SELAMAT MENUNAIKAN SOLAT TERAWIH.TERIMA KASIH DAN MINTA MAAF
ANDAI ADA SALAH DAN SILAP SAHABAT HATIKUSuka
Komentari
Komentar
SukaBalas12 jam
Sapri Razali Wa,salam wt wb ...selamat malam ...Sutera Bidadari ...
SukaBalas12 jam
Ita Rozita Waalaikumsalam..
Slmt malam sahabat hatiku syg..
Sutera Bidadari

SukaBalas49 menit
Rabeah Binti Mohd Ali Gugusan bunga cinta dari-Mu yang Maha Indah .
SukaBalasBaru saja
Rabeah Binti Mohd Alipembalasan akan sampai kepada mereka yang zalim
İsmail Can ke KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT
16 jam
Mereka mangsa-mangsa yang telah dizalimi oleh Rejim Assad. Bayi, kanak-kanak , dewasa mahupun orang tua telah dibunuh dengan kejam tanoa belas kasihan.

SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari
Komentar
Rabeah Binti Mohd Ali
Tulis komentar...

Kabar Berita

Mereka mangsa-mangsa yang telah dizalimi oleh Rejim Assad. Bayi, kanak-kanak , dewasa mahupun orang tua telah dibunuh dengan kejam tanoa belas kasihan.

SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari

Husnul Khatimah bersama Fatimah Az Zahra.
10 jam
Jgn Berat kan Jari tgn.. Ketik Subhanallah Jika nampak bentuk Janin Dalam Buah Limau ni.. Yg Like n komen aamiin semoga rezekinya melimpah ruah Aamiin..
‪#‎like‬ n share..
‪#‎add‬/follow Husnul Khatimah ya

