Wednesday, 27 July 2016

HAMBA-MU (485) AKU CUMALAH HAMBA ALLAH


HAMBA-MU (485) AKU CUMALAH HAMBA ALLAH


Rabeah Binti Mohd Ali berkongsi kenangan.
13 jam
KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU TIDAK DIPIJAK ORANG'
SukaTunjukkan lagi reaksi
Komen
2 Comments
Komen
Siti Surida Assalamualaikum jangan biarkan orang nak pijak kita bersabar Allah kan.in sya allah suatu hari dia pulak akan dipijak orang masa itu lah dia akan rasa bertapa sakit nya.
SukaBalasan11 jam
Rabeah Binti Mohd Ali Waalaikummussalam, Keluarkan singa bermaksud keluarkan kekuatan dan usaha tanpa mengenal erti takut atas segala cabaran yang dilalui untuk berjaya, Allah suka orang yang berusaha tanpa mengenal erti putus asa sekalipun cuba digagalkan oleh orang yang suka mendengki khianat sesama sendiri agar segala yang diusahakan gagal, lihat sahaja gambar yang tertera barangkali boleh memahami apa yang dimaksudkan.
Siti Surida ooo macam tu rupa nya maaf kan saya sahabat ku saya salah erti rupanya maaf kan saya terima kasih.
Tak SukaBalasan110 jam
Rabeah Binti Mohd Ali Siti Surida kita sama-sama belajar ...sama-sama kongsi ilmu anugerah-Nya agar sama-sama bersyukur .
SukaBalasan10 jam
Siti Surida Alhamdulillah Aamiin.
Tak SukaBalasan110 jam
Rabeah Binti Mohd Ali Alhamdulillah. Aamiin.
SukaBalasan10 jam
Rabeah Binti Mohd Ali

AKU CUMALAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MAHU PULANG KE PANGKUAN ILAHI DALAM REDHA ILAHI DALAM RAHMAT KASIH-NYA ILAHI AAMIIN YA RABBAL A 'LAMIN

