Sunday, 18 September 2016

HIDUP SATU PERJUANGAN (392) KITA ADALAH KETURUNAN ADAM DAN HAWA CIPTAAN ALLAH YANG MAHA SEMPURNA HEBAT


HIDUP SATU PERJUANGAN (392) KITA ADALAH KETURUNAN ADAM DAN HAWA  CIPTAAN ALLAH YANG MAHA SEMPURNA HEBAT ALLAHU AKBAR
DARIPADA PEMBERITAHUAN
MOGA KITA DAPAT BERTEMU ADAM BAPA KITA DAN HAWA IBU KITA DI SYURGA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
KETIKA ALLAH SWT SUDAH MENCIPTA ADAM DENGAN SEMPURNA LALU DITIUPKAN ROH .
ADAM BERSIN DAN MELAFAZKAN ALHAMDULILLAH TANDA ADAM BERSYUKUR DIA DIHIDUPKAN ALLAH SWT MENJADI PENGHUNI SYURGA. DI SITULAH BERMULANYA KEJADIAN MANUSIA . ADAM BAPA SEMUA MANUSIA DI MUKA BUMI INI DAN HAWA DIJADIKAN DARI TULANG RUSUK KIRI ADAM. HAWA IBU KEPADA SEMUA MENUSIA DI MUKA BUMI INI. MOGA KITA DAPAT KETEMU BAPA DAN IBU KITA ADAM DAN HAWA DI SYURGA. ALLAHU AKBAR. AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
BERSIN**
Rahsia kenapa kita perlu sebut "Alhamdulillah" selepas bersin
بسم الله الرحمن الرحيم
Manusia bersin dengan kelajuan 100 kilometer sejam. Jika anda bersin dengan kuat mungkin akan memecahkan bahagian tulang rusuk anda.
Jika anda cuba untuk menghentikan bersin yang tiba-tiba keluar ia membawa kepada pembalikan darah di leher atau kepala dan mungkin boleh membawa kepada mati .
Untuk maklumat anda, semasa bersin juga semua organ-organ pernafasan, penghadaman tubuh, kencing dan termasuk jantung terhenti.
Dengan kuasa & perlindungan daripada Allah,kita selamat selepas bersin ,Allah lindungi kita seolah-olah tiada apa yang berlaku.
Jadi kita patut bersyukur dan memuji Allah, mengucapkan terima kasih (Alhamdulillah) kepada Allah kerana memelihara kita.
- Share diizinkan
Follow/Like: Dr. Tengku Asmadi bin T. Mohamad
[Admin]
Dewata Majnun Ramai nenek moyang kita yg brbangsa Melayu menganut agama Hindu pd zaman dahulu.
Tuah Bugis Betul bro..... Dewata Majnun.
Dengan pemahaman berikut, Insyallah aman dunia akhirat dan maju segalanya. Amien
Rabeah Binti Mohd Ali Bersyukurlah... Allah SWT telah menyelamatkan kita daripada menganuti agama hindu, moga agama Islam yang kita anuti bukanlah warisan tapi untuk diwariskan kepada seluruh manusia yang ada di buka bumi ini. Di mana ada manusia di situ Agama Islam berkembang untuk dianuti.AAmiin Ya Rabbal A'Lamiin.
Asus Panglima Sape ckp datuk moyang kita mganut hindu
Asus Panglima Blajar kt mn ni,buku sejarah mcm2 org tlis
Dewata Majnun Asus Panglima, jika ada prkara yg ingin tuan kongsikan, blh bgtau di sini. smile emoticon
Amirul Nazmi Bukan hindu rasanya. Tapi buddha. Kebnyakan melayu darat dari empayar langkasuka beragama buddha. Melayu laut atau melayu selatan beragama hindu.
Asus Panglima Kita xlahir ms tok nenek kita,jd perkara sebenar kita xtau
Asus Panglima Kita bc buku,fakta sejarah kdang2 org yg tlis pon xtau apa,kena rujuk alquran,bkn ikt sejarah
Asus Panglima Sy bkn pandai mcm saudara smua,tp kita fkir logik,datuk kita nabi adam pon islam,xkan tok nenek hindu@ buddha,xlogik,islam dh msuk zman rasulullah lg
Asus Panglima Sy nk tnya saudara la,bila melayu wujud
سيريه امس Kikiki ..