Suka
KITA SAMA-SAMA MAHU MEMILIKI CINTA ALLAH KASIH RASULULLAH
Pemberitahuan Anda
Iera Aziera, Ros Ros, dan 54 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Bila rindu bertandang lagi aku..."
beberapa detik yang lalu
Enwol Thebuntchk, Rusdi Daud dan Ummu Safiah Putery menyukai kiriman Anda di AKU HAMBAH ALLAH: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
beberapa detik yang lalu
Apiet Hafiz dan Abu Ahmad menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "Bila rindu bertandang lagi aku..."
beberapa detik yang lalu
Apai Zainal, Ridzuan Mohd, dan 71 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
sekitar satu menit yang lalu
Nur Ammara Hidayah, Mikka Laikaa, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di <INDAHNYA NILAI PERSAHABATAN>.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
sekitar satu menit yang lalu
Ade Azizah, Nurul Shafiqah Haji Shoib, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
2 menit yang lalu
Saf Riski, Suppian Ahmad, dan 68 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
2 menit yang lalu
E'ryna Ramli, Bob Amran, dan 15 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
3 menit yang lalu
Muhd Sufi meminta bergabung ke IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
5 menit yang lalu
Aznor Yaya dan Norin Idris menanggapi kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Bila rindu bertandang lagi aku..."
5 menit yang lalu
Pokya Ya menyukai kiriman Anda di >>BERIKAN HIDAYAHMU<<: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
5 menit yang lalu
Annisa Tarri Sefiani, Aswari Zaki, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
5 menit yang lalu
Adnan Rani, Suppian Ahmad, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
7 menit yang lalu
Siti Suhailah Ella, Xii Rusli Ba Yanz, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
7 menit yang lalu
Noorlin Royani Sayhira menyetujui kiriman Anda di >>BERIKAN HIDAYAHMU<<.
8 menit yang lalu
Sapineh Lugiman, Ischa Ecah, dan Ismail Terengganu membagikan kiriman Anda.
9 menit yang lalu
Adnan Rani, Idris Husin, dan 8 lainnya menyukai kiriman Anda di Izinkan Aku ke Surga Mu ya Allah..: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
9 menit yang lalu
Mohd Hafizi, Gelclas Gelclas, dan 9 lainnya menyukai kiriman Anda di Pantun..Madah..puisi cinta.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
9 menit yang lalu
Ruslina Awang, Cintaku Kl, dan 18 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
9 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Effa Hussin, dan 81 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Ya Rasulullah cinta dan rindumu kepada..."
10 menit yang lalu
Abd Halim, Mohamad Mamy dan Suppian Ahmad menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "Bila rindu bertandang lagi aku..."
10 menit yang lalu
Abd Halim dan Abhab Isha menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "Gugusan bunga cinta dari-Mu yang Maha..."
10 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Nerny Ramly, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
10 menit yang lalu
Umi Kalthum dan Siti Suhailah Ella menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
10 menit yang lalu
Bija Bija Tondekan menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Gugusan bunga cinta dari-Mu yang Maha..."
10 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Coit Rashid, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
11 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Shamados Xtrada Hisham, dan 45 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Ya Rasulullah cintamu kepada semua..."
11 menit yang lalu
Hassan Rela, Ali Ibrahim, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
11 menit yang lalu
Lin Lin, Punijan Sakiman, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di Pantun..Madah..puisi cinta.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
11 menit yang lalu
Cik Niza Yahya Danishza, Ida Fatin, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
11 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Opunk Comel, dan 14 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Kuntuman-kuntuman bunga-bunga sastera..."
12 menit yang lalu
Suppian Ahmad menyetujui kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
13 menit yang lalu
محمد ذاكل راذالي menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Gugusan bunga cinta dari-Mu yang Maha..."
13 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Opunk Comel dan Haan Hasan menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
16 menit yang lalu
Suppian Ahmad, Sara Wanan, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
16 menit yang lalu
Anisafatehah Fatehahanisa dan Mohd Nakoie menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
16 menit yang lalu
Nik Zulhilmi, Zurra Samsuddin, dan 9 lainnya membagikan kiriman Anda.
16 menit yang lalu
Nik Zulhilmi, Zaliha Ha, dan 163 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Ya Rasulullah cintamu kepada semua..."
16 menit yang lalu
Rusdi Daud, Azie Azie, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di AKU HAMBAH ALLAH.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
16 menit yang lalu
Mark Syahiran, Umi Kalthum dan Faizal Haridi menyukai kiriman Anda di tAsAwuf📚 >hAkikAt >mAkrifAt: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
17 menit yang lalu
Azli Abd Rahman, Harris Tamrin, dan 161 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
17 menit yang lalu
Suppian Ahmad menyetujui kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
17 menit yang lalu
Anisafatehah Fatehahanisa menyukai kiriman Anda di Awaluddin Ma'rifatullah: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
17 menit yang lalu
Ab Fy, Ramalah Jidi, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di Makrifat Cinta.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
17 menit yang lalu
Hamdan Mohd Salleh membagikan kiriman Anda.
18 menit yang lalu
Ain Nur Haq dan Riska Riska menanggapi kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
18 menit yang lalu
Ah Cong menanggapi kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "Bila rindu bertandang lagi aku..."
21 menit yang lalu
Arfan Rias, Nor Hayati, dan 29 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "Ya Rasulullah cinta dan rindumu kepada..."
21 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai tautan yang Anda bagikan: "Kuntuman-kuntuman bunga-bunga sastera..."
24 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai video yang Anda bagikan: "Rinduku bertandang lagi...".
24 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai foto yang Anda bagikan: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
24 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور): "Sebagaimana kita dapat melihat bulan..."
24 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور): "KAMI SEMUA MENUJU JALAN PULANG MOGA..."
24 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور): "ALLAH IZINKAN KUZIKIR NAMA-MU DI SETIAP..."
25 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور): "SELAMAT BERPUASA DI BULAN RAMADHAN..."
25 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور): "MOGA UKIRAN GURINDAM SYAIR DAN PUISI..."
25 menit yang lalu
Bey Annaillah EvaNz, Ismail Terengganu, dan 136 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
26 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin, Mushtari Mubin, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور).: "Ayah redhakan pemergian kami, kelahiran..."
27 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin, Mushtari Mubin, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور).: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
27 menit yang lalu
Fauzi Khairuddin, Mushtari Mubin, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور).: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
27 menit yang lalu
Salbiah Ali Sal Ali mengomentari kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
29 menit yang lalu
Insan Hina mengomentari kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
30 menit yang lalu
Insan Hina menanggapi kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
30 menit yang lalu
Angah LanLop, Mamat Seh, dan 11 lainnya menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
30 menit yang lalu
Angah LanLop dan Usu Zhar menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
30 menit yang lalu
Sarah Love menyetujui kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