Suapan Berita

Sang Gelandangan
4 jam
SAJAKNYA LAUTAN DALAM
Sajaknya bagaikan lautan dalam
penuh rahsia dengan kerahsiaan
kailku sejengkal mana mungkin 
menduga falsafah alam kerahsiaannya
sajaknya kadang-kadang membadai
memukul sampan kecil akalku
namun, aku seorang yang gigih
rupanya
aku terus harungi lautan fikirnya
kutemui dirinya
tersenyum di dada malam
dialah bulan dipagar bintang
aku pungguk yang kerinduan.
SANG GELANDANGAN
Kuala Lumpur.
AKU CUMALAH SEORANG HAMBA ALLAH YANG MAHU PULANG KE PANGKUAN ILAHI DALAM REDHA ILAHI DALAM RAHMAT KASIH-NYA ILAHI AAMIIN YA RABBAL A 'LAMIN
MAAFKAN AKU BUAT KALI TERAKHIRNYA AKU DI SINI
Duniaku adalah dunia sastera...siapa yang hadir dalam karyaku..itulah sasteraku ...termasuk dirimu juga sasteraku...makanya sudah banyak kali kupesan padamu jangan hadir di wall ku tapi kau degil juga...di mana ada karyaku walau di grup mana kau suka mengganggu bilamana aku berkarya...makanya mahu tak mahu siapapun watak yang hadir di wallku adalah watak apa saja yang ingin ku gubahkan menjadi karya-karyaku...bila mana aku dimasukkan suatu grup itu aku akan gunakan sedaya mungkin pemikiran ku untuk mengutip segala cetusan ide ku dan rakan sastra yang berdailog denganku...samada mereka suka atau tidak mereka adalah sumber inspirasiku...begitu juga rakan fbku semuanya sumber inspirasiku berkarya...jika mana-mana grup atau rakan fbku yang tidak memahami dunia sasteraku makanya aku undur diri...grup jaringan sastra indonesia telah kulepaskan gara-garamu raisya dan grup dialog rumah sastra borneo juga aku lepaskan kerana tujuan aku ke grup ini mahu berkarya saja samada mereka baca atau tidak...aku tak kisah...kerana dunia sastera adalah dunia yang kudambakan sejak puluhan tahun dulu....ini adalah yang terakhir aku di sini...dan maafkan aku semua teman di grup DRSB dan admin Naga Terakhir... ku coba bertahan di sini tapi aku nggak bisa lagi...maafkan aku ye...dan kamu juga raisya, dang merdu dan ad rahman...maafkan segala kesalahan aku semenjak aku bersiaran di sini atau dimana jua...yang lepas-lepas sudah kulupakan dan kusudah maafkan segala kata-kata penghinaan kalian bertiga padaku.... dan kalian juga sudilah memaafkan ku termasuk juga sesiapa yang telah kusakitkan hatinya....aku sama sekali tak sangka aku berkarya mengundang pergaduhan sebegini menakutkan dunia akhiratku.
Demi akhiratku entah sekejap lagi menjemputku..makanya aku inginkan kedamaian di imanku yang berjerubu tak seperti kalian yang baik-baik di sini dan pandai berpuisi yang indah-indah.
Sepanjang aku berpuisi di sini halalkanlah segala ilmu sastra kalian yang telah kubingkai sebagai tanda kasih sayangku sayangmu padaku dan aku juga sudah halalkan segala karyaku yang telah kusiarkan sejak setahun dulu hingga kini di grup ini.
Kepada nanda pradita fia...maafkan bunda...dan kepada naga terakhir maafkan sahabatmu ini kerana sudah puas ku pertahankan cinta sastramu minatku sasteraku duniaku tapi aku nggak bisa...selagi aku di sini air mataku berguguran dan aku tak mahu air mataku berguguran kerana manusia...makanya kulepaskan sastramu demi-Nya....kepada mereka yang mengenali karya-karya ku di sini maafkan segala kesalahan atas tutur bicaraku yang tidak menyenangi kalian biarpun kucuba sedaya mungkin untuk berkarya yang terbaik yang boleh menyenangi hati kalian...maafkan aku ...maafkan aku ...inilah lagu melodi si pungguk yang akan di lagukan tanpa henti di rang bulan sehingga nafas terakhirnya.
PERCAYALAH KASIH KITA SEMUA DI SINI SENTIASA MEWANGI DI HATIKU KERANA KU SAYANG KALIAN DEMI-NYA
MAKA RELAKAN PERPISAHAN KARYA INI JUGA DEMI-NYA
HORMATI KEPUTUSANKU DEMI-NYA JUGA
KERANA YANG KUDAMBAKAN DALAM HIDUP INI BUKANLAH HARTA
YANG BERTIMBUN-TIMBUN ATAU KAWAN-KAWAN YANG RAMAI
YANG KUDAMBAKAN KETENANGAN...KETENANGAN ...AKU BERKARYAPUN MAHUKAN KETENANGAN ROH DAN JASAD BUKAN MAHU MENCIPTA NAMA...
MAAFKAN AKU BUAT KALI TERAKHIRNYA DI SINI .
AKU HAMBA-NYA YANG MAHU PULANG KE PANGKUAN ILAHI
DALAM KEADAAN TENANG...AAMIIN YA RABBAL A'LAMIN
8 Ramadhan 1433H
28 Julai 2012
Adel Fadel independen aja ..
pada 28hb Julai 2012 jam 1.18 ptg · 1
Rabeah Binti Mohd Ali Adakah hamba patut tinggalkan grup tersebut ya...hamba tak mahu hamba berkarya terus-terusan dilukai tanpa ehsan...sedangkan hamba berkarya mahu dikasihi manusia dan juga DiCintai Allah SWT
Adel Fadel tanyakan hati yg tlah tertulis asma allah...ALLAH
Rabeah Binti Mohd Ali SUDILAH HARGAI KASIHKU INI
Allahu Akhbar...makin dewasa DJ Jamal Abdul Azid...Moga di bulan yang berkat ini semua di grup ini mendapat hidayah kasih Nur Ilahi. Jadikanlah grup ombak rindu ini seperti Taman-aman Syurga...dan penghuni-penghuni di grup ini berbahasa seperti ahli Syurga.
Bekasih
Besahabat
Bekerja
Semua-Nya kerana Allah SWT
Kucinta kalian semua di grup ombak rindu ini setulus ikhlas kerana-NYa
Makanya sudilah hargai cintaku ini...
Dan ingatlah pesananku ini jika grup ini untuk menimbulkan pergaduhan dan sakit hati berkata seolah tak ingat mati biarlah ku muhasabah driku sendiri...dan akan ucapkan selamat tinggal kepada ombak rindu kerana ku amat takut sekali kehadiranku membawa onar yang berbisa-bisa... Allahu Akhbar ..kalau begitu biarlah aku mati ...kerana aku tak tega hidup menjadi kebencian manusia di muka bumi ini yang kudambakan dalam hidupku kasih sayang dari semua manusia di bumi ini daan kasih sayang Allah SWT...
Jika sudi hargailah kasihku ini di ombak rindu....
Insya-Allah ku sentiasa setia padamu...
Kerana kumahu mematrikan cinta-cinta ahli grup ombak rindu ini
Hingga ke Syurgawi.
Percayalah semua orang berhak masuk Syurga
Syurga itu seluas-luas-Nya
Biarpun siapapun kita
Allah sentiasa mengampunkan kita
Selagi nyawa tak sampai di kerongkong
ALLAH TAK MENGIRA BERMULANYA KAMU
ALLAH MENGIRA BERAKHIRNYA KAMU
MAKANYA KITA BERLUMBA-LUMBALAH
MENUJU JALAN-JALAN KE SYURGA-NYA
DAN KITA BERSAMA BERAZAM UNTUK
MEMATRIKAN CINTA DAN KASIH KITA
YANG PERNAH KITA BINA DI GRUP OMBAK RINDU INI
HINGGA KE SYURGAWI
Insya-Aamiin.
SIAPALAH AKU DI HATIMU
SIAPALAH AKU DI SISI-NYA
CUMALAH SEORANG HAMBA
YANG MAHU PULANG KE PANGKUAN ILAHI
DALAM REDHA ILAHI DALAM RAHMAT KASIHNYA ILAHI
AAMIIN YA RABBAL A 'LAMIN
HAMBA ALLAH
YANG HINA
PUTRI RIMBA NIAGARA
8 Ramadhan 1433H
28 Julai 2012
SETIAP GRUP ATAU TEMAN FB HAMBA YANG BEGINI YANG HAMBA CITAKAN ..SEPERTI SI KUNTA SI KUNTE RELA BERKORBAN APA SAJA DEMI KEBAHAGIAAN HAMBA DAN BEGITU JUGA HAMBA PADANYA...
KASIH MENGASIHI KERANA-NYA BUKAN UNTUK MENYAKITI SESAMA SENDIRI...KAWAN SEJATI DIA AKAN SENTIASA MEMAHAMI KAWANNYA DAN SENTIASA ADA DI KALA KAWANNYA SEDIH DAN SENTIASA MENBERI SEMANGAT UNTUK KAWANNYA . MANA-MANA KAWAN FBKU YANG TIDAK SEPERTI KUNTA KUNTE MAAFKANKU AKU TERPAKSA LARUTKAN SEPIMU DI OMBAK RINDU...TAPI PERCAYALAH SETIAP KALI OMBAK MENDERU-DERU ITU ADALAH TANGISANKU ATAS PERPISAHAN KITA...KERANA AKU TAK TEGA MENYEPIKANMU YANG SUDAH LUPA AKAN JANJI-JANJIMU UNTUK SETIA PADAKU...KUDOAKAN MOGA SUATU HATI NANTI KITA BISA KETEMU DALAM SENYUMMU SENYUMKU SEIKHLAS PERPISAHAN INI.
Makluman Anda
Zalina Ludin dan Mohd Lokman telah meminta untuk menyertai SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
3 minit yang lalu
Eizz Zah Razaq dan Izzsaif Syakirin menyukai siaran anda dalam KITA TETAP SETIAKAWAN...: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
3 minit yang lalu
Musafir Ilmu dan Zakri Mahidin menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
4 minit yang lalu
Effa Hussin mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
10 minit yang lalu
Ardy Xover dan Ka Mangat Meunan telah meminta untuk menyertai ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
11 minit yang lalu
Aus Beckham dan Sitiey Love menyukai siaran anda dalam kita tetap sejiwa: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