Dewata Majnun Asus Panglima, sbelum Rasulullah dilahirkan, org dahulu menganut agama apa?
سيريه امس Betul ke nabi adam tu islam ? Islam bukan agama yg terakhir ??
Asus Panglima Sblm rasulullah,mcm2 agama di anuti,klu tuan bc alquran 30 juzuk,insya,allah tau
Asus Panglima Nk tau pkara sbenar bg sy la,sy mgaji ngan guru lama2,bkn ustaz mkn gaji ye,br kita tau,asal usul kita,nenek moyang kita,
Asus Panglima Xpa la,itu pendapat tuan,pndapat sy lain,cr pemahaman dan pemikiran xsama
Dewata Majnun Asus Panglima, pandangan tuan amat brbeza & ini mbuatkan sy trtarik. Biasanya, bila kita usulkan pandangan yg brbeza msti brsandarkan ssuatu. Jika tuan ada belajar di mana2 atau trbaca di dlm mana2 kitab, silakan terangkan mengikut pemahaman tuan.
سيريه امس Awalludin makrifatullah .
Rabeah Binti Mohd Ali Yang penting untuk kita tahu asal usul kita, Allah swt ciptakan Adam bapa kita Hawa ibu kita.Dari Allah kita datang kepada Allah kita dikembalikan.
Rabeah Binti Mohd Ali Adam tiada ibu tiada bapa
Hawa diciptakan dari tulang rusuk kiri Adam.
Sebab itu Syurga isteri dibawah tapak kaki Adam (suami)
Syurga Adam (suami) di bawah tapak kaki ibu (Hawa)
Nabi Isa as tiada bapa
Rabeah Binti Mohd Ali Nabi Adam tentulah Islam sebab yang menciptakannya adalah Allah swt. Adam hidup di Syurga dijodohkan dengan Hawa di Syurga . Atas termakan hasutan Syaitan kerana ingin hidup di Syurga selamanya dengan memakan buah khuldi (buah larangan Allah) Adam dan Hawa dikeluarkan dari Syurga . Adam dan Hawa terpisah di bumi. Dengan izin Allah swt Adam ditemukan dengan Hawa di Jabbal Rahmah. Dari pertemuan itu bermulalah manusia di muka bumi ini berkembang biak sehinggalah sekarang. Sebab itu kita adalah keturunan nabi Adam bapa segala manusia dan Hawa ibu segala manusia di bumi ini.
Rabeah Binti Mohd Ali shared Nurdin Jiwanq's photo.
Moga kita dijauhkan teman yang buruk agar kita tak gelap dunia akhirat . AAmiin .

TERIMA KASIH SAHABAT  GRUP YANG SUDI LIKE DAN KOMENTAR KARYA YANG DISIARKAN
'SAMA-SAMA KONGSI ILMU DUNIA AKHIRAT ADALAH MINATKU MOGA DIBERKATI-NYA AAMIIN,'

Makluman Anda
Umi Yasmin, Mansor Md Aris dan 4 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat).
beberapa saat lalu
Azie Azie,Margani Haji Sali dan 17 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
beberapa saat lalu
Umi Yasmin,Unan Nan dan 31 yang lain menyukai siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
beberapa saat lalu
Jamaliah Amey,Noriah Keri dan 7 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
beberapa saat lalu
Fizal Jo,Muhammad Faizal Abd Rauf dan 2 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Allah duga andai kamu bersabar ganjaran..."
beberapa saat lalu
Fizal Jo,Chenta Rezza dan 5 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Allah duga andai kamu bersabar ganjaran..."
beberapa saat lalu
Iena Cinot Wey, Noridah Saad dan 23 yang lain juga telah memberi komen pada siarkan di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
3 minit yang lalu
Kiriman Nindya Andira di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT memerlukan pengesahan: "★★ 7 FAKTA TENTANG...".
4 minit yang lalu
Ikh Achery, Crystel Putih dan 2 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta.
5 minit yang lalu
Ikh Achery,Nurul Alyanah dan 9 yang lain menyukai siaran anda di Pantun..Madah..puisi cinta: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
5 minit yang lalu
Ikh Achery, Nur Sakinah dan Acik Wawan menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
6 minit yang lalu
Ikh Achery, Syed Aiman dan Shahrul Zamani menyukai siaran anda dalam Pantun..Madah..puisi cinta: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
6 minit yang lalu
Azhar Arifin dan 14 yang lain bertindak balas pada kiriman anda dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "kami redha jika ini takdir dariNya".