31 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Manda Conai menyukai foto yang Anda bagikan: "Sudah lumrah manusianya begitu harta..."
31 menit yang lalu
Azwan Nordin menanggapi kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
31 menit yang lalu
Sarah Love menyetujui kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
31 menit yang lalu
Baiduri Merah menyukai kiriman Anda di Syurga Di Hati Kita: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
32 menit yang lalu
Bugal Gal, Teratai Putih, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
32 menit yang lalu
Muhammad Khalis Fikri dan Azwan Nordin menanggapi kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
32 menit yang lalu
Jerry Hitam menyetujui kiriman Anda di AKU HAMBAH ALLAH.
33 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Sudah lumrah manusianya begitu harta..."
34 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Sunhanallah".
35 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
35 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
35 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Ya Rasulullah cintamu kepada semua..."
35 menit yang lalu
Suttan Seghayo mengomentari kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA.
36 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn mengomentari kiriman Anda.
36 menit yang lalu
Suttan Seghayo menyukai kiriman Anda di PUJANGGA RATU RIMBA CINTA 5 BENUA: "Cinta-Mu Maha Sempurna Indah
kerana..."
36 menit yang lalu
Nazri Aspirasi menyukai kiriman Anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
36 menit yang lalu
Hafizah Rampas menyukai kiriman Anda di Ttian ke Jannah: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, 'SALAM ISRAK..."
36 menit yang lalu
Mohd Zain, Ungku Hamidah, dan 33 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "Ya Rasulullah cinta dan rindumu kepada..."
38 menit yang lalu
Noriah Norish menyetujui kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.
38 menit yang lalu
Aziee Negeri, Mubin Musa, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
39 menit yang lalu
Ungku Hamidah, Nurruzaini Mnasir, dan 49 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
39 menit yang lalu
Aziee Negeri, Mubin Musa dan Jie Jijie Azz menyukai kiriman Anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
39 menit yang lalu
Aziee Negeri, Mubin Musa, dan 21 lainnya menyukai kiriman Anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "Ayah redhakan pemergian kami, kelahiran..."
39 menit yang lalu
Riska Riska menanggapi kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
40 menit yang lalu
Fadli Sanjaya meminta bergabung ke TAK KAN HILANG MELAYU DI BUMI "forum sirahturahmi anak melayu sedunia".
40 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Manda Conai menyukai kenangan yang Anda bagikan: "KOLEKSI PUISI CINTA KARYA PUTRI RIMBA..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang Anda bagikan: "YA ALLAH BERILAH AKU KEKUATAN DI SAAT..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman yang Anda bagikan: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang Anda bagikan: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA KITA..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai tautan yang Anda bagikan: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman Anda: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
41 menit yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai tautan yang Anda bagikan.
41 menit yang lalu
Nik Anuar menyetujui kiriman Anda di Syurga Di Hati Kita.
44 menit yang lalu
Noriah Norish menyetujui kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.
48 menit yang lalu
Puteri Nur, Ade Azizah, dan 60 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
57 menit yang lalu
Ruslan Mat Noor dan Azmi Hussin menyukai kiriman Anda di Kite Kite Sahabat: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
Jefri Hassan, Ruhana Eimie, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
Fazrul Bin Ismail menanggapi kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
sekitar satu jam yang lalu
Azlina Lina Azlina Lina, Noh Mohamad Ab Rahman, dan 43 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
sekitar satu jam yang lalu
Nursyakira Ahmad Zaidi, Sharifudin Ishak, dan 27 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: ""Ayah redhakan pemergian kami,..."
sekitar satu jam yang lalu
Aniwati Nur Hayini, Saihai Gani, dan 12 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "HATI SENTIASA CANTIK BILAMANA ADA ALLAH..."
sekitar satu jam yang lalu
Janiey Baniey, Charif Shaari, dan 9 lainnya membagikan kiriman Anda.
sekitar satu jam yang lalu
Aniwati Nur Hayini, Effa Hussin, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
sekitar satu jam yang lalu
Ibrahim Mohd, Shahrol Ikea, dan 28 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
sekitar satu jam yang lalu
Aniwati Nur Hayini, Effa Hussin, dan 8 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
sekitar satu jam yang lalu
Pauzi Dollah, Man Sempoi, dan 17 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "YA ALLAH BERILAH AKU KESABARAN UNTUK..."
sekitar satu jam yang lalu
Aniwati Nur Hayini, Effa Hussin, dan 8 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: "Ya Rasulullah kami cinta dan..."
sekitar satu jam yang lalu
Ibrahim Mohd, Rosita Hussain, dan 10 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "Izinkanlah Cintamu dan rindumu Ya..."
sekitar satu jam yang lalu
Ibrahim Mohd menanggapi kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Rasulullah cinta dan rindumu kepada..."
sekitar satu jam yang lalu
Nor Fazleen menyukai kiriman Anda di Puisi Cinta: "ALLAH IZINKAN KUZIKIR NAMA-MU SEIRING..."
sekitar satu jam yang lalu
Ámï Śyůkş, Noriani Anne, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di Keindahan Inti Persahabatan.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang Anda bagikan: "Rabeah Mohd Ali Wisuda Pada Hari ini..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang Anda bagikan: "Rabeah Mohd Ali Wisuda Pada Hari ini..."
sekitar satu jam yang lalu
Nimota Nimota, Esah Sahaja, dan 14 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai tautan yang Anda bagikan: "Ya Rasulullah cintamu kepada semua..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman Anda di Sri Pemangku Adat: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Smile Zuan menyukai tautan yang Anda bagikan: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Manda Conai menyukai tautan yang Anda bagikan: "Ya Rasulullah cinta dan rindumu kepada..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Manda Conai menyukai kiriman Anda: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman Anda: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
sekitar satu jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman Anda: "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
sekitar satu jam yang lalu
Nimota Nimota, محمد ذاكل راذالي, dan 9 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Kuntuman-kuntuman bunga-bunga sastera..."
sekitar satu jam yang lalu
Shah Intan Rizz, Hasmahwati Ahmad Ahmad, dan 105 lainnya menyukai kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "Ya Rasulullah kami cinta dan..."
sekitar satu jam yang lalu
Mohd Hafizi, Alam Keramat, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di Pantun..Madah..puisi cinta.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
Ruhana Eimie, Zuraina Johari, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
sekitar satu jam yang lalu
Ruhana Eimie, Heni Sugito, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
Hamba Kerdil, Norizan Teh Zakiah, dan 2 lainnya membagikan kiriman Anda.
sekitar satu jam yang lalu
Rasid Menuju Puncak Ace, Arissa Dayana Mohd Ali, dan 15 lainnya menyukai kiriman Anda di >>BERIKAN HIDAYAHMU<<.: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
sekitar satu jam yang lalu
Abdullah Hasan, Atiqah Atiqah, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di Makrifat Cinta.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
sekitar satu jam yang lalu
Zulkifli Ismail, Alam Keramat, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di Pantun..Madah..puisi cinta.: "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
2 jam yang lalu
Nur Fadila Aza, Puput, dan 2 lainnya meminta bergabung ke ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
2 jam yang lalu
Nor Hana, Suppian Ahmad, dan 9 lainnya menyukai kiriman Anda di Syurga Di Hati Kita.: "KEBAHAGIAANKU KETIKA MEMBAGI-BAGIKAN..."