18 minit yang lalu
Fauziah Che Ah meminta untuk sertai IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
18 minit yang lalu
Aus Beckham dan Sitiey Love telah memberi komen pada siaran anda di kita tetap sejiwa.
19 minit yang lalu
Aus Beckham,Nalza Zafrann dan 2 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
19 minit yang lalu
Aus Beckham, Sitiey Love dan Siti Surida memberi komen pada siaran di kita tetap sejiwa.
19 minit yang lalu
Farida Alang,Rohaya Yusof dan 6 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "SUBHANALLAH APA YANG KAU CIPTAKAN MAHA..."
19 minit yang lalu
Aus Beckham,Sitiey Love dan 6 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
19 minit yang lalu
Aus Beckham dan Sitiey Love telah memberi komen pada siaran anda di kita tetap sejiwa.
19 minit yang lalu
Aus Beckham,Lily Rusidah dan 2 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
19 minit yang lalu
Siti Hawa dan Jiwe Azuwam menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
20 minit yang lalu
Siti Hawa dan Jiwe Azuwam menyukai siaran anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
21 minit yang lalu
Siti Hawa komen tentang Kirim di dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa.
21 minit yang lalu
Sal Norina menyukai kiriman anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
28 minit yang lalu
Rohani Ani mengesahkan siaran anda di Syurga Di Hati Kita.
40 minit yang lalu
Ida Noraidah mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
41 minit yang lalu
Ady Putra menyukai kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
45 minit yang lalu
Alia Maisarah II menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "MENCARI CAHAYA KEIMANAN DALAM KABUS..."
46 minit yang lalu
Kiriman Khairulalex Khairul Izzuan di SenTuhan JiWa Adam&Hawa memerlukan pengesahan.
48 minit yang lalu
Kiriman Khairulalex Khairul Izzuan di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT memerlukan pengesahan.
49 minit yang lalu
Rashid Kocai telah menambah foto dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI.
51 minit yang lalu
Mat Radzi dan Budu Ops Frenz menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
55 minit yang lalu
Mat Radzi dan Budu Ops Frenz menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
56 minit yang lalu
Rashid Kocai telah menambah foto dalam SeiNdAh CiNtA IsLaM (Rashid Kocai).
56 minit yang lalu
Mat Radzi dan Budu Ops Frenz menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
56 minit yang lalu
Denny Karna menyukai kiriman anda dalam KALBAR BERSATU MAJU.: "SEMUANYA KERANA LILLAHI TAALA Pujangga..."
58 minit yang lalu
Ain Nur Haq,Arjuna Mujahid AdXb dan 5 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
59 minit yang lalu
Ain Nur Haq,Arjuna Mujahid AdXb dan 4 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
59 minit yang lalu
Ain Nur Haq,Arjuna Mujahid AdXb dan 6 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
59 minit yang lalu
Rashid Kocai telah menambah foto dalam «Berjaya Dunia & Akhirat».
59 minit yang lalu
Ain Nur Haq,Arjuna Mujahid AdXb dan 5 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq,Anadi Clamanxa dan 10 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA BERSAMA MEMBINA KEJAYAAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq,Jiwe Azuwam dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq,Jiwe Azuwam dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH TEMUKAN AKU DENGAN HAMBA-MU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ain Nur Haq bertindak balas kepada kiriman anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Mis Mrien menyukai kiriman anda dalam PusatKerajaanDuniaMaya KedatonKratonWahyuUtama PeradabanDunianandamaiAbadi.: "WARKAH UNTUK YM KEDATON KRATON WAHYU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Wanzul Besi,Michelle Mic dan 6 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II,Anggun D'Maya dan 8 yang lain menyukai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta: "BAHAGIA JIKA DAPAT BINA PAHALA DI DUNIA..."
lebih kurang sejam yang lalu
Kamisah Johari dan Reed Dzy telah memberi komen pada siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
lebih kurang sejam yang lalu
Putra Aswin,Aidah Othman dan 4 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Putra Aswin,Jefri Hassan dan 3 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Putra Aswin,Jefri Hassan dan 4 yang lain menyukai siaran anda di *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
lebih kurang sejam yang lalu
Salle Ramli komen tentang Kirim di dalam AKU SUKE...
lebih kurang sejam yang lalu
Salle Ramli menyukai kiriman anda dalam AKU SUKE..: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Salle Ramli komen tentang Kirim di dalam AKU SUKE...
lebih kurang sejam yang lalu
Nippon San Ojee San dan 2 yang lain bertindak balas pada kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah: "KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Awie Titiwangsa,Ahmad Parmin dan 9 yang lain menyukai siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "YA ALLAH TEMUKAN AKU DENGAN HAMBA-MU..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II, Zu Man Herman dan Rohana Mohamad menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Alia Maisarah II, Xiey Fendi Here dan Alam Keramat menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Shamiza Shamiza dan Juharah Tarapuli menyukai siaran anda dalam TEAM CINTA ALLAH S.W.T DAN CINTA RASULULLAH S.A.W: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
lebih kurang sejam yang lalu
Mohamed Zipli Dewang,Rabiatul Adawiah dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
2 jam yang lalu
Bujal Smka,Joch du Ker dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
2 jam yang lalu
Bujal Smka,Joch du Ker dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
2 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn komen tentang Kirim di dalam ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
2 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda dalam ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.: "TEATER BANGSAWAN DIRAJA, "PUTERA..."
2 jam yang lalu
Muhammad Adib,Rosita Hussain dan 7 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
2 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn mengirim pada ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
2 jam yang lalu
Abhab Isha,Suppian Ahmad dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Syurga Di Hati Kita: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
2 jam yang lalu
Abhab Isha,Suppian Ahmad dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Syurga Di Hati Kita: "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
2 jam yang lalu
Ain Nur Haq,Herrey Jack dan 8 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "MOGA ALLAH SWT MENJODOHKAN JODOH YANG..."
2 jam yang lalu
Ain Nur Haq,Muhammad Hamzah dan 15 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "Moga kita sehati sejiwa menuju jalan..."
2 jam yang lalu
Rayyan Haikal dan Mohd Aidil Arief menyukai siaran anda dalam sampaikan salam serumpun melayu nusantara: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
2 jam yang lalu
Mohd Razis Ismail, Farhana Farah dan Amir Kelate menyukai siaran anda dalam Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
2 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai komen anda: "Insya-Allah Aamiin.".
2 jam yang lalu
Farhana Farah, Amir Kelate dan Alijasmin Alijasmin menyukai siaran anda dalam Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
2 jam yang lalu
Mohamed Zipli Dewang,Azralhisham Azral dan 11 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