10 minit yang lalu
Ieyla Ariesgirls, Salmiah Fauzee dan 4 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA.
10 minit yang lalu
Asmawiadnan Asmawiadnan,Zakk Cool dan 15 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Ya Allah turunkan bala sebesarnya..."
12 minit yang lalu
Sarima Kecik,Kelana Kana dan 119 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "kami redha jika ini takdir dariNya".
12 minit yang lalu
Farid Ida dan Matred Komatshu menyukai siaran anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
12 minit yang lalu
Roslee Hassan dan Jarih Wahid menyukai siaran anda dalam Keindahan Inti Persahabatan: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
16 minit yang lalu
Kabirotai Otai,Abdul Reza dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
17 minit yang lalu
Jamil Kamis dan Hanani Naniez telah memberi komen pada siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°.
17 minit yang lalu
Ahmad Hussin,Mohd Isa Atan dan 14 yang lain menyukai siaran anda di «Berjaya Dunia & Akhirat»: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
17 minit yang lalu
Rohani Abdullah,Nerny Ramly dan 6 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
17 minit yang lalu
Sochibah Putri Dul Muin,Azizah Kak Zah dan 7 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
18 minit yang lalu
Azizah Kak Zah komen tentang Kirim di dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
20 minit yang lalu
Badak Sumbu,Salamah Ismail dan 46 yang lain turut komen pada foto KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
20 minit yang lalu
Ari Rafaei dan Su'aidah Erysue telah memberi komen pada siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
27 minit yang lalu
Akak Alfira Jr., Rezeky Putra dan Dhita meminta untuk menyertai ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
27 minit yang lalu
Syed Aiman, Md Yusof Yusof dan 4 yang lain mengikuti anda.
27 minit yang lalu
Azian Amisha,BoqbongCrew Miey dan 3 yang lain menyukai siaran anda di <INDAHNYA NILAI PERSAHABATAN>: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
32 minit yang lalu
Ahmar Wakan dan Hanani Naniez menyukai siaran anda dalam °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "Allah duga andai kamu bersabar ganjaran..."
32 minit yang lalu
Lee Harraz dan RadenMas Arya JayaKusuma menyukai siaran anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara: "MARHABAN YA RAMADHAN
BERMAAFAN..."
34 minit yang lalu
Lee Harraz bertindak balas kepada kiriman anda dalam Komunitas Sultan & Raja,Keraton/Kedatun dan Kerabat se Nusantara: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
35 minit yang lalu
Asmaria Yasir, Jamari Sam dan 3 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH.
36 minit yang lalu
Susilawati Sue,Hafizie Will dan 10 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
36 minit yang lalu
Ila Hartila dan Bro Ham Han bertindak balas kepada kiriman anda dalam AKU HAMBAH ALLAH: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
36 minit yang lalu
Siti Zaleha,Robiah Che Ali dan 15 yang lain turut komen pada foto KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
37 minit yang lalu
Azeman Jupri,Otai Zaman dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Makrifat Cinta: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
43 minit yang lalu
Betty,Hapsah Hussin dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SAORAJA ARUNG PAROTO (KERAJAAN PAROTO): "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
47 minit yang lalu
Rose Rosilah,Fendi Jumaat dan 43 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Apa dosaku pada kamu sehingga aku..."
51 minit yang lalu
Aimiese Isa menyukai kiriman anda dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.: "ALLAH ENGKAU SENTIASA HADIR MEMBALAS..."
51 minit yang lalu
Abd Latiff Bledram bertindak balas kepada kiriman anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
53 minit yang lalu
Wan Normy, Alwin Asyraf dan 25 yang lain telah memberi komen mengenai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
55 minit yang lalu
Ummu Safiah Putery dan Míçhàĺé Hüşööñ menyukai siaran anda dalam AKU HAMBAH ALLAH: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
lebih kurang sejam yang lalu
AQue Gadiz Rumah, Sue Awang dan Ayie Berns menyukai siaran anda dalam Izinkan Aku ke Surga Mu ya Allah..: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Jamaliah Amey,Reed Dzy dan 3 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Mohd Fadli Boboy komen tentang Kirim di dalam <INDAHNYA NILAI PERSAHABATAN>.