2 jam yang lalu
يرفج يراحد, Mohammad Suhaili Dolo, dan 36 lainnya menyukai kiriman Anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).: "YA ALLAH BERILAH AKU KESABARAN UNTUK..."
2 jam yang lalu
Nur Qalam mengubah jenis grup GDOA Iman Di Hatiku (الله نور) menjadi "Kelompok Belajar".
2 jam yang lalu
Sutera Bidadari mengomentari kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
2 jam yang lalu
Citra Sari, Man Chaah, dan 32 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "YA ALLAH BERILAH AKU KESABARAN UNTUK..."
2 jam yang lalu
Normah Awang dan Ct Hafshah Ummie mengomentari kiriman Anda di : SAHABAT ALAM MAYA : *Adam Dan Hawa*.
2 jam yang lalu
Normah Awang, Hasmariza Riza dan Ct Hafshah Ummie menyukai kiriman Anda di : SAHABAT ALAM MAYA : *Adam Dan Hawa*: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
2 jam yang lalu
Effa Hussin mengomentari kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
2 jam yang lalu
Zana Balqis, Md Zul Abdullah, dan 17 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "Ya Rasulullah kami cinta dan..."
2 jam yang lalu
Nazrie Naz, Nur Shifaa Idrina, dan 28 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
2 jam yang lalu
Effa Hussin, Irwan Shahfery, dan 33 lainnya menyukai kiriman Anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).: ""kami syahid beramai-ramai tapi mana..."
2 jam yang lalu
محمد ذاكل راذالي dan Ismail Mohamad membagikan kiriman Anda.
2 jam yang lalu
محمد ذاكل راذالي dan Delima Datunsolang membagikan kiriman Anda.
2 jam yang lalu
محمد ذاكل راذالي, Aswari Zaki, dan 14 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Ya Rasulullah kami cinta dan..."
2 jam yang lalu
Nur Nur menyukai kiriman Anda di BELAJAR BERTASAWUF mari brsama mendalami indahnya dunia tasawuf: "PUISI CAKARAWALA SUMBER INSPIRASI SAYA..."
2 jam yang lalu
Muhd Anwar Bin Yousaf dan Arie Ari Sedirian menyukai komentar Anda: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
2 jam yang lalu
Muhd Anwar Bin Yousaf juga mengomentari kiriman di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
2 jam yang lalu
Ismail Osman, Aswari Zaki, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di °°Belaian Jiwa Adam&Hawa°°.: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
2 jam yang lalu
Nea Sania, Mimi Harun, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di : SAHABAT ALAM MAYA : *Adam Dan Hawa*.: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
3 jam yang lalu
Ros Ida, Mezan Dollah dan Orosakiichigo Orosaki menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
3 jam yang lalu
Kasih Nabil menanggapi kiriman Anda di AKU SUKE..: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
3 jam yang lalu
Dien Fjbtcc, Rosliza Abdullah dan Loreta Montero menyukai kiriman Anda di BERgiNILAh KaU kuKEnaNG SUnyI DaN peNUh CintA@Rashid kocai.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
3 jam yang lalu
Senduduk Putih menyukai kiriman Anda di Di Sudut Kamar Hatiku(tersimpan seribu rahsia)): "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
3 jam yang lalu
MsTohani, Efa Efa, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
3 jam yang lalu
Ernie Anie menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "DI KALA ALLAH SWT MEMAKBULKAN DOA..."
3 jam yang lalu
Mazlan M Anuar mengomentari kiriman Anda di Jom berubah kerana allah.
3 jam yang lalu
Hajjah Norsiah Haron, Ct Raudzoh, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
3 jam yang lalu
Noor Ali Khan, Zulkifli Zul, dan 15 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
3 jam yang lalu
Eizz Zah Razaq menyukai kiriman Anda di ABADIKAN TRAGEDI @ KENANGAN KITA: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
3 jam yang lalu
Rosli MyDek, Abeh Deh, dan 8 lainnya menyukai kiriman Anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.: "YA ALLAH KUASAILAH HATIKU DENGAN..."
3 jam yang lalu
Rosli MyDek, Nazri Aspirasi, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
3 jam yang lalu
Ummu Safiah Putery, Budu Ops Frenz, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di Jom berubah kerana allah.: "YA ALLAH BERILAH AKU KESABARAN UNTUK..."
3 jam yang lalu
Aleysha Aziz, Roliyah Md Nor, dan 29 lainnya menyukai kiriman Anda di Jom berubah kerana allah.: ""kami syahid beramai-ramai tapi mana..."
3 jam yang lalu
Syam Azlan, Bahagian Hidup, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di Rindu kekasih ALLAH(نبي محمد صلى الله عليه وسلم).: "JIKA ALLAH MATLAMAT CINTA ALLAH..."
4 jam yang lalu
Zainudin Jai Zainudin Jai, Siti Aisyah, dan 3 lainnya menyukai kiriman Anda di Puisi Cinta.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
4 jam yang lalu
Aida Exo-l dan 6 lainnya menanggapi kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
4 jam yang lalu
Rosita Hussain, Crystal Alin, dan 6 lainnya menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
4 jam yang lalu
Rosita Hussain, Abahadie Adie dan Fareed menyukai kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
4 jam yang lalu
Abeh Deh menanggapi kiriman Anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
4 jam yang lalu
Abeh Deh, Nazri Aspirasi, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.: "BERSAMA MEMBINA JAMBATAN KE SYURGA YA..."
4 jam yang lalu
Mat Ugik, Anidah Ali, dan 4 lainnya menyukai kiriman Anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
4 jam yang lalu
Mat Ugik, Anidah Ali, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃.: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
4 jam yang lalu
Sulxiha Fitri Khoir, Yunita Sari, dan Adiphati Bumi mengikuti Anda.
4 jam yang lalu
Zakaria Aroff, Her Man, dan 13 lainnya menyukai kiriman Anda di AKU HAMBAH ALLAH.: "MOGA APA YANG KUTULIS BISA..."
4 jam yang lalu
Zulkifli Zul, Shahirah Shahirah, dan 46 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "Pernah juga ketika sedang menaip..."
4 jam yang lalu
Ghani Daud, Azizah Pakwan, dan 5 lainnya menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.: "JANGAN HIRAUKAN ORANG BERPERASANGKA..."
4 jam yang lalu
Ghani Daud, Siti Aminah, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.: "HATI SENTIASA CANTIK BILAMANA ADA ALLAH..."
4 jam yang lalu
Ghani Daud, Siti Aminah dan Ucu Nora menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
4 jam yang lalu
Ghani Daud, Siti Aminah dan Jay Wahab menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
4 jam yang lalu
Ghani Daud, Usu Zhar, dan 8 lainnya menyukai kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.: "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
4 jam yang lalu
Belantara Blues, Kun Anta dan Umi Adella mengomentari
kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
4 jam yang lalu
Ucu Nora dan Hasnah Hasnah Narawi mengomentari kiriman Anda di Menuju Jalan PULANG.
4 jam yang lalu
Rohana Annhana, Rusdi Daud, dan 7 lainnya menyukai kiriman Anda di AKU HAMBAH ALLAH.: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
5 jam yang lalu
Rana Akmal dan Rina Roslie menanggapi kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
5 jam yang lalu
محمد الي ال مدرع, Noor'ain Ahmad Musbaha, dan 2 lainnya menyukai kiriman Anda di AKU SUKE..: "ALLAH DAN PARA MALAIKAT-NYA SENTIASA..."
5 jam yang lalu
Zrah Nazirah dan 10 lainnya menanggapi kiriman Anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Jangan sedih jika tidak memiliki cinta..."
5 jam yang lalu
Arie Ari Sedirian menyukai komentar Anda: "Ya Rasulullah cintamu kepada semua..."
5 jam yang lalu
Ahmad Saleh menanggapi kiriman Anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Ya Rasulullah kami cinta dan..."
5 jam yang lalu
Kasih Nabil dan Insan Hina menanggapi kiriman Anda di AKU SUKE..: "CINTA TAK SEMESTINYA DIMILIKI
JIKA..."
5 jam yang lalu
Asnurulaiman Us, Zulkifli Zul, dan 17 lainnya menyukai kiriman Anda di SAHABAT HATI BERBICARA.: "Sudah lumrah manusianya begitu darjat..."
5 jam yang lalu
SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentari
Komentar
Manda Conai Subhanallah
Batal SukaBalas15 jam
YA ALLAH YA TUHANKU JADIKANLAH KARYA YANG KUTULIS BAGAIKAN AIR TERJUN YANG MENGALIR TERUS MENGALIR TANPA HENTI . BIARPUN SERIBU TAHUN AKU TIADA DI DUNIA INI TETAP AKAN MENGALIR TERUS MENGALIR KE HATI MEREKA YANG MEMBACA KARYAKU DAN MENDAPAT MANFAAT DUNIA AKHIRAT APA YANG KUKARYAKAN. AKU YAKIN KARYA YANG KUTULIS ADALAH ILHAM DARI-MU YANG TIDAK PERNAH PUTUS-PUTUS KAU HADIRKAN. SUBHANALLAH SESUNGGUH-NYA ENGKAU MAHA PEMBERI TANPA HAD BENARLAH KAU MAHA PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI.