2 jam yang lalu
Delimaku Ct,Arianna Khadijah dan 9 yang lain menyukai siaran anda di kita tetap sejiwa: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
2 jam yang lalu
Madin Din menyukai kiriman anda dalam AKSARA BICARA MENJALAR TRANSFORMASI KE HATI.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
3 jam yang lalu
Tulus Widodo menyukai kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.: "INDAH CINTA ALLAH CINTA MANUSIA KERANA..."
3 jam yang lalu
Tulus Widodo menyukai kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.: "NAGA TERAKHIR Princess Flavia:
Itu..."
3 jam yang lalu
D'harma Kala menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "INDAH KITA SAMA TUNDUK KEPADA-NYA".
3 jam yang lalu
Tulus Widodo menyukai kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.: "DALAM DIAM TERUS MEMBACA KARYAMU..."
3 jam yang lalu
Tulus Widodo menyukai kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.: "SEMUANYA KERANA LILLAHI TAALA Pujangga..."
3 jam yang lalu
Tulus Widodo menyukai kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara.: "SALING MEMAAFKAN ADALAH DENDAM TERINDAH..."
3 jam yang lalu
Enwol Thebuntchk,Wasim Baloch dan 4 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
3 jam yang lalu
Nur Iman Iman Iman telah menambah satu foto di SAHABAT HATI BERBICARA pada hari Isnin: "Sapa thu ni apa..yg pempuan semua thu kan..".
3 jam yang lalu
Reed Dzy telah mengirim video dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Assalamualaikum wrbt..
Slmt pagi warga SenTuhan...".
3 jam yang lalu
Wasim Baloch,Johnedy Adi dan 4 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
3 jam yang lalu
Jiwe Azuwam,Arjuna Mujahid AdXb dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
3 jam yang lalu
Jiwe Azuwam,Arjuna Mujahid AdXb dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
3 jam yang lalu
Anne Zura,Asna Wi dan 7 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
3 jam yang lalu
Ani Kelung menyukai kiriman anda dalam " UKHWAH FILLAH ".: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
3 jam yang lalu
Ariffin Bakar,Bujal Smka dan 7 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
3 jam yang lalu
Nur Syafiqah,Arjuna Mujahid AdXb dan 8 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
3 jam yang lalu
Herrey Jack,Anadi Clamanxa dan 7 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
3 jam yang lalu
Boboi Sah,Wajah Rahsia Hati dan 12 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
3 jam yang lalu
Span Kuning dan Bakal Jenazah menyukai siaran anda dalam Menuju Jalan PULANG: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
4 jam yang lalu
Putri Rahima dan Irpan Doang telah memberi komen pada siaran anda di Awaluddin Ma'rifatullah.
4 jam yang lalu
Putri Rahima menyukai kiriman anda dalam Awaluddin Ma'rifatullah.: "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
4 jam yang lalu
Budu Ops Frenz menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
4 jam yang lalu
Makcik Faridah,Faridah Zainon dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Makrifat Cinta: "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
4 jam yang lalu
Nur Hasanah dan Nur Eddy menyukai siaran anda dalam Awaluddin Ma'rifatullah: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
4 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb dan Kasih Liza Saidin telah memberi komen pada siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN....
4 jam yang lalu
Dedi Adjja, AlamPren AdniMpn dan Muhammad Irfan menyukai siaran anda dalam ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
4 jam yang lalu
Ahmat Sutikno komen tentang Kirim di dalam BELAJAR BERTASAWUF mari brsama mendalami indahnya dunia tasawuf.
4 jam yang lalu
Azie Arissa posted an item for sale in SENARAI PERUNCIT & PEMBORONG: "Blouse".
4 jam yang lalu
Editanjung Edi,Muhammad Syafiq Firdaus dan 5 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "RABIATUL ADAWIYAH CAHAYANYA BAGAIKAN..."
4 jam yang lalu
Editanjung Edi,Adenan Haji Iberahim dan 5 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "DARI SYURGA ADAM DAN HAWA BERCINTA ..."
4 jam yang lalu
Editanjung Edi,Adenan Haji Iberahim dan 5 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "AKU RASA TAKJUB DENGAN DUNIA SASTERAKU..."
4 jam yang lalu
Editanjung Edi,Adenan Haji Iberahim dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
4 jam yang lalu
Editanjung Edi,Adenan Haji Iberahim dan 7 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
4 jam yang lalu
Rosinah Yusuf,Amirbombay Amer Semayer dan 12 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
4 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn likes your kenangan on his timeline: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
5 jam yang lalu
Muhammad Hamzah, Reed Dzy dan 5 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
5 jam yang lalu
Roliyah Md Nor,Noryati Yati Yati dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "SELAMAT TINGGAL MEREKA YANG BERHATI TAK..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn telah memberi komen pada siarkan anda.
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai komen anda: "SemuaNya dengan izin-Nya dapat..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "SEPI ITU BAHAGIAMU RINDU ITU DERITAKU..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn suka kenangan yang anda kongsi: "SEPI ITU BAHAGIAMU RINDU ITU DERITAKU..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai foto yang anda kongsi: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
5 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb,Mawar Merah dan 7 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "SEMUA IMPIKAN KELUARGA SAKINAH Semua..."
5 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb,Ariena Lina dan 8 yang lain baru sahaja menyukai kirim anda dalam SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA ALLAH SWT MENJODOHKAN JODOH YANG..."
5 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb,Rosita Hussain dan 13 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "Moga kita sehati sejiwa menuju jalan..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsi: "MOGA KITA BERSAMA MEMBINA KEJAYAAN..."
5 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb,Noor Ieyda dan 9 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "YA ALLAH TEMUKAN AKU ORANG YANG BAIK..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "MOGA KITA BERSAMA MEMBINA KEJAYAAN..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsi: "KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai foto yang anda kongsi: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn telah memberi komen pada siarkan anda.
5 jam yang lalu
Arjuna Mujahid AdXb,Mahadi Musa dan 3 yang lain menyukai siaran anda di SenTuhan JiWa Adam&Hawa: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsi: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsi: "SUBHANALLAH APA YANG KAU CIPTAKAN MAHA..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsikan: "YA ALLAH TEMUKAN AKU DENGAN HAMBA-MU..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn suka kenangan yang anda kongsi: "SI PUNGGUK MENDAYU SAYU DI SEPIKAN..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn suka kenangan yang anda kongsi: "KULARUTKAN SEPIMU DI OMBAK RINDU".
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn suka kenangan yang anda kongsi: "SAYANGILAH DAKU DEMI-NYA".
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kenangan yang anda kongsi: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai komen anda: "Dalam diriku ada dirimu
dalam..."
5 jam yang lalu