lebih kurang sejam yang lalu
Suhana Awab,Ct Mariam dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SALAM NUZUL AL-QURAN, SALAM ISRAQ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Suhana Awab,Ct Mariam dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
lebih kurang sejam yang lalu
Suhana Awab, Azeman Jupri dan Rohaya Zakaria menyukai siaran anda dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu): "Ya Allah turunkan bala sebesarnya..."
lebih kurang sejam yang lalu
Kusnoto Kus menyukai kiriman anda dalam ''Salam Tauhidnya Allah''.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Sarimah Saapee komen tentang Kirim di dalam Makrifat Cinta.
lebih kurang sejam yang lalu
Nur Hasanah komen tentang Kirim di dalam Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
lebih kurang sejam yang lalu
Manda Conai telah memberi komen pada siarkan anda.
lebih kurang sejam yang lalu
Suaime Aime,Mohd Ikhmil Faevwasz Hanif dan 4 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Reed Dzy menyukai komen anda: "Wsalam wr wb .".
lebih kurang sejam yang lalu
Firmanshah Firmanshah,Mael Lc dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Pesanan Rasulullah Saw.(Sampaikan Dariku Walau Satu Ayat): "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Abdullah Hassan menyukai kiriman anda dalam silaturrahim the group.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Malik Tri menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Nor Watie, Kamariah Che Rus dan Orosakiichigo Orosaki menyukai siaran anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Jeman Man,Norhayati Hayati dan 10 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Angah LanLop,Ct Raudzoh dan 4 yang lain menyukai siaran anda di Menuju Jalan PULANG: "apabila kemanusiaan hilang inilah..."
lebih kurang sejam yang lalu
Míçhàĺé Hüşööñ,Acek Ruslandi dan 2 yang lain menyukai siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Dila Fatin,Atty Nurhayati Achmad dan 6 yang lain menyukai siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
lebih kurang sejam yang lalu
MayRa EMysha Eysha,Siti Murni Samad Sms dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Puisi Cinta: "SAYANGKU SAYANGMU KERANA-NYA ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Putri Rahima komen tentang Kirim di dalam Awaluddin Ma'rifatullah.
lebih kurang sejam yang lalu
MayRa EMysha Eysha dan Siti Murni Samad Sms menyukai siaran anda dalam Puisi Cinta: "DIA SENTIASA MEMBALAS CINTA, KASIH DAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Putri Rahima menyukai kiriman anda dalam Awaluddin Ma'rifatullah.: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
lebih kurang sejam yang lalu
Ali Tuwin dan Ummu Safiah Putery menyukai siaran anda dalam AKU HAMBAH ALLAH: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Fatimah Eima menyukai kiriman anda dalam 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Mohd Sobri dan Salle Ramli menyukai siaran anda dalam AKU SUKE..: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Salle Ramli komen tentang Kirim di dalam AKU SUKE...
lebih kurang sejam yang lalu
Reed Dzy komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
lebih kurang sejam yang lalu
Kak HaSz,Crystal Alin dan 5 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "Apa dosaku pada kamu sehingga aku..."
lebih kurang sejam yang lalu
Kak HaSz,Jiwa Berjuang Kesetiaan dan 9 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "JIKA MENCARI AGAMA SELAIN DARI ISLAM..."
lebih kurang sejam yang lalu
Akdar menyukai kiriman anda dalam GDOA Iman Di Hatiku (الله نور).: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Kak HaSz menyukai kiriman anda dalam °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
lebih kurang sejam yang lalu
Akdar mengesahkan siaran anda di Izinkan Aku ke Surga Mu ya Allah..
lebih kurang sejam yang lalu
Matred Komatshu komen tentang Kirim di dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.
2 jam yang lalu
Fauziah Ali,Zainudin Jai Zainudin Jai dan 6 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Indah Lestari, Oziik dan 9 yang lain telah meminta untuk menyertai ODAN ANAK BATU BARA YANG SETIA.
2 jam yang lalu
Jerry Hitam mengesahkan siaran anda di AKU HAMBAH ALLAH.
2 jam yang lalu
Perantau Perak mengesahkan siaran anda di Hadirkan CINTA dalam Dzikirmu (Tenteram hati 'kan jadi milikmu).