YA ALLAH IZINKAN HASIL KARYA SASTRA YANG KUTULIS TERUS MENGALIR KE SUNGAI-SUNGAI FIRDAUSI MENYATU TERUS ABADI SELAMA-NYA. AAMIIN YA RABBAL A'LAMIINRabeah Binti Mohd Ali membagikan foto ke Kronologi Tenku Iskandar.
YA ALLAH BERILAH KAMI ILMU YANG BOLEH MENDEKATKAN DIRI KAMI PADA-MU
Ilmumu ilmuku bersatu
matlamatnya satu
semata-mata keranaNya yang Satu
Moga...
hidupmu
hidupku
dan hidup mereka juga
dalam redha dan restu-Nya
moga mengundang hidayah kasih-Nya
yang betapak di hati lalu memujiNya hingga terhenti nafas.
Ya Allah,
keluarkanlah kami dari kegelapan ragu
dan muliakanlah kami dengan cahaya kefahaman,
bukakanlah bagi kami makrifat ilmu,
berilah cahaya kepada hati kami
sebagaimana Engkau beri cahaya
pada matahari dan bulan
Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin
'Mencintai dan mengingati-Mu hati dan jiwa jadi tenang'
Fareed Wa'alaikumsalam wrbt..
Subhanallah..


Foto Fareed.
Batal SukaBalas11 menit
Rabeah Binti Mohd Ali Moga doa sahabat dimakbulkan-Nya Aamiin.
SukaBalas1Baru saja