Rashid Kocai bertindak balas kepada kiriman anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
5 jam yang lalu
Suppian Ahmad mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
5 jam yang lalu
Suppian Ahmad mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
5 jam yang lalu
Has Niza menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
5 jam yang lalu
Salihin Ciin menyukai kiriman anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.: "YA ALLAH TEMUKAN AKU DENGAN HAMBA-MU..."
5 jam yang lalu
Zul A Rahman menyukai kiriman anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "Kalamullah-Mu lambang cinta-Mu kepada..."
5 jam yang lalu
Zul A Rahman menyukai kiriman anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "INDAH CINTA ALLAH CINTA MANUSIA KERANA..."
5 jam yang lalu
Hasnah Che Awang,Zaliha Hashim dan 2 yang lain menyukai siaran anda di KEINDAHAN ALAM DAN BICARA HATI: "AKU RASA TAKJUB DENGAN DUNIA SASTERAKU..."
5 jam yang lalu
Reed Dzy,Disini Kumenanti dan 4 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "DARI SYURGA ADAM DAN HAWA BERCINTA ..."
5 jam yang lalu
Reed Dzy,Arjuna Mujahid AdXb dan 3 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "RABIATUL ADAWIYAH CAHAYANYA BAGAIKAN..."
5 jam yang lalu
Amirbombay Amer Semayer, Reed Dzy dan 3 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
5 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn dan Houten Nst van Hendra menyukai siaran anda dalam ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
6 jam yang lalu
Reed Dzy komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
6 jam yang lalu
Reed Dzy komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
6 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn komen tentang Kirim di dalam ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
6 jam yang lalu
Reed Dzy,Kamarul Adnan dan 3 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
6 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyebut anda pada komen.
6 jam yang lalu
Reed Dzy dan Mahadi Musa menyukai siaran anda dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
6 jam yang lalu
Zul Janggut menyukai kiriman anda dalam Menuju Jalan PULANG.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
6 jam yang lalu
Eizz Zah Razaq,Norzamzamah Salleh dan 3 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
6 jam yang lalu
Matt DiLuka,Shahril Mohd Azni dan 5 yang lain menyukai siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "AKU RASA TAKJUB DENGAN DUNIA SASTERAKU..."
6 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
6 jam yang lalu
Kamis Aru komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
6 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn telah memberi komen pada siarkan anda.
6 jam yang lalu
Redha ILahi juga telah membalas komennya di Makrifat Cinta.
6 jam yang lalu
AlamPren AdniMpn menyukai kiriman anda.: "MOGA KITA SENTIASA MENJAGA SILATURRAHIM..."
6 jam yang lalu
Norzamzamah Salleh,Baharrudin Pijak dan 15 yang lain menyukai siaran anda di KITA TETAP SETIAKAWAN...: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
6 jam yang lalu
Saiful Abdshukor, Noradnan Lokman dan Ardianto menyukai siaran anda dalam Video ISLAMIK: "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
6 jam yang lalu
Alam Keramat,Nur Farahida dan 6 yang lain menyukai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
6 jam yang lalu
Sity Zulkarnen dan Juju Jallo menyukai siaran anda dalam tAsAwuf📚>hAkikAt >mAkrifAt: "MOGA KITA BERSAMA MEMBINA KEJAYAAN..."
7 jam yang lalu
Kamarul Adnan mengikuti anda.
7 jam yang lalu
Maimon Saadom,Mekah Madinah dan 14 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "MEMANG INDAH JIKA DAPAT HIDUP DENGAN..."
7 jam yang lalu
Norzamzamah Salleh,Wasim Baloch dan 3 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "YA ALLAH SEBAGAIMANA KAU KURNIAKAN AKU..."
7 jam yang lalu
Redha ILahi komen tentang Kirim di dalam Makrifat Cinta.
7 jam yang lalu
Nurshima Abiril dan Noryati Yati Yati menyukai siaran anda dalam Jom berubah kerana allah: "MOGA KITA BERSAMA MEMBINA KEJAYAAN..."
7 jam yang lalu
Baharum Mohd Ali mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
7 jam yang lalu
Baharum Mohd Ali mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
7 jam yang lalu
Asnah Dinas mengesahkan siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH.
7 jam yang lalu
Rosniza Ibrahim menyukai komen anda: "Waalaikummussalam sahabat ku terima..."
8 jam yang lalu
Coit Rashid menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "KEMENANGAN KASATRIA BERTEMPUR DI MEDAN..."
8 jam yang lalu
Nur Iman Iman Iman mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
8 jam yang lalu
Fadzil Ahmad,Kamal Ahmad Kamal dan 3 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
8 jam yang lalu
Ahmad Parmin mengesahkan siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).
8 jam yang lalu
Ahmad Parmin mengesahkan siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).
8 jam yang lalu
Fadzil Ahmad,Sofiah Abd Rahman dan 2 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
8 jam yang lalu
SI Bolang menyukai kiriman anda dalam BELAJAR BERTASAWUF mari brsama mendalami indahnya dunia tasawuf.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
8 jam yang lalu
Penyair Ramli komen tentang Kirim di dalam PENYAIR MALAYSIA, INDONESIA, SINGAPURA, BRUNEI , PATANI DI INTERNET.
8 jam yang lalu
Penyair Ramli menyukai kiriman anda dalam PENYAIR MALAYSIA, INDONESIA, SINGAPURA, BRUNEI , PATANI DI INTERNET.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
8 jam yang lalu
Baharum Mohd Ali komen tentang Kirim di dalam SAHABAT HATI BERBICARA.
9 jam yang lalu
Baharum Mohd Ali menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
9 jam yang lalu
Aji Budin menyukai kiriman anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta.: "SETIAP KOMENTAR DAN LIKE DARIPADA..."
9 jam yang lalu
Baharum Mohd Ali mengesahkan siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
9 jam yang lalu
Rafiq Rahim dan Mohd Saharom bertindak balas kepada kiriman anda dalam Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "Moga kita terselamat daripada dajjal..."
9 jam yang lalu
Ramli Daud, Baharum Mohd Ali dan Sha Amza Sha Amza menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "'KELUARKAN SINGA DALAM DIRIMU AGAR KAMU..."
NILAIANNYA SAMPAI KE ALAM BARZAH
Ratu Yang Bersemayam
aksara puisimu menderu bagaikan
angin ternado menghempaskan rasa
rindu disaat aku duduk termenung
di malam sepi terurai dalam kalbu
walaupun hanya sebatas impian kulalui
rasanya ratu perpuisian dalam aksara puisiku
menjelma bersemayam dalam setiap bait
kubacakan disaat aku menghirup udara segar
dengan cappucino panas menghangat sekujur
tubuhku sepertinya batang pohon terkesima
menantikan belaian kasih pertemanan tak
terhingga nilainya sampai alam barzah
apa gerangan ?puisi kau tuliskan dengan
ketulusan hati terlukiskan dalam hayatku
di mana aku terkapar di batu karang menjulang
di atas langit menyambut kedatangan seorang
ratu rimba niaga tercantolkan di sebuah batang
pohon di sebuah hutan belantara
sungguh kata dan kalimat terurai
terlukiskan dengan nada mengharukan hati
nan permai kucetuskan bahwa penyair
sementara terpesona akan kata semanis madu
terlupakan tidak sampai aku berjalan ke ujung dunia
siamir marulafau 27052013>puisi buat teman
TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH
"HIKMAH"
Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.
JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN BAHAGIA UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .
ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
23 SYAWAL 1437H
28 JULAI 2016


ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
"SALAM SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
21 SYAWAL 1437H 26 JULAI 2016
Dari Allah kita datang, kepada Allah kita kembali ツ
Hidup memerlukan perjuangan dan perjuangan memerlukan pengorbnan # Janji Allah itu pasti .
SukaTunjukkan lagi reaksi
   
Komen
1 Comment
Komen
AlamPren AdniMpn setiap angan mu,adalah angan angan bagi rahmat yang di muliyakanNya
setiap jiwa mu,jiwanya setiap hari meng ukir kan,asraf rindu ramat muliya,meyertai,pejuwangan jiwa jiwa yang di rencanakanNya
hujut cita cita mu,adalah hujut cita cita rob nya,maka itulah setiap apa yang engkau rencanakan,dahulu nya,iya yang dahulu merencanakan dari pada kita,maka itulah semua itu ada dari tulisan lukisan takdir nya kepadamu,dan takdir mu kepadanya,setiap yang kau ingin kan,itu juga yang di inginkan oleh sang pencipta,kariya ratu rimba 5 benua nusantara menusantarakan bahagian ilmia rabeah ratu ibu nusantara di bagian sastara dunia,cinta mupadaNya cinta masyarakat dunia padamu,atas doa ku,untuk nya,doa nya tuhan untuk kita, masyah Allah
Tak SukaBalasan154 min
Rabeah Binti Mohd Ali Subhanallah Alhamdulillah Allahu Akbar, semuaNya telah direncanakan oleh-Nya kita sebagai hamba-Nya berdoa agar dapat melalui jalan-jalan-Nya dengan sabar dan redha atas segala ujianNya. Moga Allah SWT memudahkan dan menjayakan segala niat suci murni kita sebelum dipanggil bertemu-Nya. Aamiin.
SukaBalasan1 min
Rabeah Binti Mohd AliSALAM SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
20 SYAWAL 1437H 25 JULAI 2016