2 jam yang lalu
Fadillah Nur, Rashid Kocai dan Maria Jaffar menyukai siaran anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Shuhaila Ila,Boboy Boboy dan 4 yang lain menyukai siaran anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Fadillah Nur dan Rashid Kocai menyukai siaran anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
2 jam yang lalu
Valencia Clarissa,Fifi Rafina dan 2 yang lain menyukai siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "DIA SENTIASA MEMBALAS CINTA, KASIH DAN..."
2 jam yang lalu
Zul Kafli komen tentang Kirim di dalam IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT.
2 jam yang lalu
Panpida Islah,Reed Dzy dan 14 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "DIA SENTIASA MEMBALAS CINTA, KASIH DAN..."
2 jam yang lalu
Andi Aspar Arung Didi menyukai kiriman anda dalam Sri Pemangku Adat.: "SALAM NUZUL AL-QURAN BUAT KDYMM SULTAN..."
2 jam yang lalu
Kiriman Indah Ros Lestary di GDOA Iman Di Hatiku (الله نور) memerlukan pengesahan.
2 jam yang lalu
Roszli Rosli,Abdullah Sani II dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Kumpulan Karya Sastera sahabatku: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Md Zul Abdullah,Suezainamurni Faiha Zahra Saad dan 13 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "DIA SENTIASA MEMBALAS CINTA, KASIH DAN..."
2 jam yang lalu
Naga Kuning Akrab menyukai kiriman anda dalam 360 TIGER MERAH SLIM RIVER.: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Shahiskandar Putra bertindak balas kepada kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Diana Dena,Suezainamurni Faiha Zahra Saad dan 2 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "Apa dosaku pada kamu sehingga aku..."
2 jam yang lalu
Noriah Norish, Siti Nurul Aini dan 6 orang yang lain telah memberi komen pada gambar yang anda ikuti dalam °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°.
2 jam yang lalu
Helmi Dada menyukai kiriman anda dalam Video ISLAMIK.: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Diana Dena,Suezainamurni Faiha Zahra Saad dan 5 yang lain menyukai siaran anda di SAHABAT HATI BERBICARA: "apabila kemanusiaan hilang inilah..."
2 jam yang lalu
Nadia Tul dan Anisah Mb telah memberi komen pada siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃.
2 jam yang lalu
Ummi Faizah,Mohd Razi Mohd Razi dan 3 yang lain menyukai siaran anda di KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Tunggulah Allah swt turunkan bala..."
2 jam yang lalu
Rashid Kocai dan Olando D Frizato menyukai siaran anda dalam InDAHnya ISLam MANisNYA IMaN & RASHID KOCAI: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
2 jam yang lalu
Saman Nursyafikah,Muhammad Fakhrullah dan 6 yang lain menyukai siaran anda di IMAN & TAQWA ~HAQ~DO'A & SHOLAT: "apabila kemanusiaan hilang inilah..."
2 jam yang lalu
Suaime Aime dan Malawati Mala menyukai siaran anda dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
2 jam yang lalu
Azmira Abdullah,Teori Domino dan 14 yang lain turut komen pada foto KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT.
2 jam yang lalu
Zainudin Jai Zainudin Jai,Jiwa Berjuang Kesetiaan dan 2 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
2 jam yang lalu
Zainudin Jai Zainudin Jai,Bob Sylbi dan 6 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "SALAM NUZUL AL-QURAN, SALAM ISRAQ..."
2 jam yang lalu
Man Manna dan 15 yang lain bertindak balas pada kiriman anda dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "Apa dosaku pada kamu sehingga aku..."
3 jam yang lalu
Muhd Rasul,Sri Dewi dan 5 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
3 jam yang lalu
Abd Basit dan Muhammad As'ad menyukai siaran anda dalam PENYAIR MALAYSIA, INDONESIA, SINGAPURA, BRUNEI , PATANI DI INTERNET: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
3 jam yang lalu
Nuratikah Fadil,ZaraSara Ozil C'ah Abdul dan 15 yang lain menyukai siaran anda di Jom berubah kerana allah: "SALAM NUZUL AL-QURAN, SALAM ISRAQ..."
3 jam yang lalu
Anisah Mb,Nor Miah dan 4 yang lain menyukai siaran anda di 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
3 jam yang lalu
Sal Ismail menyukai komen anda: "Moga Allah sembuhkan penyakit nadia..."
3 jam yang lalu
Mohd Sobri komen tentang Kirim di dalam AKU SUKE...