Rabeah Binti Mohd Ali Moga doa sahabat dimakbulkan-Nya Aamiin.
SukaBalas1Baru saja
Batal SukaBalas1Baru saja
Rabeah Binti Mohd Ali Moga sahabat mendapat Rahmat Kasih-Nya Allah dunia dan Akhirat. Aamiin.
SukaBalasBaru saja

Rabeah Binti Mohd Ali Moga sahabat mendapat Rahmat Kasih-Nya Allah dunia dan Akhirat. Aamiin.
SukaBalas18 menit
Fareed Aamiinn3 yrba..
Terima kasih shbtku Rabeah Binti Mohd Ali...semuga Allah limpahkan kurnia atas mu shbt..


Foto Fareed.
Rabeah Binti Mohd Ali Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin
SukaBalasBaru saja
Rabeah Binti Mohd Ali
Rabeah Binti Mohd Ali
 membagikan foto Katsumi Suzika.
Senyummu sampai ke Syurga
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR AAMIIN

Foto Katsumi Suzika.
Katsumi Suzika ke KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT
Lelaki pejuang Palestin ini meninggal dunia ketika mempertahankan ibunya dari tembakan rejim Yahudi Zionis... Allahuakhbar....... Berapa share utk pengorbanan beliau terhadap ibunya? 
SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
               Komentari


KARYA ABU SUFFIAN & PUTRI RIMBA NIAGARA
30 Mei 2012

Foto Rabeah Binti Mohd Ali.
Rabeah Binti Mohd Ali
CINTAILAH AKU SEBAGAIMANA SETIANYA OMBAK MENGHEMPAS PANTAI!
SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
                        Komentari
Komentar


Kabar Berita

AKTIVITAS TERBARU
Kayu jati buluh perindu
Buaya garang dalam perahu
@@@@@@@@@@@@@@@
                          ...Lihat Selengkapnya

Foto Zainulabidin Zainul.
SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
                          Komentari
Manda Conai Subhanallah sahabat syurgaku
Batal SukaBalas125 menit
Rabeah Binti Mohd Ali Moga persahabatan atas dasar kerana Allah membawa kita ke Syurga-Nya. Aamiin.
SALAM RAMADHAN 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
Suka
                             Komentari
Komentar
Manda Conai Subhanallah
Batal SukaBalas18 menit
 • Jika Tenku memahami rencanaNya Allah kenapa Tenku terlibat di grup pasti tidak akan meninggalkan grup tanpa apapun alasan selagi nadi berdenyut jantung berdegup...
  Teruslah berbuat amal kebajikan walaupun sebesar zarah kerana kita tidak tahu amalan yang mana satu membawa kita ke Syurga-Nya.
  Dengan Ingatan Tulus Ikhlas Daripada,
  Sahabat Seperjuanganmu Yang Meminati Hasil Senimu
  "CINTA ALLAH KASIH RASULULLAH'
  Ratu Rimba Niagara,
  22 Sya'ban 1437H
  29 Mei 2016
  Tenku Iskandar ke KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT
  8 jam
  Assalamualaikum & Salam Sejahtera
  Disini saya memohon maaf..diatas pic2 sy..kalau tersilap..kepada semua saudara2...Sy keluar pada group ini bila bulan Ramdhan...tiba...semoga berjuanglah kpda jlnnya..kita semua milik Allah..Amiin.
  SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
                                 Komentari
  Komentar

Ya Allah jl jlạlh aku tahu ini rencanamu hanya membantu saya melalui itu

 · 
GUGUSAN BUNGA SASTRA BUAT SEMUA PEJUANG YANG CINTAKAN KEDAMAIAN DI BUMI ALLAH SWT YANG TERCINTA INI.
DI MANA ADA LAUNGAN AZAN DI SITU TANAHAIRKU TAKBIR....'ALLAHU AKBAR'
Suara Rakyat's photo....
Lanjutkan Membaca

Foto Sociedad Argentina de Horticultura.

Foto Sociedad Argentina de Horticultura.
Sociedad Argentina de Horticultura menambahkan 2 foto baru — bersama Ales Mendiola Gonzalez dan 60 lainnya.
Echeveria
Son populares como planta ornamental de jardín, son resistentes a la sequía, pero se desarrollan mejor con riegos frecuentes y fertilizantes