Foto Sweet Love.
Sweet Love bersama Zainab Majid dan Norman Hakim.
HATIKU....
biar setenang air di muara...
Iman...
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
5 SYAWAL 1436H
21 JULAI 2015SukaTunjukkan lagi reaksi
                                                                                  Komen
256 Comments
Komen
Rabeah Binti Mohd Ali

Tulis komen...

Rabeah Binti Mohd Ali MAKRIFAT CINTA...

Makrifat cinta bermakna saling menyayangi kerana Allah SWT membuatkan hati ada taman berbunga iman menjadi hamba-Nya yang bertaqwa.

Ikatan silaturrahim dalam persahabatan sentiasa ikhlas dengan niat bersama menuju jalan-jalan ke SyurgaNya. 

Sentiasa redha apa jua takdirNya percaya setiap takdir pasti ada hikmahNya yang indah.

Jika hati dilukai tak akan ada rasa kecewa kerana yakin Allah akan menggantikan yang lebih baik.

Lalui hidup dengan sentiasa bersangka baik dengan Allah Azzawajallah kerana Allah SWT mengikut prasangka hambaNya

Memahami apa rencanaNya di situlah adanya Makrifat Cinta

"ALLAH TIDAK MEMBERI APA YANG KITA MAHUKAN TAPI ALLAH MEMBERI APA YANG KITA PERLUKAN,"

TAK ADA KEJADIAN KEBETULAN SEMUA HANYA BISA TERJADI DENGAN IZIN ALLAH

"HIKMAH"

Tak ada kejadian kebetulan
Tak ada kejadian sia-sia
Semua hanya bisa terjadi dengan izin Allah
Dan semuanya pasti penuh hikmah
Hikmah tak akan terbaca
Oleh orang yg sarat emosi
Sibuk memanjakan perasaan
Cinta dunia, senang dengan penilaian makhluk
Langka berzikir
Tak mau sungguh-sungguh tafakur
Hikmah yg terbaca
akan merubah suasana hati
Akan mudah merubah perilaku
Dari pedih menjadi syukur
Dari melankolis menjadi semangat
Hikmah mudah terbaca oleh orang yang berhati bersih,
Buah dari kecerdasan akal, Ketulusan hati Dan kesungguhan mencintai Allah diatas segalanya.

JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN KEBAHAGIAAN UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .

ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !

SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.

Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

"SALAM RAMADHAN 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
18 Ramadan 1437H
23 Jun 2016

SukaBalasan11 min
Rabeah Binti Mohd Ali ALLAH MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG
kasih sayangNya kepada hambaNya melebihi kasih sayang
seorang ibu kepada anaknya Masya-Allah memang patutlah kita mesti menyayangi Allah SWT tempat pertama Rasulullah tempat kedua kemudian barulah kepada keluarga.

Setiap ahli keluarga yang hadir dalam hidup kita cumalah sebagai untuk menambah saham akhirat dan tanggungjawab yang akan dipertanggungjawabkan.

Di hari akhirat setiap ahli keluarga saling menuntut pahala kebaikan yang pernah dilakukan walaupun sebesar zarah tapi masing-masing sibuk menjaga pahala kebaikan untuk diri sendiri kerana terlalu berharganya pahala kebaikan walaupun sebesar zarah untuk menghadapi huru hara Hari Akhirat Yang Maha Dahsyat untuk dihadapi dengan rasa cemas dengan harapan pahala yang sebesar zarah dapat menyelamatkan daripada api neraka . Masya-Allah Allahu Akbar. Moga seluruh ahli keluarga kita terselamat daripada azab huru hara Hari Akhirat di padang Masyar.

Beruntungnya di padang masyar jika kita termasuk golongan yang mendapat minum Air Telaga Al-Khauthar daripada Rasulullah yang jika di minum akan menghilangkan dahaga buat selamanya. Tapi golongan yang dapat minum adalah mereka yang semasa hidup di dunia mengamalkan Al-Quran dan Sunnah.
SUBHANALLAH ALHAMDULILLAH ALLAHU AKBAR moga kita termasuk golongan yang mengamalkan apa yang terdapat dalam Al-Quran dan Sunnah. Aamiin Ya Rabbal A'Lamiin.