3 jam yang lalu
Suzana Hamid, Mohd Abdul dan Muhd Sukri Sukri menyukai siaran anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
3 jam yang lalu
Suzana Hamid menyukai kiriman anda dalam *SAHABAT KAU ANUGERAH TERINDAH *.: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
3 jam yang lalu
Reka Rere bertindak balas kepada kiriman anda dalam 🍃🌻SAHABAT KASEH PUISI RINDU🌻🍃: "ANDAI INI TAKDIR DARI-MU KAMI REDHA ..."
3 jam yang lalu
Mohd Sobri,BiruCinta Anna dan 6 yang lain menyukai siaran anda di AKU SUKE..: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
3 jam yang lalu
Niti Damha dan Mohd Razi Mohd Razi menyukai siaran anda dalam KITA SEMUA MILIK ALLAH SWT: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
3 jam yang lalu
Zailan Apek Kuyu,Siti Zaharah dan 2 yang lain menyukai siaran anda di Keindahan Inti Persahabatan: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
3 jam yang lalu
Jiwa Berjuang Kesetiaan,Afza Nur Haq dan 2 yang lain menyukai siaran anda di °°Sentuhan Jiwa Adam&Hawa°°: "KITA PUNYA IMPIAN YANG SAMA UNTUK..."
3 jam yang lalu
Termizi Mohamed telah mengirim di dalam SAORAJA ARUNG PAROTO (KERAJAAN PAROTO).
3 jam yang lalu
H.H Haji Hassanal Bolkiah juga telah memberi komen pada fotonya.
3 jam yang lalu
Bigboss Cwash Bryan Robson,Makcik Faridah dan 3 yang lain menyukai siaran anda di Makrifat Cinta: "DIA SENTIASA MEMBALAS CINTA, KASIH DAN..."
3 jam yang lalu
Pak Umar menyukai kiriman anda dalam Jom berubah kerana allah.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Mohamad Shawal menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Mohamad Shawal menyukai kiriman anda dalam SAHABAT HATI BERBICARA.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm,Kaseh RohAya dan 5 yang lain menyukai siaran anda di TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W: "SAHABAT YANG AKU CARI Yang kucari..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
4 jam yang lalu
Waka Wm menyukai kiriman anda dalam TEAM SUTERA BIDADARI CINTA ALLAH S.W.T DAN RASULULLAH S.A.W.: "SUBHANALLAH INDAHNYA MALAM NUZUL QURAN ..."
Gymnastiar
·Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terimakasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
17 RAMADAN 1437H
22 JUN 2016
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI
KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
KARYA RATU RIMBA NIAGARA DISIARKAN DI PAGE KDYMM SULTAN HASSANAL BOLKIAH SEMPENA MERAIKAN HARI NUZUL AL-QURAN 1437H DENGAN DIIRINGI DOA MOGA ALLAH SWT MERAHMATI DUNIA AKHIRAT SILATURRAHIM NAN INDAH INI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
Ini adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KAN
Ini adalah makam baginda Nabi Adam As.. yg mengetik 'aamiin' semoga bertemu Nabi di Surga AAMIIN..JANGAN LUPA SAHARE KAN
6B0AAEC521A3.DENVERHOTELDISCOUNTS.COM
SukaTunjukkan lagi reaksi
Menyesalah Anda Jika Tidak Membaca Ini ...!!! INILAH 7 KEISTIMEWAAN WANITA MENURUT HADIST RASULULLAH SAW...
Suka
Nurfina Fina Aamiin
Aamiin Ya Robbal'Alamiin
SukaTunjukkan lagi reaksi
Komen
Faizal Haridi Aamiin
Suka1 jam
Suka2 min
JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA ALLAH KITA AKAN
BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT TAPI JIKA KITA LETAKKAN KEBAHAGIAAN PADA MANUSIA DIA SENDIRI TIDAK BISA MENJAMINKAN BAHAGIA UNTUKNYA APA TAH LAGI KITA .
ALLAH SENTIASA ADA BERSAMA DAN MEMBANTU KITA WALAUPUN DI SAAT KITA DISISIHKAN OLEH SEMUA MANUSIA.
BILAMANA ALLAH MEMBANTUMU TIADA SIAPA YANG DAPAT MENGHALANG-NYA SAMADA DI DUNIA ATAU DI AKHIRAT YAKINLAH JANJI ALLAH ITU PASTI !