Assalamualaikum

Foto Tenku Iskandar.
Suka
Ruby Mutiara
صلى الله عليه و اله و سلم
Lihat Terjemahan
SukaBalas1 jam
Rabeah Binti Mohd Ali YA RASULULLAH HATIMU BERBUNGA IMAN.
PERJUANGAN TAK MENGENAL WAKTU
perjuangan tak mengenal waktu
andai aku sepertimu aku pun begitu
waktu ini perjuanganku sastraku bermati-matian
andai perjuangan sastraku menjadi realiti
perjuangan lain sedia menanti
fb ku sebagai laman juangku
akan sepi sesepinya
masa itu baru kau tahu
betapa perihnya sebuah penantian
walau hanya dengan sepatah perkataan
barulah kau faham aku
aku faham kau
masa memang mencemburui kita
yang penting faham memahami
bila dah faham
kita tidak akan salah menyalah
andai perpisahan terjadi juga...
namun persaudaraan tetap tak terurai
diikat kemas ...untuk dikenangi di tugu pertiwi....
RATU RIMBA NIAGARA
3 September 2013
·
Like · Comment · Promote · Share
Kumbang Segak, Rusdal Fajr St Inayatsyah, Tuan Suhaimi and 4 others like this.
Iwan Tirta Sabarlah dan tenangkan hatimu Yang Mulia Ratu masih ada bagimu para Kesatria Rimba Niagara yang selalu akan menemani dan mendampingimu... Dalam bersyair pujangga . Amin Allahuma Amin.
about an hour ago via mobile · Like · 1
Ratu Rimba Niagara Terima kasih kerana sudi memahami dunia sasteraku.
Bukan sengaja aku mahu jadi begini
Kerana aku sudah ditakdirkan menjadi SENOPATI PEREMPUAN UNTUK MENCINTAI IBU PERTIWI DI LIMA BENUA. AKU REDHA TERIMA TAKDIR INI DALAM NIKMAT KESYUKURAN DILIMPAHI CINTA DAN KASIH SAYANG UNTUK SEMUA RAKYAT JELATA DI LIMA BENUA TERMASUK DI SELURUH DUNIA INI. SYUKUR SANGAT SEBANYAK-BANYAK-NYA. TAN[A LIMPAHAN KASIH SAYANG-NYA KE AKU..JADILAH AKU JIWA YANG TANDUS DENGAN KASIH DAN SAYANG ...PASTI HIDUPKU TIDAK BAHAGIA MEMBAHAGIAKAN.

Takdir kau menjadi rakan fbku ...ku redho
Takdir kau jauh hati dariku tanpa sebab aku kaget
Tapi apa pun takdir yang ditakdirkan itulah takdir kau dan aku
Yang telah DIA Tentukan
Makanya hendaklah kau redho
Aku redha
Takdirnya aku pergi dulu sebelummu
Kaulah yang ditakdirkan untuk meneruskan perjuanganku ini...
Itulah hikmah disebalik pertemuan ini ...wallahualam.

Foto Rabeah Binti Mohd Ali.
SukaTunjukkan lebih banyak tanggapan
Komentar
Ratu Rimba Niagara


TUHAN MENJADIKAN SEGALANYA INDAH PADA WAKTUNYA TIADA YANG DIFIKIRKAN LAGI MELAINKAN KEBESARAN KEKUASAAN-NYA MENGATASI SEGALA-NYA KERANA DIALAH YANG MAHA MENENTUKAN SEGALA QADA & QADAR SETIAP HAMBA-NYA.

ALLAH TUNJUKKANLAH KAMI JALAN KE SYURGA-MU
Comments
Zairi Erie Kobarkan api sastra dalam dirimu
Walaupun ianya dipadamkan angin
Namun tetap masih menyala
Menerangi orang lain.
Syabas ......

Rabeah Binti Mohd Ali Duhai zairie erie ...aku bahagia punyai rakan fb sepertimu
Insya-Allah rakan fb sebeginilah yang kuperlukan ....
Di kala aku tersungkur
Dialah datang menyambutku dengan doa restu
Moga Allah membalas segala kebaikanmu padaku
Aaamin Ya Rabbal A'Lamin

"SALAM SYABAN 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"


MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"

Manda Conai's photo.
Manda Conai to Jom Berbagi Ilmu manfaat sesama.
Assalamualaikumwbt Dunia Allah
MA SHAA ALLAH BAYI BARU LAHIR DI KEPALA KALIMAH ALLAH
SUBHANALLAH
KEBESARAN MU YA ALLAH
Ya Allah pautkan hatiku mendengar zikir munajat memuja memujiMu
dan bahasa Engkau redhai Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.

Manda Conai's photo.
Manda Conai to Jom Berbagi Ilmu manfaat sesama.
Assalsmualaikum wbt Dunia Allah Hit Like And Like Type MA SHAA ALLAH SUBHANALLAH ALLAH HU AKBAR YA RABB TELIGA BAYI BERBENTUK KALIMAH ALLAH
TENKU ISKANDAR ENGKAU ADALAH PERMATA SYURGA ANUGERAH ILAHI UNTUK KAMI SYUKURI ATAS SEGALA PENGORBANANMU MENYUBUR SUBURKAN IMAN KAMI MENG-AGUNGKAN KEBESARAN TUHAN PENCIPTA SEMESTA ALAM MOGA ALLAH SWT MEMBALAS KEBAIKANMU DENGAN SYURGA FIRDAUSI BERKAT PERTEMUAN KITA DI ALAMMAYA BERSAMA BERKUMPUL DI FIRDAUSI BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH MEMANDANG WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH YANG MAHA INDAH ITULAH YANG DINANTIKAN OLEH SEMUA AHLI SYURGA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

Tenku Iskandar's photo.

Rabeah Binti Mohd Ali Ar Roofi` الرافع = Yang Maha Meninggikan (makhluknya).