17 Ramadan 1437H
22 Jun 2016

KARYA RATU RIMBA NIAGARA DISIARKAN DI PAGE KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH SEMPENA MERAIKAN HARI NUZUL AL-QURAN 1437H DENGAN DIIRINGI DOA MOGA ALLAH SWT MERAHMATI DUNIA AKHIRAT SILATURRAHIM NAN INDAH INI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

SukaBalasan42 min
Rabeah Binti Mohd Ali
السلام عليكم...ان شاء الله ،
 1 hari lagi NAFAS menjadi TASBIH.
 1 hari lagi TIDUR menjadi IBADAH.
 1 hari lagi DOA di IJABAH.
 1 hari lagi PAHALA di lipat gandakan.
Tapi, Itu semua tak akan terjadi tanpa maaf tulus dlm keikhlasan dari hati.
Izinkan kedua telapak tangan bertangkup memohon maaf utk;
 Lisan yg terlanjur.
 Janji yg terabaikan.
 Hati yg berprasangka. dan
 Semua sikap yg menyakitkan...
Tegur saya jika mulai sombong.
Tegur saya jika mulai angkuh.
Tegur saya jika salah.
Krn saya masih memerlukan saudara sperti Anda hari ini, esok dan selamanya.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا
كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ
Marhaban ya Ramadhan...


H.H Haji Hassanal Bolkiah Salam,
15 Ramadan and Nuzul Quran.Please Aaaamin for the betterment of all Ummah, and for the next remaining Ramadan.
Let us start as 'ROYALTIES' may Allah S W T grant us to share with all Citizens with our Dignity Contagious,a and protect us with Pea
...Lihat Lebih Banyak
Lihat Terjemahan
SukaBalasan5221 jam

Mohamad Shawal menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm,Kaseh RohAya dan 5 yang lain menyukai siaran anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
Gymnastiar
·Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
17 RAMADAN 1437H
22 JUN 2016
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
KARYA RATU RIMBA NIAGARA DISIARKAN DI PAGE KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH SEMPENA MERAIKAN HARI NUZUL AL-QURAN 1437H DENGAN DIIRINGI DOA MOGA ALLAH SWT MERAHMATI DUNIA AKHIRAT SILATURRAHIM NAN INDAH INI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
Ini adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KANIni adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KAN
6B0AAEC521A3.DENVERHOTELDISCOUNTS.COM

Suka
                                                                                    Komen
Komen
Siti Rosilah Amin
Tak SukaBalasan12 min


YA ALLAH JADIKANLAH KARYA SASTERAKU MENGALIR SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA YANG MENGALIR TERUS MENGALIR MENYATU HINGGA KE SUNGAI-SUNGAI SYURGA-MU

AKU MENULIS KERANA-MU
ILHAM YANG AKU TULIS DATANG DARI-MU
KAU HADIRKAN ILHAM TANPA HENTI PADAKU ATAS KEHENDAK-MU, AKU BERSYUKUR ILHAM DATANG TANPA HENTI-NYA , ALHAMDULILLAH SYUKUR YA ALLAH TANPA IZIN-MU AKU TIDAK DAPAT MENULIS BIARPUN SEBARIS AYAT, ALLAHU AKBAR KEKUASAAN-MU MENGATASI SEGALA-NYA.

YA ALLAH KERANA KARYA SASTRA YANG KUTULIS ADALAH DARI-MU JADIKANLAH AKU DAN YANG MEMBACA KARYAKU
HAMBA-MU YANG SENTIASA REDHO ATAS TAKDIR-MU
PERCAYA SETIAP YANG DITAKDIRKAN ITU ADA HIKMAH DI SEBALIK-NYA

YA ALLAH JADIKAN KARYA SASTERA YANG KUTULIS SESUAI DENGAN ZAMAN WALAUPUN ZAMAN TERUS BERUBAH TAPI KARYAKU SENTIASA ADA DI JIWA SEMUA MANUSIA YANG MENGHAYATINYA KERANA SASTERAKU ADALAH ILHAM DARI-MU, JIKA ILHAM DARI-MU PASTI MEMBERI KEBAIKAN PADA DIRIKU DAN PADA SEMUA YANG MEMBACA KARYAKU.
AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.

'SASTERAKU ILHAM DARI-NYA'

NAMA PENAKU INI ILHAM DARI-NYA JUGA
ADA YANG TERSIRAT DI SEBALIK YANG TERSURAT
ATAS NAMA PENAKU INI

RATU SEORANG RAJA/RATU ATAU PEMIMPIN ITU YANG TERSURAT YANG TERSIRAT MEMARTABATKAN INSTITUSI DIRAJA NUSANTARA

RIMBA AGAR SENTIASA RASA MERENDAH DIRI MEMERINTAH DI KERAJAAN RAKYAT RIMBA JADI TIADA SIAPA HENDAK CEMBURU KERANA BUKAN MEMERINTAH KERAJAAN MANUSIA ,
TERSIRATNYA MAHU DAPATKAN INSPIRASI UNTUK MENJIWAI WATAK
RAJA DAN PEMERINTAH UNTUK DITUANGKAN ILHAM DALAM KARYA SASTERA.

NIAGARA KARYA SASTRA YANG DIHASILKAN SEPERTI AIR TERJUN NIAGARA SENTIASA MENGALIR, SENTIASA BERSASTRA TANPA HENTI SEHINGGA TERHENTI NAFAS TERHENTILAH PENA, BIARPUN NAFAS TERHENTI SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS-TERUSAN DIBACA OLEH YANG MASIH HIDUP ,

MOGA ILMU SASTRA YANG DITINGGALKAN TERUS MASUK KE AKAUN SAHAM AKHIRATKU SEPERTI MENGALIR AIR TERJUNAN NIAGARA MENYATU TERUS KE SUNGAI-SUNGAI SYURGAWI
INSYA-ALLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'

MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH

'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'

As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)

WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).

BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)

DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)

Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.

Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin

YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN

"SALAM  SYAWAL 1437H BUAT SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"

KH. Abdullah Gymnastiar

·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita

PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
                                  
23 SYAWAL 1437H
28 JULAI  2016

0 comments:

Post a Comment

 
;