SEJAK AZALI LAGI KITA SERASI BERSAMA HINGGA KE SYURGAWI KERANA KAULAH PERMATA SYURGA KURNIAAN-NYA YANG AKU SYUKURI. INDAHNYA PERSAHABATAN KITA SEINDAH PELANGI DI MALAM HARI TERIMA KASIH KERANA SUDI HADIR DALAM DUNIA SASTERAKU UNTUK MERIMBUN DAN MELEBATKAN BUAH PEPOHON SASTERAKU DUNIAKU AKHIRATKU AKHIRATMU IN SHAA ALLAH KITA BERSAMA DI SYURGA MENYATUKAN CINTA KITA BERSAMA CINTA ALLAH DAN CINTA RASULULLAH AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN.
'CINTA RASULULLAH KEPADA UMMATNYA TERPATRI SAMPAI SYURGA,'
MUHAMMAD RASULULLAH KEKASIH ALLAH
'INDAHNYA BUDI BERBUNGA IMAN'
As Syakuur الشكور = Yang Maha Pembalas Budi (Menghargai)
WAHAI JIWA YANG TENANG
Surat Al-Fajr ayat 27 - 30
“Yaa ayatuhan nafsul mutma’inah, irji’i ila Rabiki radiyatan mardiyah, fadhuli fi ‘ibadi, wadhuli Jannati..”
(wahai jiwa yang tenang, kembalilah kepada Tuhanmu dengan ikhlas dan diridhoi, masuklah kedalam golongan HambaKU, dan Masuklah kedalam SyurgaKU…).
BERBAIK SANGKA DENGAN ALLAH AZZAWAJALLAH
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w: "Berfirman Allah Azzawajallah: 'Aku berkuasa untuk melakukan apa yang hamba-Ku sangkakan terhadap-Ku. Dan Aku berserta dengannya ketika ia menyebut-Ku (Berzikir kepada-Ku)
(Riwayat Al-Bukhari dan Muslim)
DUNIA YANG HINA
Artinya: Daripada Abu Hurairah r.a, Nabi s.a.w bersabda: "Bukankah dunia ini dilaknati melainkan zikrullah dan apa yang berkaitan dengannya, dan orang yang berilmu atau orang yang menuntut ilmu."
(Riwayat al-Tirmizi)
Fatimah Ismail menyintaiMu lebih dari itu..mengharapkan bunga dari syurga jatuh ke telapak tangan..tatkala berdoa..semuga harumnya merentasi benua....amin.
Ratu Rimba Niagara :Aamin Ya Rabbal A'Lamin
YA ALLAH DENGAN AMALAN YANG SEDIKIT INI TAK LAYAK
KAMI MENJADI KEKASIH-MU TAPI BERILAH KAMI PELUANG UNTUK BERBUAT AMALAN SOLEH YANG YANG ENGKAU REDHAI SEHINGGA MATINYA KAMI DALAM KEADAAN KAU SUKA DAN REDHAI AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN
"SALAM SEJAHTERA SEMUA YANG MENGENALI DIRI INI DI ALAMMAYA MAHUPUN DI DUNIA NYATA DENGAN UCAPAN MAAF ZAHIR BATIN KUSAYANG KALIAN DEMI-NYA MOGA PERTEMUAN KITA BERAKHIR DENGAN PERTEMUAN DI SYURGA BERSAMA MELIHAT WAJAH ALLAH AZZAWAJALLAH BERDEKATAN DENGAN RASULULLAH ITULAH MATLAMAT KITA AAMIIN YA RABBAL A'LAMIIN,"
KH. Abdullah Gymnastiar
·
Pastikan kita selalu berterima kasih atas sehalus apapun kebaikan orang, dan jangan berharap terima kasih atas sebesar apapun amal kita
PETIKAN GALERI & PERPUSTAKAAN RATU RIMBA NIAGARA
TOH PUAN RATU KENCANA SARI @ SRIKANDI SASTERA RAJA-SULTAN NUSANTARA @ PUJANGGA SERIBU ZAMAN @ PUJANGGA NUSANTARA CINTA 5 BENUA MALAYSIA/INDONESIA/BRUNEI/SINGAPURA/THAILAND,
202 NEGARA DUNIA & SELURUH DUNIA KECUALI ISRAEL
17 DZULHIJJAH 1437H
19 SEPTEMBER 2016

0 comments:

Post a Comment

 
;