TENKU ISKANDAR ENGKAU ADALAH PERMATA SYURGA ANUGERAH ILAHI UNTUK KAMI SYUKURI ATAS SEGALA PENGORBANANMU MENYUBUR SUBURKAN IMAN KAMI MENG-AGUNGKAN KEBESARAN TUHAN PENCIPTA SEMESTA ALAM MOGA ALLAH SWT MEMBALAS KEBAIKANMU DENGAN SYURGA FIRDAUSI BERKAT PERTEMUAN KITA DI ALAMMAYA BERSAMA BERKUMPUL DI FIRDAUSI BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH MEMANDANG WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH YANG MAHA INDAH ITULAH YANG DINANTIKAN OLEH SEMUA AHLI SYURGA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

LikeShow more reactions
                                                                                                                      Comment
Comments
Tenku Iskandar Alhamdulilah tqqvm.ameenn syukur kpd Allah
UnlikeReply1May 6 at 11:19am
Rabeah Binti Mohd Ali SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR moga Allah swt merahmati dan memakbulkan usahasama kita untuk menyebarluaskan KE-AGUNGAN CINTA-NYA DAN KASIH RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

Manda Conai Aslm wbt selamat tegahari salam zohor sahabat hati qu
UnlikeReply1May 6 at 12:19pm
Rabeah Binti Mohd Ali Wsalam wr wb terima kasih atas sapaan indahmu sahabat dunia akhiratku.
LikeReplyJust now

Rabeah Binti Mohd Ali shared Tenku Iskandar's post.
YA ALLAH KURNIAKAN KAMI RAHMAT KASIH-MU DUNIA AKHIRAT AAMIIN
DIKELILINGI DENGAN PUJANGGA-PUJANGGA HEBAT SEPERTI KAMU
Werdys Kalbary assalamualaikum,:
Rabeah Mohd Ali, sesungguhnya aku belum layak utk menilai puisimu, tapi karena mu memintaku untuk berikan pendapat, maka inilah pendapatku : puisimu sudah bagus dan sangat kuat terasa ekspresinya , karena Sebuah puisi merupakan ungkapan perasaan atau pikiran penyairnya dalam satu bentuk ciptaan yang utuh dan menyatu. Secara garis besar, sebuah puisi terdiri atas 7 unsur, yaitu: tema, suasana, imajinasi, amanat, nada, suasana, dan perasaan. Sedangkan prinsip dasar sebuah puisi adalah berkata sedikit mungkin, tetapi mempunyai arti sebanyak mungkin.. saudariku, demikianlah pendapatku, semoga berkenan, keep spirits, keep writes , assalamualaikum smile emoticon
about an hour ago · Unlike · 1
Rabeah Mohd Ali :
Waalaikummussalam wr wb
Werdys Kalbary rakan pujangga sastra yang disanjungi
Terima kasih atas segala pandanganmu itu...
Sejujurnya aku bukanlah pandai sangat berpuisi
Tapi kerana dikelilingi dengan rakan-rakan di kalangan pujangga-pujangga hebat seperti kamu...terpiasnya dapatlah padaku 
Kerana duniaku hari-hari puisi
Makanya berpuisilah aku
Tak tahu itu adalah puisi atau kata-kata
Tapi rakan puisiku kata adalah puisi makanya puisilah agaknya 
Kadang-kadang hingga terbawa-bawa di dalam mimpi
Rasanya dalam tidur tu aku mahu tulis saja agar tak lupa
Tapi malangnya itu adalah puisi dalam mimpi
Mana bisa aku mengingati apa yang aku tulis di dalam mimpi
Lucu...lucu...bila hidup berpuisi...berimajinasi...dan berperasaan...
Teruja dengan dunia puisi sendiri...teruja juga dengan dunia puisi rakan-rakan...hari-hari rasa ceria seceria senyuman pelangi...
(PETIKAN JARINGAN SASTRA INDONESIA (JAS INDONESIA) KALBAR)
7 Mei 2012
NILAIANNYA SAMPAI KE ALAM BARZAH
Ratu Yang Bersemayam
aksara puisimu menderu bagaikan
angin ternado menghempaskan rasa
rindu disaat aku duduk termenung
di malam sepi terurai dalam kalbu
walaupun hanya sebatas impian kulalui
rasanya ratu perpuisian dalam aksara puisiku
menjelma bersemayam dalam setiap bait
kubacakan disaat aku menghirup udara segar
dengan cappucino panas menghangat sekujur
tubuhku sepertinya batang pohon terkesima
menantikan belaian kasih pertemanan tak
terhingga nilainya sampai alam barzah
apa gerangan ?puisi kau tuliskan dengan
ketulusan hati terlukiskan dalam hayatku
di mana aku terkapar di batu karang menjulang
di atas langit menyambut kedatangan seorang
ratu rimba niaga tercantolkan di sebuah batang
pohon di sebuah hutan belantara
sungguh kata dan kalimat terurai
terlukiskan dengan nada mengharukan hati
nan permai kucetuskan bahwa penyair
sementara terpesona akan kata semanis madu
terlupakan tidak sampai aku berjalan ke ujung dunia
siamir marulafau 27052013>puisi buat teman

TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH

"HIKMAH"

Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.

JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN BAHAGIA UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .


ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !


SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
7 RAMADHAN 1437H
12 JUN  2016

"SALAM  RAMADHAN 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"

Ida Din Semoga dipermudahkan segalanya aamiin Ya Rabb
LikeReply43 mins0 comments:

Post a Comment